Thursday, 19 June 2008

Ku gembirra ...

Pic: Tote masuk klinik setelah dilanggar oleh 'Umi'nya -->

I seized the day .. cewah! Takdelah hebat mana but to me it was an achievement. Today I learn to put images to my text, edited the settings & layout of my blog, etc etc. True to what they say, when you have the knowledge, you are able to conquer the world albeit a teeny-weeny world, heheh.
.
Those who did not encounter the kind of problems that I've had would think "sengal betul dak ni" .. TAPIkan, it doesn't bother me, sengal pun sengallah (sambil memicit2 peha dan betis yg memang sengal2 sejak dua menjak nih, haha).

Not knowing how to insert photos to the text was one of the reasons my delaying berkarya anything here. Boringlah kalau takde gambar2 menghiasi laman blog walaupun gambar2 kokak sekalipun. It's not that I have nothing to write or blabber about (I'm a self-proclaimed blabberist), tapi tulah asyik procrastinate aje (sebab malas nak baca, malas nak tanya, dan malas itu malas ini).

Ada sorang blogger tu perli2 kita kononnya blog kita tak berkembang dan tak up-to-date serupa buat kerja hangat2 chicken shit. Sungguh jahhat kata2 beliau, kan? (dasar lidah tak bertulanglah tu). Patutnya motivatelah kita, nih taak !

Sementelah nick kita Somuffins dan URL berbau cupcakes, maka sukalah kita nak bercerita sebab musabab bermulanya kita ada soft spot untuk muffins n cupcakes, tapi rasanya lain kali ajelah ('feel' x mari). Kadang2 mood 'tak-sabar-nak-berkarya' timbul melulu tapi secepat kilat juga ia pergi. Mood tamak nak tulis macam2 "scully gus" terus lebur. Kalau kita ni J.K. Rowling, rezeki masuk hasil berkarya, camana gaknya ek? Haha, dah tentulah kita berhempas pulas berkarya cam nak rak.

Dalam pada bertangguh untuk berkarya (kita suka word 'karya'), otak ni dah laju juga berpikir macam2 tajuk; pasal pisang, kucing, kueh, rumah, semut, itik, hobby, kesukaan, kebencian, kawan, lawan, air, habuk, suratkabar, ipar-duai, sampah, jiran, dan banyak lagilah ...

Apa pun, kita nak UPkan skill tampal-menampal dulu and as expected, gambar2 kucing menjadi pilihan. Ada sesaper nak larang kita?? Berani ke? Wahhahhahahah (ketawa ala Jin afred). Sebenarnya, tulis2 dalam blog ni untuk siapa ek? Semestinya untuk diri sendirilah, kan? Luahan perasaan dengan cara menulis ni memang bagus untuk terapi qalbu. Sebab2 lain mungkin untuk tatapan anak/cucu kot?
.
Pada waktu yg sama, bagus juga kalau ada orang lain turut sudi membaca hasil tinta kibod kita, namun kalau takde saper2 sudi sekalipun, kita tak baper sedih, cuma mata nih ada sikit berkaca2. Alaaa, sikit jer.

3 comments:

Dentist and Me said...

wa komen blog lu nak?

Komen wa .... ngape tak ada orang komen blog lu ? ? ? Isk isk isk ! ! !

CikSom yg manis said...

Harharhar Mr Dentist, lu jangan mengader eh?? Nampak NI tak? (sambil tunjuk BUKU 5)

Cikguliz said...

never mind itu dentist. wa komen. Teruskan berusaha.Hidup Ciksom yang manis!!!!!!