Wednesday, 29 May 2013

Mood sangat wangi dan cantik ...

Assalaamualaikum kengkawan ...
Diharap semuanya sihat walafiat, ceria dan memberi munafaat sesama insan :-)

Pagi nih baru tercari2 tempat persembunyian my netbook. Nak kata tercari2 (tak juga), macamlah I terlupa kat mana I sorokkan (wpun memang selalu terlupa, har3). Baru 2 hari lepas I tercari2 kunci kereta. Puas mencari hingga panjat bumbung, har3.. Nasib baik TB ada invisible GPS dalam minda dia so ... I lap youlah laling...

Apa pun, hari nih merupakan hari kenaikan semangat untuk sambung berkaryaaaaa ........... cewah! Banyak nak dicoretkan untuk tatapan hari tua kekdahnya tapikan tapi, oleh kerana dah lama menyepi maka entry kali nih biarlah short n sweet aje.

Jap lagi nak masak bubur untuk santapan my SIL yang sakit. Seleranya tinggal 5% aje namun kita tak membiarkan dia lapar. Berjenis makanan kita bawak atau belikan makanan kegemarannya seperti apam beras, putu mayam, putu piring, baulu pekak (orang Johor punya baulu tak leh dengar, apasal ek?) dan makanan2 ringan yang lain.

Nampaknya terbuka jugalah seleranya wpun makan sikit aje. Dia mengaku badannya tinggal tulang aje. Bengkak disebelah tangan kanannya surprisingly dah beransur pulih, alhamdulillah.

P/S: I still miss my Ony ... miss miss miss him sangat!



Akhir kalam ...


Jumpa lagi, insyaallah.
.

16 comments:

Kakcik said...

Assalamualaikum CS...

Nak ke 'sana' ya? Semoga dipermudahkan segalanya. :)

blu4sky said...

Salam CS,
misssss youuuuuuu!!!!

Kakcik said...

Ooooo.... baru balik kekdahnya. Jangan-jangan kita 'pernah' berselisih kat sana, tak? :)

Ezza Muffinbiru said...

suka sangat tengok dan pandang zam zam tower ni..rindu nak ke sana lagi...

Yong Kamariah said...

hello again dear! tak sabar nak tunggu entry Madinah & Makkah niii..

Ibu n Abah said...

Kanda,
Photo ratu dalam bas tu takmo share sekali kat sini...

Lili d' emily said...

Kander...wa setuju dgn Akak.. Awww ayu gitu! ;-)

Art Lover said...

Aslm CS..
Welcome back!

Anonymous said...

Assalamualaikum Hajjah. Anto ler air zam zam ke rumah teman. 2/3 langkah je kan

Ahkak

CS said...

Assalamualaikum ...


KAKCIK (w'salam)
Kita tak berselisih sebab I balik Msia 1May (terus gemeng).


SUE (w'salam)
Kita windu kat awak juga *hug hug*


EZZA
Takjub tengok ayat2 zikir/tahmid saling bertukar kat bawah jam besar zam zam tower tu...


YONG
Hello there Hajjah Yong, auwww.. (nak mengarang jadi satu masalah sebab takde gambar mengiringi entry. Masalah teknikal kekdahnya, menciii taw).


AKAK & LILI d'EMILY
Dindas berdua .... kanda pemalu orangnya? kaaaan?


ARTLOVER (w'salam)
Mekasih .. mekasih ..


AHKAK (w'salam)
Moi Hajjah? ngeh3.. Anyway, bak sini alamat (kata nak air zam2?)

cahya indah said...

Auntie, rindunyaaaa. Sana dah banyak sangat changes. kalau pergi lagi nanti mesti in awe juga.

CS said...

CAHYA
*hugs*
Betul cakap you tu... cant deny it.

bintangjauh said...

Salam CS,

Alhamdulillah... sudah selamat sempurna ibadahnya juga selamat kembali semula didalam kenangan suci yang digemgam erat yang pasti tidak mungkin dilupai...

Sabar menanti Al-kisah selanjutnya ketika berada nun disana...
Salam mesra semanis madu.

CS said...

RATNA (w'salam)
Alhamdulillah dapat menyempurnakan ibadah; semoga Allah terima amalan dari hambaNya yang serba kekurangan ini.

Macam2 yang nak dicoretkan tapi mood nih jahat; kadang2 naik kadang2 turun.

m.u.l.a.n said...

welcome home... welcome back...

CS said...

MULAN
Mekasih...mekasih...

Psst.....awak gi mana? Tak ajak kita ponnn....