Thursday, 6 March 2014

The mini zoo ditaman sekangkang kera ...

Assalamualaikum ... (sape tak jawab dia berdosa, hehe).

10pm.. am all alone. TB kerja. T gi MT. D ada kat rumah sebelah dgn kawan dia tengok LKDer.

Kucing yg ramai kat luar tu tengah bersantai. Ada yg tidur bertindih2, ada yang tidur tergantong kaki, ada yang ngadap tembok, ada yang alami insomnia dan ada yang sedang merancang camana nak lari dari kandang, haha..


Nota: Wakil dari yang reramai tu sikacak Bu (obviously sbb rona kelabu). Nak eja Bu as Boo nanti siLOBO saman I plak sebab nama doggy dia Boo *sambil humming* Me n you n a dog named Boo...lalalala..lala..

Farret buat apa? ntahlah. Dia tu memanjang hibernate dalam man-made tunnel almaklum dalam tu selesa sejuk. Siang hari baru nampak batang hidung. Dia tu kan, gaya tidur sebijik macam manusia. Ada kala sopan, ada kala I sendiri tutup mata. Malu I!


Nota: What did I tell you? Dia tengah hibernate ler tu. Kalau tak tidor dalam tunnel atau tidur gaya kuak lentang tak sopan, dia akan tidur dalam buaian yang D buatkan. Terhibur tengok cara dia masuk dalam buaian. Comel!

Bit2 buat apa pulak? Jap eh.. I ngintai jap *pause 3 minit*
Hmm.. dia tak bergerak. Nampak gaya macam tengah bertafakur aje.


Nota: Gambar Bit2 masa dia masih sunti 2.5yrs ago. Having said that, I pun tak sure jantinanya. Kesian takde kawan bercakap atau kawan makan carrot. Partnernya tak panjang umur.

NOW I risau pasal Daud. Siapa ingat Daud angkat tangan?? 3 bulan dulu kaki/badannya luka teruk kerana jangkitan kuman. Bukan sebab didera atau bergaduh dengan rakan2. Seminggu jugalah dia cuti2 Msia kat klinik. Kopak fulus 'daddy', hehe..

Kali nih luka dia agak teruk dibadan. Tiap hari TB tak miss spray luka2 tu. Agaknya Daud tak sesuai berjiran tetangga dengan sifarret tu tak? Nampak gaya terpaksa make a date with the good looking doc *wink*. Lagi cepat lagi afdhal.


Note: Selamba aje reaksi muka Dr Khor bila merawat luka yang mengerikan; sikit pun tak terjungkit kening ala ZZ, hehe. A very pleasant man.

AND last but not least ...


Comel siHijau n siPutih tu kan? Diorang terbang rendah aje (kononnyalah) so D pun mcm yakin burung2 tu takkan 'lari'. Lagi pun terbukti depan mata (selama 2 bulan) burung2 tu pandai keluar masuk kandang TAPI dah tertulis kekdahnya, SiPutih dah terbang ntah kemana maka tinggallah siHijau kesaorangan mengubat lara, sob2.

Nota: Binatang belaan selain kucing yang datang menagih kasih dan simpati (tidak dibeli); Bit2, farret n burung2 semua tu D yg beli tapi lama kelamaan t'jawab beri makan pakai bagai dah beralih kebahu TB plak. Like how come D??

BILA kita betul2 dah berhijrah keRD nanti, I tersangat ingin nak membela ANGSA. Biar rumah kat sana riuh dengan bunyi TRUMPET pulak!

.

11 comments:

mokjadeandell said...

dah boleh buat busines petting zoo ni..apa mai tengok dan belai belai depa charge 20 sen..apamacam ok tak.

CS said...

MAMASON
Good idea tapi 20sen aje ke? Tambah another zero boleh tak?

t.a.t.a said...

Kak, perlukan pekerja maintenance tak?

CS said...

t.a.t.a.
Saya perlukan weekly maid aje tapi biarlah orang lain yg buat. Kalau awak yg buat dan kalau rumah saya terlebih kotor, kang satu dunia blog tau... itu akan mengaibkan saya, oh no malunya.

Hari nih I nak ber'awak saya' pulak..

t.a.t.a said...

Kak, awak memandang dengan pandangan tidak lurus kepada saya. Saya bukan jenis yang suka menceritakan keburukan atau kelemahan orang lain kepada orang lain. Tidak elok awak berprasangka sebegitu pada saya. Oh kesiannya saya, mendapat telahan yang amat bertentangan dengan prinsip saya.

Tidak mengapa kak, sempena hari Jumaat ini saya maafkan awak atas keterlanjuran bicara itu.

Saya bertanya soalan di atas bukan la untuk saya menawarkan diri saya. Tidak kak. Saya bertanya jika awak perlukan pekerja, ayat sambungan saya adalah "Pi la cari."

Itu niat saya.

Sekian, salam manis dari saya.

Ibu n Abah said...

Waalaikummussalam warahmatullah hi wabarakatuh....
I jawap sbb nanti dosya... Kikikii
Kanda...
Dah boleh print ticket utk pelawat masuk mini zoo u...

CS said...

t.a.t.a
Oh t.a.t.a. peminat setiaku ... Tidaklah begitu niat dihati. I no judgemental type of person. Berkata begitu secara gurauan jer.. tak lebih dari tu. Come come.. I hug you :-)
Cayang t.a.t.a

CS said...

AKAK
Boleh tolong designkan rupa tiket tu tak? hehe...
Jgn caj kita mahal2 taw.. Kita dah pencen..

t.a.t.a said...

Dalam hati kata, "Haa tau takut!"






Hahaha.

CS said...

t.a.t.a.
Dalam hati kata "ada I kesah?"
.
.
tapi sebenarnya nak kata "giler tak takut?"..
.
.
hahaha (juga)
peace!

t.a.t.a said...

Kah kah kah kah.