Wednesday, 14 May 2014

My so-called French Chateau@RD, IG, blogging...

Assalamualaikum...

Hari nih bercita2 nak pulun 10 gulung entry kedada Al-kisah tapi bila dah kenyang akibat melapah sebiji mangga, teruslah jadi ular kekenyangan. Tak sangka sebiji mangga can do wonders.

Apasal nak salahkan mangga sedangkan for breakfast tadi I dah makan sekeping murtabak sebesar tapak tangan. Oooops, terlupa!

Kali nih makan mangga bukan sopan macam perempuan Melayu terakhir. Naluri hari nih is the rugged naluri. Takde nak potong molek2 letak dalam pinggan dan menyuapnya guna garpu comel atau toothpick.

Tulah, tetiba teringin ulangi sejarah silam.. teringat seketika dulu I pernah buat hal yang sama. Kongkang sebiji mangga dengan nikmatnya sambil mencangkong! Masyaallah.

Lepas kejadian tak bermoral tu barulah I sedar diri, perlakuan yang tak disengajakan tu adalah pembawakan budak (dalam pewut). Nasib baik juga budak yang dalam pewut tu membesar bukan kerana makan mangga. In other words, dia tak minat mangga. Bagus jugak ek?

Jam dinding dah menganjak kepukul 2.22 petang. Kononnya ada hati nak masak capati tapi mood nak executekan niat tu belum padu lagi.

SEJAK penggunaan IG lebih mendapat sambutan, I perhatikan ramai para blogger dah malas/ hilang minat/ untuk terus berblogging. Bersangka baik ajelah apa pun sebab musababnya.

I ada IG, hehe.. Tu pun baru 2-3 bulan aktif. I follow 2 'orang' tapikan tapi nasib tak menyebelahi, tup2 sorang tu tutup pintu IGnya ketat2. In other words, dia sudah block sama wa.

You tanya apa dah I buat sampai kena block? Hmmmm.... biarlah luka dihati ku baluti sendiri, harharhar... #malaslahnaksentap! #tapikecikatigak

I boleh conclude bahawasanya orang yang suka komen tentang kekurangan orang, memberi nasihat hingga orang terkesima mendengarnya, mengaku dia telus tak suka berselindung, tak hipokret blablabla SEBENARNYA dia pun sama tak boleh orang lain komen tentangnya, tak boleh menerima pendapat orang, blablablaaa lebih2 lagi dia tau dirinya diterima masyarakat. #Ilostrespecttetiba

OKlah.. sebelum I kedapur menguli capati, sajalah nak tampal 2 gambar kelam untuk tatapan/kenangan anak cucu cicit.


Pandangan dari dapur RD

At last dapat juga tengok RD
dari opposite direction
(ambik masa setahun untuk kesana, punyalah jauh, haha)
walhal 10 minit dah sampai

Tengok RD dari jauh membangkitkan perasaan seram sebab dikelilingi pokok2 yang I anggap mini hutan rimba tapi dah setahun lebih ON OFF duduk disana, perasaan tu kian hilang except pada malam Jumaat ....

Hah! apa ada pada malam Jumaat?

.

14 comments:

Kakcik Nur said...

Assalamualaikum CS.

I ada IG (you dah follow tak? hahaha) tapi I tetap sayangkan blog x berfaedah I tu... :)

t.a.t.a said...

Kak, saya baru on IG tadi semata nak follow kak myn salam2benua. Hahaha.

CS said...

KAKCIK waalaikumussalam...
You pun berIG jugakah? hehe...harus kan?
Your blog ramai followers maka tentulah ia banyak memberi faedah...

Lainlah blog I (yg ada 3-4 kerat followers aje). Apa pun syukur alhamdulillah...
#sayasangatsayangblogsaya #likesatujutakali hahaha...

CS said...

t.a.t.a
Waaah... you peminat tegar salam2benua ya? Camana? dah berjaya ke IG s2b lom?

Art Lover said...

Hi CS..
I am back!! Pc dah ok.
Apa nama IG you. Nnti I add you

blu4sky said...

salam CS,

aii cerita kita sama...hari ni i cerita pasal mangga gak :)

Haliza Ghazalli said...

CS dear...Jangan risau...i can be your good follower. Apa Nama IG you?...mine is macam nama I lah!

CS said...

Assalam ARTLOVER, SUE & HALIZA. Mohon maaf sebab terlampau lewat menjawab.

1. Artlover/Haliza - takat ni my IG masa privatelaa.. malu n segan nak make it public sbb takde yg menarik pun..

2. SUE- Sekarang musim mangga kan? I like.

blu4sky said...

Salam Ramadhan CS..selamat mengerjakan ibadah puasa..

Anonymous said...

SUE
Salam Ramadhan 2U2 Sue. Maaf lewat jawab, raya pun dah round the corner aje. Selamat hari raya to u n fmly... Maaf zahir batin.... CS

m.u.l.a.n said...

Mai la IG jgk CS... IG cepat sikit nak update tp blog kena simpan... Tempat ngomel panjang lebaq.. Kita dah tgk gambor CS, Aintsuperwoman tunjuk hari tu..

m.u.l.a.n said...

Mai la i nak follow u CS..

shahirahkhairudin said...

apa IG ciksom? Haaaa nak masuk mengendap..

Anonymous said...

Greetings from Ohio! I'm bored to death at work so I decided to
browse your website on my iphone during lunch break.
I love the knowledge you present here and can't wait to take a look when I get home.
I'm shocked at how fast your blog loaded on my cell phone ..

I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, great
site!

Here is my web site: Simply Garcinia Review