Saturday, 12 January 2013

Inaugural entry ...

Hamboi tajuknya komain lagi?
 "hehehh.. kasi chan laaa...."

Assalamualaikum ... bersiaran kali nih dari RD (beritau sebab kita peramah).

Awal pagi tadi sejuknya terasa ketulang thom-thom. Patutnya sambung tidur tarik gebar sampai kedagu tapi dah I am a morning person, terasa rugi pulak nak sambung dengkuran mimpi indah so buat julung kalinya (bertemankan D) I menyusur kebelakang rumah sambil menggenggam ketat sebiji DSLR Cokia..

Sebut pasal dengkuran yang dah dikensel tu, you tidur berdengkur tak?

Ramai kaki dengkur bermati2an tak mengaku dia tidur berdengkur walhal diorang patut berbangga dengan bakat yang ada. Bukan semua orang boleh berdengkur dengan bunyi2an gamelan, trumpet, biola atau gitar akustik. Ia merupakan salah satu cabang seni kata professor yang bukan professor.

Sebelum pekung didada terbuka luas, lebih baik I cut short the story. Bahaya! Anggaplah you baca hal 'dengkur' kat blog lain, okay??

Kurang menaip so I lebihkan gambar2 dari garapan my DSLR (DindaSomLariRumah) Cokia, woot..woot..

10 jari pengganti diri yg belum bersiram pagi but for sure no BO

Bahagian belakang rumah

Pisang nipah bervirus - takde rezeki

Perigi buta @ blind well. Terbantut nak make a wish.

woot..woot..humble abode of an owl

Projek tanam rumput berjalan lancar

Belum masak lagi walhal dah pukul 2. I bitau TB, I anggap dapur kat RD nih tak real so I akan main masak2 ajelah (masak simple 1 lauk pun ok asal kenyang).

Next entry nak share gambar serangga yang bertamu dirumah nih. Dah tangkap guna DSLR tiruan maka gambarnya pun kelamayar ajelah tapi I tak kisah, janji...?

Lepas Asar akan bertolak kedunia realiti bawah jajahan kanda Deris (not that RD nih dunia fantasi tapi kenapa I rasa cam fantasi aje?). Till then ..
.

12 comments:

Queenie said...

hahaha...seumur hidup i ni baru pertama kali nampak pokok keluar tangan...hebat tu CS...

Cs, i pun heran tau, rasa2nya la, sejak kecik sampai sekarang, baru ni la tau pokok pisang sakit? pelik ek? sayangnya pisang nipah tu, dah la tu my fav pithang...

kalau kita cucuk panadol kat pangkal pokok tu masa dia masih kecik, agak2nya ok tak? ke k.o heheh

CS said...

QJ
Bukan u sorang, I pun baru 1st time nampak pokok keluar tangan (gebu plak tu). Pokok pithang nipah (our fevret) kena virus, tu mmg fakta (sikit masa dulu supply pisang nipah terjejas akibat virus...masuk sokabar kan?). Psst..pokok pisang alejik panadol, lainlah ubat batuk cap ibu n anak, uhuk2...

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Agaknya burung hantu tu nak tak kawan dengan kita? purrr...meow!

CS said...

CAT
Burung hantu kata takde masalah jadi BFF tapi awak kenalah asah fangs biar tumpul dan ketip kuku tajam tu dulu....

bintangjauh said...

Salam CS,

alang kah tenangnya lagi indah suasana nyaman diRD... menghijau luas bersih sesungguhnya..

CS, siapa kah gerangannya disebalik sepokok itu, benar kah dirinya CS?
kalu main sorok menyorok ala Bollywood, CS sekalikan dengan dendangan lagunya yang maha merdu itu...!
Salam manis semanis madu.

CS said...

RATNA (w'kumsalam)
Indah dan tenang diwaktu pagi/siang saja tapi sebaik senja/malam berlabuh perasaan takut mula bertamu. Kena ambik masa agak lama untuk membiasakan diri disana. Belakang pokok tu ialah 'Kajol' (bukan nama sebenar) menunggu kemunculan SRK (versi JaSaint), heheh.

azieazah said...

Ishh ishhh dasat nya laman belakang rumah dia. tu belum laman depan lagi?

Silap-silap pasni ada reban ayam, kandang kambing lembu terbina.

CS said...

AZIE
Apa yg you nampak hanyalah ilusi optik . Guna kamera hp cap angsa aje pun. Fyi laman depan kecik sket saiznya. BTW nehi reban ayam, kandang mbek atau moo, takut nanti takde masa nak berkarya, hehe..

Art Lover said...

Aslmkm CS..
Wah..tenang sekali balik ke Jsaint ya..
menghijau dikelilingi pokok2 yang boleh mendatangkan hasil..Oops! itu pithang..kena virus la pulak.
CS..durian ada lagi?

CS said...

ARTLOVER (wkumsalam)
Takat nih I anggap RD is a venue for a quick getaway untuk tenangkan apa2 yg tak tenang, ahaks. Yeslah, pithang terkena virus kalau tak bolehlah kita menikmati pithang goreng dibawah pokok durian (yang dah takde buah lagi, sob3).

Yong Kamariah said...

yuhuuuu Cik Som,

I loikeee very much persekitaran rumah CS, aman damai nampaknya, tanam banyak2 pokok pithang dehhh pahtu buat serambi lepak2 petang2 makan pisang goreng perghhh nikmat 2 kali ganda ngan udara nyaman cenggitew

CS said...

yuuuhuuuuu YONG
Visi menanam pokok pisang dari berbagai jenis akan direalisasikan pada 2hb Julai...tapi jgn tanya tahunnya bila, ya? Hehe... Meanwhile, let's berangan yg indah2 dulu, shall we Yong?