Monday, 26 November 2012

Tigers vs Lions tapi pussycat yang kenyang ...

Simply pathetic .. Tigers are pussycats in the face of Lions' onslaught ... unquote Star Sport 26/11/12.

Cewah! bik Thom baca sports column juga ya? Yaaa harus baca, kena ambik tau jugak tapi I tak tengok langsong perlawanan tu semalam almaklum tak minat bola tapi bebola ikan dan daging I minatlaa, hehe..

Statement kat atas tu bermakna taring dan kuku harimau dah tumpul. Bagus juga sekali sekala tumpul, terlalu tajam also not good. Menyerang tidak selalunya perlukan senjata tajam untuk meraih dan menikmati kemenangan!  Habis tu Lions guna senjata apa ek? Hmm.. perhaps they strategised better than the Tigers ...

Was contemplating to fast today. Baru dapat 2 hari dah kecundang. Iman didada setebal kulit bawang kekdahnya. Dah tak berpuasa maka haruslah meraikan sehari lagi umur dan rezeki yang dipinjamkanNya, alhamdulillah.

mee kari lebihan dinner semalam + sambal udang kering to die for, keh3..

Bersahur/berbuka hari pertama ...

so simple a nasi goreng n yet it was 'malas aar nak citer'

nasi beriani n lauk ayam beriani katanya ...
Kali nih tak guna rempah Faizah tapi guna rempah Sharifah
(kita bagi tau sebab kita peramah, hehe..)

Bersahur/berbuka hari kedua makan apa pulak? Apa lagi kalau bukan makan lebihan nasi dan ayam beriani. Tidak membazir adalah amalan mulia, bukankah begitu kawan2ku para blogger sekelian? kihkih...

Bukan calang2 punya bersahur
3 roti bakar + 4 drummets + kentang

Hari nih kenot membebel long and winding road as I have to get ready. My supir from Sban aka my beloved sista dah bertolak so I agak2 within 50 mts she'll be right in front of my rusty gate. Rancang kerumah Ngah untuk merewang bunga telur ...

Yes, I nak dapat menantu sedara kekdahnya nih. Ahad nih majlis nikah dan Ahad depan majlis resepsinya. But wait da menet, I masih takde baju lawo liplap-liplup nak pakailaaa ...!

Woman!! alhamdulillah seronoknya jadi wanita yang punyai SEMBILAN aqal, walla!
.

10 comments:

Kakcik Nur said...

Ya, amatlah tidak baik untuk kita membazir sedangkan 'saudara2 kita di sana' menderita kelaparan. :)

Ibu n Abah said...

Hihihihihi...
9aqal?
I macam tak guna semua lg...
Kikikikikiki...

Yong Kamariah said...

yuhuuu Cik Thom,
rajinnya poser sunat muharram yek, kita akak ckp dia poser baru le tersedo.. selalu ketinggalan komuter..
pasai bola tewww hermmmm semalam tgk dah 2-0 terus tuko channel, tatau le apa reason RGobal dis time, tak tahan bau cagu kaki lawan kot harharhar

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
No wonder lah kita serasi, you have 9 aqal, I have 9 lives! purrrr...meow!

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm CS..
Entri yang lalu belum sempat nak komen dah ditutup.. apa2pun I belum lagi tengok ombak rindu taww...dahsyat kann.

Alhamdullh..selamat berpuasa di bulan Muharam ini..

CS said...

Assalam. Maaf sebab lewat menjawab komen :-)


KAKCIK
Sesungguhnya memang menginsafkan! Sedangkan kucing2 belaan pun dapat makan secukupnya tapi tidak mereka disana ...... :-(


AKAK
Kita tak payah guna kesemua aqal tu. Guna 1-2 aje pun dah powerrrr....alhamdulillah.


YONG
Bila lawan bola dgn Lions, Tigers kalah teruk tapi diorang dah tebus kekalahan bila lawan dgn Laos. Kira OKlah tu, kan? Psst...kita baru nak berjinak2 dgn puasa sunat.


CAT
9 vs 9 and that makes us kamcing, serasi bersama, auwww..


ARTLOVER
You belum tengok Ombak Rindu? hehe.. you lagilah terer, boleh pecah rekod dunia, ahaks. P/S: fyi, tiap kali ada entry baru, I akan tutup kotak komen entry lepas.


TERIMA KASIH ...








m.u.l.a.n said...

i nak naik minyak tengok game aritu.. nasib menang byk malam tadi..

puasa dgn kids kat rumah masa cuti ni memang cannot tahan one.. depa ni makan 8x/day or more.. sakan i stock up food macam nak banjir je nauzubillah..

cer ajar i camna nak tutup komen box.. buta IT ni.. hehee..

azieazah said...

Amboiiii dah dekat dengan Jakel, takkan baju liplap pun masalah lagi?

Tapi sebenarnya, I tak minat baju liplap apa lagi nak pakai siang hari. Tengah majlis sedara, takkan nak duduk saja makan bersimpuh, kan?

Queenie said...

CS, you baru tengok OR? keh3

nengokkan sajian tu, hari2 posa pun takper ek?

ahad ni terima menantu eeeh...ai jalan2 kat Perak pulak hak3...

CS said...

MULAN
I nih kalau tengok game yang mencemaskan jiwa, memang I malas nak follow sebab tak tahan asyik nak terkucil aje. Ehhh biasalah anak2 yang nak membesar, memang kerja diorang makan aje lebih2 lagi cuti sekolah no tension. Pulak2 tu emak diorang pun pandai/rajin memasak (puji you nih kot dpt keropok Ganu sepeket dua, kih3). OK, nanti I tunjukkan cara tutup kotak komen but first you kena pi kedai beli paku dan simen dulu, okay bebeh?


AZIE
Jakel tu I pandang sebelah mata aje tiap kali lalu kat gate belakang bila menghantar anak balik kemarkas tapi tup2 pandang 2 belah mata kerana terpaksa. Seumur hidup I mmg tak pernah pakai baju liplap. Sebut kat blog saje nak menyemarakkan cerita, hehe..


QJ
Ekceli OR tak seperti yang I bayangkan. I think they can do much better. Nasib baik lagu tema sedaps. Ahad nih terima menantu sedara dan Ahad depan resepsinya. Nasib baik pasangan dari KL (taklah jauh sangat, kaaan?).