Friday, 5 April 2013

GPAC ... Give peace a chance!

Kalau kita mendesak atau tak mendesak agar parlimen dibubarkan, ia tetap akan dibubarkan juga, tul tak? Selepas dibubarkan pun, I tak rasa gembira atau rasa sedih. Come what may! Siapa nak jadi PM, jadilah. Kalau pembangkang berkuasa, so be it.

Yang nak menjawab 'disana' bukannya kita tapi mereka dan kuncu2 mereka. Kalau tak undi PAS sekali pun, adakah dikira berdosa sebab tak menyokong perjuangan Islam? Dalam situasi yang sama tapi tak serupa, adakah kita akan disoal sebab berbelanja diTesco, Ikea atau diGiant?

In today's paper, WA will not be contesting. I wonder why. Any takers out there?

OKlah, tak nak sentuh lelebih pasal politik sebab I bukannya tau sangat. Kalau sesaja nak tulis sesuatu berbau synical, menyindir atau menegakkan benang basah, I think I berkelayakan but what's the point?

Tapiiii.. I nak tampal bendera nih, hokey tak??

the works of my Cokia hp
This tall bendera sort of welcoming 'us' as we reached the t-junction near Bemban. BTW, kat situ ada kedai makan sedap! clap3 kita skerr... And as we drove further, barulah nampak bendera hijau, bendera turquoise, bunting pemaju rumah dan tentunya bendera Msia, yeehaa...

... dan itu bermakna I dah selamat sampai diRD ...

Keadaan rumah yang ditinggalkan selama 3 minggu telah dimeriahkan dengan tahi cicak (TC) berbagai bentuk dimerata sudut. Mungkin ada sekor dua perut memulas maka its end-result macam kopi pekat tertumpah atas lantai. Nak bersihkan 'splash' yang dah kering memang tak kelakar. Patutlah I tak ekekeke, tak kihkihkih dan tak harharhar... Ku dambarkan pahala dariMu yaAllah*insaf*

Berdepan dengan TC satu hal, berdepan dengan serangga mati bergelimpangan satu hal tapi yang nih I 'sedut' aje dah setel. Mekasih vakum, u r my besh fwen foreva..

Tapi hati terhibur jugaklah sebab Syasya datang ... Lama dia tak datang menjenguk.

Musyuk2... nilah Syasya
Disamping Syasya, musang dan biawak komodor (biawak biasa bukan jenis komodor) datang menjenguk this old dame. Takat menjenguk aje pun jadilah. Takde gambar sebab Mus n Bia pemalus, hehe..


Pisang emas
3 minggu dulu ia seolah2 menjanjikan 'lempeng atau jejemput pisang' panas2 sepinggan besar duk atas meja namun takde rezeki ...

(For own record)
Minggu lepas mundar mandir kehospital PJ, kehospital Klang, keImmigration, keklinik untuk dot3, kestudio gambar, kekursus disamping kerja rumah yang masih menjadi tanggung jawab, tak boleh dibubarkan lagi, heheh.

2 hari keimmigration memang grrrr tapi silap sendiri pun ya jugak. 1st day, datang dah lewat maka kuota nombor dah habis. 2nd day, molek2 lagi 40 orang tiba giliran memasing, pengumuman syahdu bergema "mesin mencetak paspot rosak", auwwwww awesome kan? Datang lagi pada hari esoknya untuk mengutip paspot yang dah siap.

Kehospital diPJ hanya nak dapatkan surat dari doktor pakar. 3 jam jugaklah menunggu just for a simple letter. Sendiri salah sebab tak buat appmt. Segala penat lelah, sengal badan pinggang punggung hilang serta merta bila berhadapan dengan doktor bertugas yang tersangat ...? malas aah nak citer. Iraq mari so sila bayangkan sendiri *wink*.

Sekian untuk kali ini .. masa untuk main masak2 pulak. Wassalam.
.

10 comments:

Tie said...

Assalam Som... lama tak singgah sini.. dah nak ngundi baru dtg terjah, hehe.. bukan nak berkempen, hanya nak bertanya khabar..

Tie? Sihat seperti biasa, makin tembam jugak laa.. alhamdulillah. >_<

m.u.l.a.n said...

haji/umrah? nak ikot..!!!

ater itu pisang sangat menggoda jiwa raga.. definitely not syasya.. yeekk geli..

m.u.l.a.n said...

ops lupa.. aunty fa atip yg noti tu marah u tak ektip kt fb.. heheee.. dia tgh seriau nak exam..

Ibu n Abah said...

Rindu hati tidak terkira.....

Pisang emas bawa belayar
masak sebijik atas perigi
hutang entry sudah berbayar
suka baca lagi dan lagi.....

CS said...

TIE (w'kumusalam)
Mekasih singgah kat sini. Menghilang diri sebab tembamkan diri ke? hehe, samalah kita, alhamdulillah. Tie ngundi kat Ganu ke?


MULAN
Kalau paspot masih valid, jom pack baju, jom?? Takat kumbang besar tu I masih orite, tak geli dan tak takut. BTW, camana you tau FaAtip kata I tak ektip diFB? You ektip kat FB meh??


AKAK
Patutlah I tersedak masa makan tadi rupanya ada orang rindu kat kita... auwww...

Haliza Ghazalli said...

Assalam CS...
Bunyinya mcm ada org nk pergi umrah or haji....syukur alhamdulillah! Hai...bila lah pulak I ni...?
Anyway...I suker la bendera tu....megah sekali!!

CS said...

HALIZA (w'kumussalam)
Bunyinya? hehe...insyaallah. Bendera tu megah sebab tiangnya dibuat dari besi, ahaks..

Yong Kamariah said...

Dear CS,
Saya setuju sesangat ngan perenggan pertama tu, dah maleh nak amik pusing saper merintah pun huhuhu...
Bunya cam nak gi Umrah, alhamdulillahhhh ...saya doa kan dipermudahkan segala urusannya CS. Jaga kesihatan di sana dehhhh, paneh tu, minus air Zamzam bebanyak, saya ni tak habih selsema lagi sampai sini ni. Ok take care bai.

Art Lover said...

CS..
Semoga rancangan baik ke Tanah Suci berjalan lancar..In Shaa Allah.
Doa2 kan lah bloggers yg selalu ke sini sampai seruannya!

CS said...

Yong
Camana you dgn Leeza boleh dengar 'bunyi' sedangkan I tak dengar bunyi apa2 pun? Terer you berdua nih taw. "Amin", thanks for your doa, semoga dipermudahkan, insyaallah.


ARTLOVER
"Amin" dan terima kasih. Insyaallah akan ku titipkan doa untuk kengkawan blogger menjadi tetamuNya satu hari nanti :-)