Saturday, 26 April 2014

26 Jamadilakhir = 26 April 2014 ...

Assalamualaikum ...

11.15pm
Baru aje habis masak seperiuk kecik sup daging. Bahan pemuai hanyalah kentang, tu pun sebiji aje. Siang tadi keGiant membeli-belah barang dapur tapi terlupa beli kentang sebab tergesa2 menghantar barang yang berselirat dalam tangan ditimbang dulu sementara orang belum ramai beratur.

Tiba rumah aje baru teringat belum beli makanan ruji siBit2 so terus aje capai kunci kereta kekedai (terlanjur masih senonoh berpakaian; kalau dah salin uniform rumah, memang bercinta nak keluar lagi). Sempat pesan 1 tong gas (hantar kerumah).

Selalu keMydin aje tapi ada baiknya juga sekali sekala bertukar tempat membeli belah. Kalau tak maka taklah tau harga makanan kucing kat Giant boleh dapat murah dari biasa. So kesana aje setiap minggu hanya nak beli makanan kucing seberat 7kg/peket. Kali nih dapat pulak 1kg percuma. Alhamdulillah rezeki kucing.

Ada promosi dishwasher yang memang I beli sejak azali so apa lagi, I hangkut 3 botol sekali (limited 3/person). Dapat pinggan percuma dan beberapa sachet dishwasher. Bila redeem resit for the free plate, penjaga counter hulurkan sebatang lidi satay. Disuruhnya kita cucuk sebiji belon dari banyak2 belon sampai meletop. I pun cucuk satu, ohh mak kau!! Terlatah plak, haha..

Meletop aje belon maka tersembur keluar kertas kecik yang siap tertulis 'hadiah' yang bakal dibawa pulang peletop bertuah. Oh yess, memang sangat bertuah sebab I dapat pena mata bulat, jenama Mont Blanc lagi! Diharap takde siapa yg jeles dengan nasib bertuah I kali nih. Nanti I show off the pen in my next entry, ok?? heheh..

BILA boot dah penuh dengan bahan basah/kering, adakah I akan bertukar jadi MsLawson pung pang kat dapur? Kebetulan pulak takde air so I know you knowlah, kan? Tapaulah jawabnya. Tu sebab malam nih makan roti Perancis cicah sup daging aje. Lagi simple lagi I skerr...

LATELY tak miss beli nangka madu, nenas Dole dan keledek. Beli nenas 2 biji dan 2 jenis keledek. Beli juga pisang; how can I not buy pisang? Kesian, nanti kecik ati pulak dia. Lagi pun ada budak sorang tu teringin nak makan kek pisang kukus. Insyaallah akan dipertimbangkan.

2 MINGGU lepas I teruja buat berbagai jenis kuiz diFB. Maklum I'm a lady of leisure, mana boleh buat kerja berat2, kaan? haha.. Salah satu kuiz 'Kalau I jadi buah, I akan jadi buah apa'. Keputusannya macam dirancang2 pulak, har3.

Auwww.... !

BILA buat kuiz tentang 'warna'. Since I kurang suka kuning, I buat kuiz sekali lagi, terus jadi biru. I report kat TB tentang perkembangan isterinya yang macam takde kerja tuu ...

Dengan sekelip mata TB jadi nujum pak belalang, woot woot. Kata NPB, warna luaran I ialah kuning tapi dalaman warna biwwwuuuu... Maybe betul telahannya sebab siapa lagi yang lebih kenal I selain dia yg ku kahwini sejak zaman the Stylistics, kaan u all kaan?

OK NOW barulah sedap nak bukak rahsia (kononnya). Tajuk kat atas tu ada makna yang tersirat. Hari ini dalam sejarah kekdahnya, hehe.. This latest entry is to commemorate my wedding anniversary yang keberpuluh2 tahun today, alhamdulillah.

AKHIR kata,


Kejayaan perkahwinan bertahan lama.. takde lain selain dariNya juga namun sebagai manusia kita perlu berusaha dan ikhtiar supaya perkahwinan bertahan lama. Kalau sebaliknya berlaku, tu pun dariNya juga, wallahualam.

.

17 comments:

kak ja said...

hepi eniberseri kander n TB!! semoga bertambah berseri kehidupan kander berdua, gemerlap gemilang dunia akhirat

t.a.t.a said...

Pung pang pung pang beli bahan basah kering semua, tapi bila masak makan tapau juga. Huhu.


Kak, air masih catu meh di rumah? Ini kisah bila ni? Malas pulak nak buat uturn. Huhu.

CS said...

JA my dinder
Syukran... amiin... insyaallah/mudah2an hendaknya.

Muah!

CS said...

t.a.t.a
Tapau menapau adalah harus.. If u wanna know, that's the life of the rich n famous, hahahaa.. *pun intended of cos*.

Yes air masih dicatu.. Baru 1/2 jam tadi air menitis dari paip.. Warnanya mcm air neskopi cair. Diharap no more catuan lps hari nih, if not I ngamok kang!

Ibu n Abah said...

Cammana org ES PI laju pg ni?
Lambat pun i masih nak wish
Happy Aniberseri....
Semuga bersama di dunia dan di akhirat.....

kak ja said...

Akak,org SP ni kekdg laju mcm kilat sambar-menyambar; kekdg slow mengalahkan sifut vavi..

CS said...

IBUnABAH
Orang SP tumpang jet Obama kot? Tu yg laju tu..
Terima kasih n amiin...
Insyaallah


JA
Jangan sambar-menyambar opes Al-kisah k? Terbakar kalu mana cek nak cawi makanG?

Ibu n Abah said...

Ekekekekkeek
Sambar menyambar tu baik2
Lain yg disambar nanti....
Dayang senandung nanti...

Lili said...

Oh my! Happy Anniversary Kanderku and kander TB.. this calls for a gathering of the T's and DHW klubhaus members, ahaks!

Ok tak Akak, Ja, and FA? *wink wink*

CS said...

NIH YG I SKERR dpt lawatan dari DHWk members.. Just like dolu2..

LILI
Thank you my dear. Takde bawak laksa Johor untuk I ke? #tetiba

blu4sky said...

Happy Anniversary CS...semoga berbahagia dunia akhirat..

muaahhhhhhsssss....

CS said...

BLU4SKY
'Amiin' ... Thank you Sue.. muahhhh..

Lili said...

Jadi siap! Laksa Johor ondewei! ;-)

CS said...

LILI
Like reallyyyy????? Oh wowwww... *lompat kijang skala Richter 9.9*

Haliza Ghazalli said...

Happy Aniversary to both of you....semoga berkekalan hingga huhung nyawa!

I'm sure your TB will always be entertained & tak kering gusi with your wits...&...wisdom!

Haliza Ghazalli said...

Sorry CS...i mean hujung nyawa...
Hiya...this i- pad always give wrong spelling one!

CS said...

HALIZA
'Amiin' n terima kasih Leeza.
Psst... wits n wisdom? Not sure I have those but with TB I just share my WOW factor jer.....auwwww.... *sembam muka kat bantal*