Tuesday, 18 November 2008

1st day ...

Yesterday was D's 1st day experiencing working life .. (hehe dia buat praktikal aje tu..).

Day before yesterday, I merajuk with D because of something so I really really merajuk and I have to pamerkan that I meant it.... (dalam hati Allah aje yg tau .. hati seluruh emak2 sedunia memang lembut cam cotton candy, taufufaa dan jelly but never2 like kerak nasi yg lembut pabila kena air, ok?) .

At 9am sent T back to SA. While waiting for T to unload her things, I sms ayahanda budak2 yg sedang tekun bekerja kat ofis to PLEASE call D at home and ask him to bersiap sedia jangan lambat ke ofis and also to tell D to take a cab there as "lepas antar T I nak gi jenjalan ...".

Jenjalan I did .. alaah pi Giant aje membeli barang2 ransom (bukan film Ransom tu tau). Among other things I bought 2 lai spaghetti straps t-shirt... haha .. (mesti ada orang yg berimaginasi songsang tu.. Wa tau siapa).., namun those are not for me lahh .. Nak bagi kat somebody biarkan 'hidup barunya bahagia sepanjang masa'.

Ishh..off track dah ni ...

Bila balik dari jenjalan tu, mata ni terpandang atas meja, dalam sink dan satu dua tempat lain yg selalunya tak organise akibat perbuatan D, kelihatan tersangatlah sejuk mata memandang. Atas meja takde empty mug, dalam sink takde benda yg tak berbasuh, botol air already refilled ... wah3, tersangat bagus budak ni .. terasa sejuk perut ni ... (yalah kita haus, baru jer minum chilled Ribena..). Selalunya D akan basuh pinggan/mug aje tapi never nak basuh sudu garpu as tho those two things berat cam dumb bell pulak (walhal dumb bell tu dia hayun cam takde apa aje). Ni semua case malazzzzzzzzzzz ... Tapi semalam dia terajin pulak. Haa, pandai pun nak jaga and ambik hati kita ... (in a way, hati kita terus sejuk dan segala kesalahannya telah diampunkan semalam lagi..).

Muka dia tak malu tau .. belum lagi dia tau hati kita dah lembut .. Petang semalam dia call kita "Mi..boleh ambik tak?" .. To cut the long story short, both of us picked him up from his so-called office (just a distant away if by car but if jalan kaki, 'kes lebam', as D puts it ..).

Alkisah ... D works with celebrities ... Hmmm.... (ada chan lah Umi buat album eh?? Nyanyi untuk jingles pun ok gak.. hahahahaaaaa... Oh bangau, oh bangau kenapa kaki kau panjang???)

2 comments:

Nor Lezah aka Cikguliz said...

Tua-tua tak baik merajuk tau CS. Ops silap bukan tua lagilah.... matang... [CS, tentu ada orang itu tersenyum jer bila baca komen ini.]

ciksom hepitakhepi said...

CL, lagi tua lagi afdal merajuk. Tak caye cubalaaah ..