Tuesday, 25 November 2008

Selamat pengantin baru ...

Selamat pengantin baru pada CeriaWan dan Fifyz (taulah kita sekarang why that small 'z' menyelit sebelah 'y', hehe).

Apa patut dinasihatkan pada orang yg baru menempuh alam baru? Hehe, kalau nak tau kenalah tanya pengantin yg tak berapa baru tu .. yg duk kat Bkt Naga tu, auwww.. (malas nak citer).

Anyway, dah dibawa kepengetahuan pengantin bahawasanya kita tak dapat hadir. Memula dulu memanglah nak hadirkan diri, maklum anak angkat kita kawin, khaan? Tapi gitulah, kita merancang, Allah yg menentukan ........ DAN ..... memang Allah sayang kat kita tau .. Ditakdirkan kita merajuk dgn u-know-who kerana 2 sebab, juga kebetulan pulak kakak buat doa selamat untuk bujangnya yg nak ke Mekah, maka niat asal yg suci tu tak menjadi kenyataan. Instead of makan nasi beriani pengantin, kita makan nasi tomato di Bkt T.

If I were to follow Mas & Dayah to Kuala Pilah.... Aduh! I kenot emajin. I will surely mabuk darat, picit2 badan sendiri mcm nak giler biar sedawa berderap berderup untuk lepaskan angin yg terkumpul dalam badan just to suppress rasa nak muntah.

Dua beradik tu bertolak dari rumah kul 1130 pagi dan kul 8.30 malam baru tiba rumah TANPA bertemu dgn pengantins, tanpa dapat makan jamuan pengantin dan tanpa dapat bersenggol2an dgn kenalan lain. 9 jam tu beb.. naik plane dah sampai ke Mekah pun.

Soalan cepumas: Mana silapnya? Peta ke rumah pengantin dicetak tak berapa tepat atau sememangnya ada orang tak cekap membaca peta? Huhuhu .. masing2 pikirlah sendiri..

6 comments:

Dentist and Me said...

pakai la sat nav baby. Hapaa ? ? ? Tak tau sat nav tu apaaaa ? ? ? Alamak, wa terkata rada rada lebih ilmu ke? ampun..

fifyz said...

dua2 salah kot..peta dan pembaca peta.tp kwn wa dr penang dan jb selamat gak sapai..hehe..

aiseh..ciksom dpt tangkap akhirnya ek why ade 'z' kt 'fifyz' tu hihi..

psstt..pengantin curi2 tulang online nih hehe..keje2 mengemas xabis lg nih..

Anonymous said...

Cik Som & Fifyz,
Hmm gitulah tengah sayang selit nama. Wa doakan hingga ke akhir hayat z tetap tersentil disebelah y. Wa org pertama dari group KBR tak dapatlah wa nak penuhi hajat Mak Tam untuk tayang tudung Ariani wa dia teringin sangat nak nengok gambo tudung ngan pengantin...

Ingat pasal MAS and peta masa nengok wa dalam "Pantang" he he he sama ngan lu dulu pun MAS gagal ikut arahan wa hmmm nasib baik Cik Som ada dapatlah wa guide thru...hehehe pengantin jangan lama ngadap PC nanti letih mata susah pulak Abe Wan...G'Zain

Dentist and Me said...

dah habis pantang, kena pantang lagi baru ROCK Kak G"Zain.

mana Maz ni ye, lepas kawin lenyap terus. Sesat jalan lagi ke dia ni. Myuskyl myuskyl

Anonymous said...

Pak Dentist,
Kalu boleh tiap tahun wa nak pantang tapi takkan wa nak lawan takdir tuhan lu lainlah, tambah bila dah duduk tempat sejuk jangan nanti Madeehah dapat adik pulak kesian Diny nak belajo pun lu ganggu...he he he G'Zain

ciksom mendidihdahnih said...

Gee, ada oghang tu perasan jer ekk? Mentang2lah duk kat gretbriten. W'pun kita tak guna sat nav kat Msia, kita tau fungsi satellite navigation tu tau .. Ngader jer.