Saturday, 15 November 2008

Trust...

Seminggu dua ni sebok dgn cerita A & NH aje, maklumlah selebriti..

Oleh yang demikian, terpanggil nak buat kajian menerusi SMS tentang pendapat 5 kawan2 rapat mengenai trust pada suami masing2...dan sudah tentu 1 pendapat tu dari yours truly ..

Soalan: Do you trust your husband?

1st: Yes, I trust my husband.
2nd: Wah! Soalan cepumas ni. I tak trust 100%. I selalu buat spot check tau.
3rd: Payah nak jwb. Ekcheli depends dlm hal ape laa.. tapi overall yes dan ada sulam2 ngan berwaspada sket sebanyak.
4th: Yes I trust him. Why? Terlampau trust sampai kena tipu.
5th: At the moment I trust him cos he has no money. But if he is rich n famous then I don't trust him at all.
6th: I trust him but with a few grams of reservations, merely xnak terperanjat aje. So far, alhamdulillah. Anyway, TRUST is a big word kan?

Since trust is a big word, I shall leave it as it is laah ..

Tapi kan .. cuba kita perhatikan jawapan2 telus tu. Boleh tak kita buat andaian siapa diorang tu dan mengapa such statement dibuat? Ha'ah, letih juga nak buat andaian sendiri tanpa ketahui umur, usia perkahwinan, latar belakang serta pengalaman hidup diorang tu ...

Sebenarnya kajian tersebut untuk kepuasan hati kita sorang, saja nak menilai taraf pemikiran dan pendapat 'orang lama' vs 'orang baru' .. tapi siapa orang lama dan orang baru tu ekk??

Haa, siapa tepat meneka dapat hadiah dari kita tau ..

7 comments:

cibil said...

betul dpt hadiah ni ek ciksom ek...
ok kite try teka:

1st: 'org baru'
2nd: 'org lama'
3rd: 'org lama'
4th: 'org baru'
5th: 'org baru'
6th: 'org lama'

kite rasa kalo 'org lama' ni lebih berhati2 dengan husband dorang kot.. mklumla, lebih lama makan garam..selok belok rumahtangga tu dah tau la.. kalo org baru ni kekadang tak pikir sangat.. 'pikir seronok' je lebeh.. sbb tu lately ramai yg masuk mahkamah syariah..

wahh.. kite bercakap mcm dah kawen nih! hihih..

ciksom gumbira said...

Tepukan gemuruh untuk Cik Cibil kita .. yeah.. 4/6 isnt bad at all. Syabas! Kita belanja awak KFC ehhh??? (haha..cam tak nak kasi choice lain aje ek?)

cibil said...

hihihih.. ahaa kene find out lg 2 yang mana yg salah tu ekkk...

apa kata ciksom belanja kite mee kari yg 'kebabom' hasil air tgn ciksom.. pasti meletoppp!

ciksom mulanerbesnih said...

Mmmm...mmm...(gulp).. mee qarri kita ehh?? Betul? Tak menyesal?? Rasanya boleh aje (sakit pewot kalu jgn blem kita eh..)

Anonymous said...

Cik Som,
Kita teka
1st Org baru
2nd Org Lama
3rd Org Baru
4th Org Lama
5th Org Lama
6th Definately Org Baru

Wa org tak berapa lama and tak berapa baru berpendapat: Wa tak nak tahu kalau dia skandal tapi kalau wa tahu definately my heart will not meant for him anymore..Hmm basically wa percaya ala-ala manja jek...G'Zain

Dentist and Me said...

trust pada Allah la baby. Hati tenang. Manusia ni makhluk Dia. Dia pegang hati hati manusia thau

ciksom suka100plus said...

Ms Zain... clap3 lu werld gak 4/6 gitew.. Auwww.

Dentease.. mestilah apa2 pun dari Allah baby ... Saper tak tau, khaann? Lu ni tak bley bawak berbincang kat raun table laah..