Thursday, 18 October 2012

Melawat kawasan ...


monyet hutan sebut pineapple

mengharap durian runtuh
  
3D putik 'moktan' (slang muor)

senang nak buat pengat

one n only surviving dragon fruit

serai n pokok cili padi but there's more
 
Suker! manis cam Bik Thom, hehehhh...

Mood kurang memberangsangkan. Taip taip taip, delete. Taip taip taip padam sampai kering dakwat kibod dibuatnya.

Words don't come easy on this Thursday nite after knowing another ex-officemate had passed away (in 2010). AlFatihah.
.

9 comments:

DeLancrettLurpak said...

Al-fatihah kepada kwn Bik Thom..



Nak cikuuu!!! potong2, pastu letak dlm fridge kejap, nyumss!

Queenie said...

alfatihah kpd kawanmu CS...

ciku tu......ciku tu........
CS..kita kan bersedara kannn......

eh, I pun sebut pineapple tau, you ni............

Ibu n Abah said...

Al-Fatihah..
Kiranya meriah juga kebun buah2a di kawasan tanah jajahan u di Ja Saint...
dah sewa lori lum? i ada number kot2lah u nak yg good quotation...

CS said...

DLL
Suka ciku juga ehh? 6 biji cukup tak? Kalau tak cukup, ambiklah lagi 2. Apa pun biar balance, ahaks.


QJ
Ya ke kita bersedara? Kalau ya, yeayyy...boleh tolong buatkan karipap, rojak tauhu dan beriani kambeng tak? Psst.. I thot you thebut applepine. Tak eh? har3


AKAK
Memang meriah dan muai. Ada sederet 5 batang pokok dokong; satunya dah berputik (tapi bukan TB punya, his cousin punya, sob3). Kita nak sewa cessna instead of lori, ok tak?

Noir Hussen said...

Waahh CS, boleh berentap ngan LG hal kebun mebun nih!

I too kehilangan 3 of my best mates the past month. Sad, at the same time bersyukur as their demise serve as peringatan to me. AlFatihah to your friend.

CS said...

Noir
'Kebun' I belum nampak bayangnya lagi, kih3. Yg duk tunjuk2 gambar tu adalah tumbuh2an disekitar rumah baru melainkan of cos pokok derian is ours (n pokok pisang).
Ya betul, kematian serves as peringatan untuk kita yg masih hidup nih.

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Mati itu mesti...pada yang hidup, life goes on...hopefully for the better.

Sedapnya pineapple itu kalau convert jadi paceri ke, rojak buah ke...bubuh dalam laksa penang pun sodap. Apa alamatnya? purrr....meow!

Granny Hani said...

Al Fatihah...
Tgok foto2 ni buat saya sedih, saya tak der kebun..Pasar tani lah kebun saya.

CS said...

CAT
Mati tu pasti but you have 9 lives. Pinjam boleh?
You tanya apa'alamatnya' ye? Alamatnya your mama kena buatkan I paceri nenas, rojak nenas dan tart nenas.....purrrghhh...


GRANNY HANI
Jangan bersedih sebab you takde kebun, at least you ada pasar tani. I lagilah, dua2 takde. Pinjam kebun orang aje tu, melaram kejap..hehe..
p/s: mekasih singgah blog kita :-)