Saturday, 24 January 2009

Breakfast ...


That's my breakfast on this very early Saturday morning. Had 3 pcs of bread out of which 2 are the very end of the loaf aka kulit roti. Masa kecik2 dulu, I no fren with kulit roti sebab keras. Bak selalu kata "banyak bitamin nih.." namun tak saper teruja but now I'm eating it.. haha. Anyway, all toasted breads taste the same whaat..

Roti kembar-tiga tu berintikan daging rendang (dari air tangan orang lain). Dalam mug ada air Nescafe mild. Guna free mug kopi Super Power 6-1 (jangan memaen, SIXXX-in-1 tuu..haha). Mug ada gamba jin ijau (tak lawo). Oleh kerana mug tak lawo, pulak2 ada 11 pieces dalam simpanan, maka perlu digunakan selalu2 biar pecah satu persatu. Dah selamat 3 keping masuk ke perut, alhamdulillah. My lunch would be at 4pm then.

Normally I'd have breakfast alone except on certain week, maka time tu berdua2anlah I. Come to think of it, dah lama kita berempat tak makan breakfast sama2. Maklum memasing ada haluan sendiri. Next to me, D lah yang bersemangat makan pagi nih.. 2-3 hari lepas, this is his breakfast..


I prepared the burger for him once and he did it himself a few times after that. Rajin bujangku! First time beli burger kambing brand Darabif nih dan rasanya memang lain dari burger Ramli. Bau kambingnya quite overpowering so semasa menggoreng, kenalah campak bawang, cili padi dan dashes of kicap manis Habhal. Hehe, rupa burger dah rupa corned beef hasil henyakkan sudip, kononnya biar sebati dengan bahan2 yang dicampak tu. Makan dengan timun dan sket 1000 Island...nyum!

4 comments:

Dentist and Me said...

wa rwinduw nak bhalek malaya. namun apa khan dhaya, thak bholeh lagi, awwww keziannya I

somuffins said...

Deyy..apa kena mengena bekfas wa dgn lu nak balik Malaya nih?? Apsal lu nak balik? Your parents nak kesana kan?

Dentist and Me said...

kat malaya wa boleh keje gaji riban riban, kat sini wa kena sabo sesabonya

somuffins said...

In a way, kerugian untuk negara Malaysia dan juga poket lu namun wa percaya keikhlasan lu akan berbayar juga akhirnya... sabar ya dek? (ahaks...sambil mengusap2 ramos lu dari jauh..har3)