Tuesday, 4 September 2012

17 Syawal ...

Pagi2 lagi I dah beraya kat rumah CikSom! Dia tak layan I pun, semuanya self-service so I really really make myself at home, haha... (why haha? sebab I tak hehe..).

Membuka keburukan diri tanpa segan silu kekdahnya nih..
Bertemankan secawan neskopi, (not in crono. order) I ngap 4 biji tart nenas, sepotong kek keladi, sepotong puding milo, sekeping nipis dodol, samtum bilis disapu pada 2 keping roti (hati berat berkata roti nih dah expired but since no kulat was in sight maka ia masih halalan tayyiban), dan untuk mengubati ngantok yang tak berkesudahan, I ngap non stop mende nih (sepupu marukku).

buah tangan dari anak sedara TB yg datang Sabtu lepas

Ahad lepas Ngah jamu adik beradik santap LJ (Johor signature dish)  but sentap to say I couldn't make it as TB was working and budak2 ada acara masing2 (pergi OH back-to-back mengalahkan kita pulak). If only Ndja (my saviour) had not gone to Jakarta that time, I would have burped laksa Johor, hehe..

Fine I kenot go to Ngah's house untuk menikmati LJ tapi ada pulak hambaAllah yang cuba menuang garam pada luka dengan menghantar MMS SB "we are enjoying ourselves here..".

SB = sambal belacan
Semua orang tau bahawasanya LJ akan lebih ummphhhh dengan adanya SB. I balas MMS adik bongsu kesayangan dengan satu rintihan "huwaaaa..." <-- dia memang jaaa-at!

For the record: Roti 2 keping yg I ngap pagi tadi rupa2nya dah berzaman expired tapi AAK? har3.

Prop: blue short-pants, auwww....
 Yesterday a Pajero almost hit our car. Kering darah kita dibuatnya. Tak taulah kat mana dia letak matanya tu. Kalau nak membelok, agak2lah sikit. Kalau membelok nak kekiri sekali pun, takkan tak tau awak patut kekanan dulu, bila pasti the coast is clear barulah boleh anggap jalanraya tu pohpoh awak sorang yang punya.

Nasib baik D alert tak berhayal bersms or on the phone (dapat mengelak in time) tapi kalau dia mengelak terlalu swerve kekiri, kita tidak juga terlepas dari bahaya sebab kereta akan berlanggar kisi2 jalanraya / pavement. Alhamdulillah kerana dijauhi dari musibah.
.

7 comments:

Ibu n Abah said...

Syukur ALHAMDULILLAH.. Puan Editor selamat dari mara bahaya....
Tak buat open the house????

kakcik said...

Pagi ini dua kali kami (maksudnya - kakcik, suami dan anak2 - dalam perjalanan/berkereta ke pejabat) hampir kemalangan. Kedua2 kalinya di lampu isyarat. Entah kenapa dengan pemandu2 itu (van dan kemudian bas - lokasi berlainan), enggan berhenti di lampu merah! :(

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS
Kita sedih sbb xdpt berkomunikasi sepanjang bulan Ramadan. Berdosa tau tutup pintu dan tak nak kasi kami semua komen. har har har *evil laughs*

Queenie said...

roti ekspayed?

hello..helloooo...now u ok ker?
risau ni tau..........

CS said...

Assalam ...

AKAK
Syukur alhamdulillah dijauhi dari musibah. Kejadian belakang rumah aje pun. Psst...I tak amalkan open house tapi tetap amalkan open ba-ra-alif, muahahahaa..


KAKCIK
Tula tu, bila kita berjaga2 orang lain pulak buat onar tapi lebih baik kita berjaga2 sekurang2nya kita bukan pihak yg kena saman, kan KakCik kan? Selalu iringi perjalanan kita dgn doa, insyaallah selamat.


CAT
Kita dah bitau sebab musabab kita konchi ketat2 kotak komen. Diharap awak tak salah erti but if you do, kita tarik ekor awak kang, gahhahhah *gelak dengki*. Selamat hari raya, mahap zahir batin *sambil cabut your whiskers*. Larii..


QJ
I am fine, thank you. Cayang juga you kat I ekkk?? Selagi roti takde kulat, boleh aje ia dimakan; tapi kalau dah ada kulat waima setompok aje, adalah wajib kita homban semuanya.. jgn makan *as per nasihat doktor kat tibi*.

m.u.l.a.n said...

i nak terjah rumah ni... kat mana, kat mana...???

roti expired..?? biasa lah sokmo jgk terkena sbb excited nak makan roti..

CS said...

MULAN
U nak terjah rumah yg buat laksa Johor ke? Rumahnya kat KL berdekatan IKIM dan stadium hoki. I makan expired roti sebagai bukti pada my doter yg selalu kata I suka membazir...so I dah buktikan that I am not :-)