Friday, 21 September 2012

Malam ini dan besok takde tivi ...

Petang tadi I 'bukak' tv ch. 106 kerana nak pastikan waktu Asar dah benar2 masuk. Tekan remote kontrol 18x namun skrin tetap gelap gulita. Puaslah remote kontrol ditekan dan dipicit tapi masih tak berjaya juga.

Angkara siapakah ini?

OKLah, takat nih aje yang terdaya ditaip, excuse me I wish to yawn silently now "huwarghh" *sambil katop mulut*.

To be continued...terpaksa published dulu to get today's date. Good nite...eh, chup! notchet gudnite.

Can you? Jangan tak ngaku ehh?? heheh..

a small mishap
Ginilah gayanya kalau sikuat makan aka siblogger tegar buat dua kerja dalam satu masa. Boleh terpelanting sudu garpu tu dan terlanded dalam air. Patutlah air tu terlebih sedap rasanya, hehe..

Esok ana sambung rambling tentang 'malam ini dan besok' ok? Good nite.

22/9 Sabtu: sambong rambling.

Nampaknya bukan silap remote kontrol atau silap pihak Astro my tivi takde gambar atau bunyi. Silapnya datang dari tivi tu sendiri almaklum it has seen better days, huwaaa..

Howlah over the weekend no tivi hence no Ust Don, no Imam Suhaib, no Prof Kamil & no Ask da Ustaz? (sebut program yang baik2 jer dulu, hehe...and also no drama at 10pm?).

Then:   http://sukacupcakes.blogspot.com/2008/07/my-tv.html

Dah tivi buat hal, maka duduklah CikThom tiga beranak mengadap laptop memasing buat kerja berpekdah (hic!). Sunyi sangat malam tadi so I mohon pada D mainkan lagu2 sedap dari laptopnya. Kalau takde lagu dlm simpanannya, harus carikkan juga untuk halwa telinga Umi. Perintah nih, heheh.

Lagu pilihan malam tadi among 2-3 other songs seharusnya dengar lagu terkini, hehe.. 'MuaraHati' yang pada mulanya cam lagu jerit2 pekik2 tu turns out to have a nice melody dan kena pulak dengan suara anak angkat H.Tino mendayu2kan lagu itew maka lagilah lagu tu menjadik, kikikikikkk... Apa pun, sebelum menjiwai lagu tu, kenalah tengok dramanya dulu ya? 

Tivi rosak selepas TB berangkat kedesa halaman maka semestinya I hantar lapuran ...
* lupa nak bitau u... tv kita tetiba xde gambar..gelap gulita...
# dah sampai tempoh hayatnya
* tulah... i think tubenya wat hal. Nak betulkan mesti leceh makanya i berhasrat nak beli baru yg besorrr dan leborrr...yeahh..
# orang kaya katakan ... (kaya dgn budi bahasa jer, kih3)
* habis tu xkan kita tak nak ambik tau perkembangan dunia, tak gitu you? heheh..
# gamaknya   (cakap gamaknya aje? takde proposal nak hepikan bini ke?)

Tulah serba sikit bunyinya chit chat jarak jauh Uda & Dara. Kesimpulannya: Dara nak merasa tivi nipis. Patutkah Uda merealisasikan impiannya?

Minggu lepas kita bertiga beranak balik kedesa halaman nan permai seketika. Minggu nih TB terpaksa balik sendirian untuk menguruskan berbagai hal yang masih outstanding. I wish I could follow him back untuk memenuhi hajat yang belum terlaksana lagi dan mungkin tak terlaksana sampai bebila kot?, sob3.

Kekdahnya kalau dapat ikut TB balik, bolehlah I soksek2 dengan sipembuat jubin agar diperkenankan hajat yang selama nih terpendam. Bukan nak mintak anything spectacular pun, I cuma nakkan jubin disusun diagonally aje supaya ada feel Mediterranean sket, ehem.. cam kat bawah nih ...



... tapi nampaknya hajat terpendam tetap terpendam as first n foremost TB tak setuju... tapi kenapa tak setuju? SEBAB taknak nyusahkan oraaaaaang. Huwaaarghhhh....*mulut terlopong tak dan ditutup lagi*. Apa pun, alhamdulillah tapi tetap nak sambong huwaarghhh juga ...

Berita terkini tentang projek perparitan. Nak buat projek kecik cenggitu pun susah benar kekdahnya. TCTLSShort, bila jubin dah almost siap dibuat, 'tingggg' tetiba I tersedar dan terperasan something amiss. Camana nih? Patutkah I beritau pada tuan kontraktor kesilapannya?

Tonggeng2.. gigih bekerja nampak??
Nih yang malas nih ... :-(
.

8 comments:

Ibu n Abah said...

Sibuk betul wartawan Al Kisah nak melaporkan...
Rindu dengan celoteh u...

kakcik said...

Cemanalah garfu itu boleh landed dengan baik sekali cenggitu ya? :)

CS said...

AKAK
Gitulah sibuknya wartawan tak bergaji nih, ekekeke..


KAKCIK
Kaaan? Semua diatas kuasaNya jua, alhamdulillah (tapi tulah akibat gopoh sebenarnya, hehe).

Noir Hussen said...

CS, suka dinyatakan disini. Dalam pada kita berkhemah dan bertimbang rasa, kita juga harus praktikal and firm when quality kerja and wang kita are concerned.

2 sen saya :)

Yong Kamariah said...

Cik Thom....

Beli le tv LED atau layar beso sebesonya boley tgk cinema anak beranak kt kampung halaman nanti ye dop? anyway kita pun kenan kt jubin yg diatur sebegitu rupa, nampak class!

CS said...

NOIR
Yes betul, I agree dgn pendapat you but on the other hand maybe I silap juga; sama2 silap - misunderstanding/miscom'n. I terpaksa juga mengalah and I cant be too adamant abt it cos the contractor is also my neighbor :-(



YONG
Kalau dah beli tivi besorrr kenalah I bukak warong kopi. Bila ada football match, kayo cikThom nanti. Tak sangka kita sama2 suka jubin cenggitu. BTW, kita dah jenjalan keParadigm Mall. Besor ek? Capek gue berjalan..

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Asmkm CS..
Zaman sekarang mana boleh tak ada TV.
Mesti nak tgk berita laa, siri2 masakan laa, kenkadang dengar bunyi dr TV pun jadi kann.

CS, I pun suker jubin tu cenggitu..teracotta ke? Masa buat rumah dulu ongkos ku kurang..jadi make do aje laa.

CS said...

ARTLOVER
Wkumusalam. Betul betul betul, zaman sekarang mana boleh tak ada TV sbb ia penghibur no. 1. You pun suka jubin disusun diagonally? Yong pun suka. I tak kisah jenis jubin samada jenis biasa atau teracotta sebab apa2 jubin pun akan nampak cantik bila disusun diagonally, kan Iha kan?