Friday, 28 September 2012

999, penjara atau denda ...

1021am: Incoming sms 'talian 999 adalah utk kecemasan shj. Jika anda membuat panggilan palsu, anda boleh didenda, dipenjara atau kedua2nya sekali'.

Kalaulah boleh I jawab sms tu, I nak jawab "awak jangan nak ngengada eh? tapi awak macam tau2 aje yang kakak saya Teh pernah menyamakan saya dengan kenakalan FizzFairuz dalam iklan lapuran palsu ke999 tu tapikan tapiii .. dari mendail 999, lebih baik saya dail 1 tiga ratus 888 333 ke, 1 tiga ratus 30 555 ke ... lagi berpekdah".

(lainlah kalau memang betul2 emergency macam kecurian yang berlaku kat rumah my SIL 2 minggu lepas).

Agaknya kat penjara tu dapat makan cenggini tak?

Bfast hari nih
Bfast semalam
... atau nih?

Nasi ayam BikThom (pic taken from archive)

Since today is Friday dan kebetulan pulak The Boss kerja petang maka haruslah the so-called isteri mithalinya menonong kedapur menyediakan apa yang patut sebelum The Boss kemasjid dan keofis. Jangan tekun menyusur blog orang aje *geleng kepala*.

Ekceli kalau nak ikutkan hati, memang tak boleh berenti selagi article yang ditaip tak mencecah 3000 perkataan, kaan?

Jumpa lagi insyaallah ...
.

17 comments:

zarin said...

hahaha lama dah i tk gelak sensorang baca ur entry :-D
miss u so much tapi apakan daya i tk mampu nak menyusur blog org now ni sob sob
smlm smlm pun i breakfast ngan kari ayam cicah roti..dap

kakcik said...

Salam CS...

I tengah fikir tengahari ni nak makan apa...

Amelia said...

Hi CS, yuuhhuuuu apa khabar? Adake penjara serve makanan yang sedap macam menu you? LOL

Pass sikit kat sini, I tengah lapar leyyy..... you jangan kasi I yang expire tauuuu.... ingat!!!

Nak pi ambik anak kat sekolah dulu, bye... bye jumpa lagi.
Have a nice day.

blu4sky said...

salam CS,
jgn lupa font size arial 12, 1.5 spacing yerr...heheheh

i cuma lunch beberapa ketul kueh yang dibeli pagi tadi.. yg juga akan contribute towards melambung tinggi calories intake..konon lah tak nak nasi mkn kueh je..hahahaha...

have a good friday...sejuk2 ni sedap juga kalau hibernating kan..kan..kan...

Ibu n Abah said...

Oh kekanda...
seandainya di penjawa makanannya sesedap yang ditunjukkan... maka betapa ramailah pakar makan dan kaki makan masuk penjawa kerana hendak makan sesedap...
heh heh heh....

cahya indah said...

nak sikit roti cicah kari daging dgn kentang, auntie...sedapnya. hehe.

azieazah said...

Update dari atas meja makan? Tayang la alas meja sekali.. heheh

CS said...

Assalam ...

ZARIN
Simpan sikit gelak tu untuk esok lusa nanti ok? Nape you tak mampu menyusur blog fwens? You skrng dah mabuk uwek2 ke?? ahaks. Niway, kita cam pakat2 buat kari cicah roti ek?


KAKCIK
You menjamu apa masa makan tengahari tadi? Mood dah OK lum?


AMELIA
I'm fine, tq. Maybe all penjaras serve better food than my menu, tu sebab ramai orang sengaja buat salah, tul tak?. Psst.. I have expired whipping cream, you nak tak? lol..

CS said...

SUE
Font size and spacing perlu diambik kira juga ek? kih3.. Kalau tak nak makan nasi, jangan masak lauk sedap2 macam kari kepala ikan ke, ayam panggang ke, ahaks.


AKAK
Nampak gayanya kat penjara tu memang dpt makan sedap2 tu sebab ramai yg teruja nak masuk situ. Makan free plak tu.

CS said...

CAHYA
Kari daging dan kentangnya dah habis tapi roti adalaa tinggal 4 keping. You terlambat 12 jam laa :-)


AZIE
Yes, I menaip guna meja makan. Kesian tak?? U nak I tayang alas meja? You jgn tak tau, meja I tak suka 'diselimut', panas katanya. Lagilah senang kerja I tak yah basuh selimut meja, ekekeke..

kak ja said...

kander, kalau I yg sdg kecemasan, boleh tak I kol number u je? mesti cpt u sampai, keennn??

kat penjaratu bkn setakat roti cicah daging, daging cicah roti pun ada.. tp dengar2nya Tutti Frutti takde kat penjara, si kita kena remind org Bangi iTTew, jgn buat panggilan 999 palsu.. merana kang..

Oldstock said...

So you dapat jugak sms pasal nombor 999 tu ye.... I ingat Suruhanjaya Komunikasi dah mabuk ke hape.. bila pulak I salahguna nombor 999 itu.

Diaorang ni, kalau pun nak berkempen, carilah ayat yang molek sikit..

CS said...

JA
As you know I tersangatlah jauh dari SP wpun ia mcm dekat aje dgn SJ makanya bebila ada kes emergeN, I akan hantar wakil dari branch gunung Jerai ie bebila PGL bercoti, herr3. Psst..kat penjawa mmg takde tutipruti sbb diorang ada snogurt :-)


OLDSTOCK
Tulah diorang tu suka hati aje hantar mesej macam tu. Kita yg sah2 rakyat contoh nih mmg rasa geramlah jugak.

kak ja said...

Kak Som, sesgghnya P itu letaknya cuma selang 5 rumah dr si J.. idakle jauh bebenor..

I'll make sure kes emergeN berlaku time PGL on duty..

Tutipruti ke snogurt ke, I ttp pilih kopi 434.. kat penjawa tu ada ke 434?

CS said...

JA
Kalau I tak silap, penjawa hanya dibekalkan dgn kopi 344 atau 443 aje sebab kopi 434 is made exclusive for LOL yg terlebih2 masa cam u know i knowlah...

*i baru balik dari grocery shopping tapi boleh tak i tdo dulu pastu berkemas mlm nanti? :-)

m.u.l.a.n said...

fuuhh.. lazat berzat semuanya... kari ayam tu amat menggoda jiwa raga..

CS said...

MULAN
I terpaksa setuju dgn your pendaFAt yg mengatakan makanan tu semua lazat berzat (rasanya? errrk!). BTW, ayam kata dia tak terbabit dlm kari tu. Ayam kata, kesian lembu, sob3.