Thursday, 4 December 2008

Ntahlah ...

Kalau tak silap pendengaran, dah 3 kali TB bertanya "nak tak?" apabila dia mula mentela'ah brochure laptop yg sedia ada atas meja makan. Memang sengaja kita biarkan brochure tu kat situ supaya dan semoga dia sentiasa ingat dan tak terrlupa untuk menyuarakan "nak tak?" berkali2 tanpa rasa jemu.

Kita ni plak apa hal? Dah orang bermurah ati mempelawa tu, apasal kita rasa segan, silu dan kelu lidah? Apa susah, kata aje "naaaak!". Tulah, kita ni memang tak reti nak memintak2 pun (merely sebab malu bukan baik sangat pun). Kalau nak ikut ego sendiri, boleh aje beli 'the tenyeh way'. Biarlah beban membayar sendiri yang tanggung afterall kita ada beribu2 lemon of unused credit, bila lagi nak kayakan diorang, kan? tapi tak naklah, bisikan syoitan aje nih..

Soalan penting: Perlukah I miliki laptop baru? Mmmm, yes? no? yes? no?

A note to D. Umi dah banyak kali berkorban ni tau. Dulu hp and now laptop so jaga baik2 benda tu. Consider it as an advanced birthday present and upah 'terbang dari tangga 2 tingkat kebawah'.. hahaha .. bila pulak D ni jadi superman?? Anyway, *thanks a million for your quick action.

*In a related incident:
Oh my, what a day it was ... Never before felt gabra/menggelabah/gigil/darah naik kemuka/ badan bagai dicucuk2 ... all happened within 60 seconds.

For someone who is neither careless nor forgetful, why did that happen to me?

Muhasabah diri .. syukur alhamdulillah x 5 dan YaAllah ampunkan dosa2ku x 5 ..

2 comments:

Dentist and Me said...

Alhamdulillah dah bertaubat ! ! !

ciksom sedardiri said...

Alhamdulillah Allah sentiasa berada disisi wa tatkala senang dan susah. Terimakasih sebab lu menjadi kawan wa ... (blueek!)