Saturday, 21 March 2009

Elsie-CT

Hari ni temankan SIL pergi jemput T & T while N,Z,G and AM, N, R dijemput oleh drebar masing2. Mesti perut diorang tu kembong terlebih makan angin..

That's T Jr my chubby pumpkin cupcake, anak tunggal aruah abang. Kat belakang yang even chubbier is my beloved sis, T Sr. Macam takde initial lain pulak, haha. Anak sendiri T, anak sedara T dan kakak pun T (nama kucing pun T). Takperlah, tak kacau orang :-) Only on weekdays T Jr dan mamanya duduk dengan T Sr. In a way, diorang saling teman menemani sebab SIL and T Sr takde orang harapan dalam keluarga. Mereka masing2 balu berpisah mati..

T Jr baru darjah 5 tapi sejak toddler, penguasaan BInya is just superb. Bukan saja superb bertutur malah vocab. & grammarnya juga wonderful. Kerjanya membaca aje disamping tengok katun, High School Musical dan Hanna Montana. Maybe T Jr ni boleh dijadikan contoh 'PPSMI' dimana budak tu sendiri ada initiative dan minat untuk menguasai bahasa. Bila bahasa dah dikuasai dengan bagus, barulah boleh masuk gear untuk terus belajar Maths & Science in English dengan lebih yakin.. TAPI.. mampukah T Jr ?? Insyaallah..

Kitorang suka usik, peluk2 dan gomol2 dia. Sepemeluk gitu. Usap2 kepala dia pun selalu juga mudah2an dapat barakah buat gitu pada anak yatim.. Sigh.. I miss her Bak a lot!

Makan tengahari di Anjung Merah sponsored by krrt..krrt.. Burpp! (bunyi pelan jer sebab guna silencer). Kata aje dah kenyang tapi bila tengok ada pengat bijik nangka, pengat labu dan keledek oren, hhhhmm... semangkok sorang pengat 3-1 tu leecin.. (once a while cam ni so tak rasa guilty sangat).

P/S: Personal opinion... luaran tempat tu tak impressive langsung. Sebabnya? Aaarhh..

2 comments:

Cik Lina said...

Cik Som.. Elsie-CT.. means naik AA kan? jauh tu... nak tanya skit, camne ngan makan eh? kena beli belah jugak ke? (mcm ler cik som yg naik AA tu kan? hihihi..) wa curious ni...

somuffins said...

1st time naik AA kesana tapi hari tu diganti dgn Air Mauritius pulak. Dapat food tapi 'thumbs-down'.