Tuesday, 14 April 2009

Lolo Bionda ...

L.of.L had mushroom soup, toasted bread and *Lolo Bionda lettuce for breakfast (*kasi ummph sket). Maka berangan2lah beliau sambil menikmati hasil air tangan sendiri. Never knew the combination of lettuce and mushroom soup tasted very rustic or earthy.. simply sedap!

Today kena cekalkan hati - I must do my grocery shopping. It's been a while we all tak makan sayur dgn erti kata sebenar2nya. Bila hubby tanya 'takde sayur'? Jawapannya ialah 'takde', sweet and short.

Where should I go? G or M? G for Jaiyen ok? Hmm, tempat ni dah susah nak park kereta tak macam dulu. Parking bays sebesar alam tu dah ditutup, dono wai. Not to say takde langsong tapi sangat terhad hinggakan Jaiyen offer siapa2 yang memborong lebih RM50, dibenarkan letak kereta kat Summit - percuma untuk 1 jam pertama (kalau tak silap).

Takat beli benda2 ringan bolehlah kot tapi kalau beli beras 10kg dan lain2 barang, nak hangkut ke Summit? Nak tolak troli pun tak sanggup, dengan permukaan jalan yang tak rata tuu.. boleh senget malah terkucil tulang belakang. Amat indah dan produktif kalau ada escalator disambung dari Jaiyen-Summit-Jaiyen (khas untuk warga e.m.a.s), kan?

So the best choice is Moidynn (a'ah, hypermarket baru nih). Kat sini semuanya selesa (esp on choices of food), cuma nak ke supermarket tu, kena jalan sket to get to the escalator. Why diorang tak plan buat supermarket kat ground floor aje?

To go or not to go? (undecided still). If I go tomorrow best sket sebab hubby cuti maka bolehlah dia tolak troli, unload the goods at the cashier, load and unload the goods once we reached home.
Lagi pun boleh togeder2 lunch kat luar, heheh, this I like (very much).

Normally service bertukar tangan the moment barang2 entered my domain tapi bayangkanlah kalau I pergi sorang2? Penat taw ..

"Buat kerja sikit dah penat ke? Sah you ni spoilt brat"

Siapa yang cakap tu?
(sambil tercari2 suara itu)

2 comments:

mama diny said...

Salam CS, kiter pun dah ada blog tau, bukan mr dentease ajer..tapi dah lama tak hup date, maklumla cuti2 euro kan.....

somuffins said...

Salam MD (boss mr dentist, hehe). Nanti kita jelajah umah awak. Cuti2 Euro mesti best kan? Lawatlah I selalu2.. (btw, your ex-TV is doing fine. I jaga bebaik..)