Tuesday, 28 April 2009

Blunder ...

'Tote' - pose ala kangaroo

I think I shed 100gm today. Berjalan 15 minit boleh shed sebanyak tu tak? Harap2 boleh ... tapi boleh blahlah! ... hahaha (ohh? ketawakan kita eh?).

Hari ni ke Tepan nak buat tranxn sket. Tak de mood nak pusing2 bazir minyak cari tempat letak kereta; jawapannya memang impossiblelah. Pulak2 tu masa weekdays dan almost lunch time. I pulak ada misi penting so I park at parking lot yang 2 tingkat kat tengah2 dunia Tepan tu..

Tepan ni macam Las Vegas jugak agaknya, sentiasa sibuk dan sesak. Las Vegas tu sibuk/sesak ke? Hehe, mana nak tau sebab tak pernah pergi LV pun. Handbag LV pun I tak de, tapi bukan pun lawa sangat LV tu, kan? (anggur masam!); tapi Las Vegas tu memang sibuk/sesak almaklum ramai berpusu2 tengok show Celine. Now Celine takde, giliran Cher to perform. Habis kontrek Cher, another international artiste comes in .. It's Chomz's turn... Can't wait tapi dia tu femes ke? Har3.

Back to Tepan .. mula2 I tuju BBM. Heranlah.. Nak deposit $ tapi tak boleh guna cheque, OK takpe. Pastu pergi BHR.. yang ni wonderful! tapi takkan satu tempat ni aje yang terima deposit thru cheque? 'Merepek darab tiga' betul but I learnt something today, thank you.

Keluar dari BHR singgah kedai sebelah beli lauk (takkan nak masak, kan? dahlah penat jalan kaki dari satu point ke satu point disimbah peluh nan masin). I beli ayam kampung dipercikkan, solok ikan, kerabu pegaga, *terung dan laksam (*both meant for dinner, but tentunya laksam tu untuk I). Boleh tahan proactive kan?
.
Bila tiba rumah, kekanda tengah sibuk beri makan kucing (population: 11 aje). Dia ni bukan tanned sebab main golf ke apa tapi sebab tiap hari duk 'berjemur' kendalikan needs and wants kucing2 tu. Semoga diorang doakan kesejahteraan tuan & memnya, amin.
.
Nak dijadikan cerita .. I made a blunder .. tak perasan that I wrote 'terlebih zero dan tersilap ruang koma' on the deposit slip, makanya digits yang I tulis differ from the amount yang I tulis in words. Mana satu nak digunakan? Har3 .. no wonder I failed my maths!

Called up BHR .. mesti beritau tang kesilapan yang tak disengajakan tu. Staff tu kata"it's been rectified". Is it? thank you (and special thank to penternak kucing sebab dia yang spot the error..).

Tapikan you, alangkah bestnya kalau terlebih zero tu really materialised? I sure terbang jauh pergi jemputan anak Azieda kawin w'pun dia tak jemput... :-)
.
P/S: Kena marah sebab park kereta kat tempat tu.. "Bahaya" ..

8 comments:

azIEda said...

ciksom di jemput ke my daughter's wedding.. cuaca nyaman sekarang nya. harap gitu la on that day, angin di tepi laut sepoi sepoi cam lagu thai yg kita selalu dengar di masjid india.. Tapi i dah lupa bank mana u mention ni? dah tukar merger lagi sekali ke bank bank di msia?

i am an angel said...

haha=) Cik Som..i've spoted 1 point there..disimbahi peluh masin is juz an excuses untuk u cuti dan simpan apron dat day..

serius la Cik Som..Tepan kalau tak park bertindan-tindan mmg tak sah..tak kira pagi petang siang malam..sure sesak!

somuffins said...

Azieda, thanks for the jemputan,hehe. Angin kat sana 'sepai..sepai' ke? Sini panas yaRabbi. Psst.. nama bank2 tu you terbalikkan aje.. :-)

Wahai Angel, kalau tak berpeluh pun tetap apron tu ku gantong, heheh. Yes Tepan tu, dulu pernah I kena fine. Takmoh citerlah, luka lama berdarah kembali.

Ida Hariati Hashim said...

somuffins,

I pun tak hingin sgt LV! (another one anggur masam)...hahahha.

I ni maths pun serba kekurangan, tapi tak la sampai tulih figure salah..hahahahha. Tapi bestkan kalau ada org yg bagi kita cek tapi tertulih lebih zero, lepas tu kita buat2 dono je..hahahah. Buruk betul kelakuan i ye..:)

3E said...

somuffins...
i pun bukannya LV lover....I rasa other brands lagi cantek per compare to LV....but kalau kutuk depan fanatic LV ni...sure kita dibacklistkan punya ni....hehehehhe...
U bela kucing2?????

somuffins said...

Shhh Ida & 3E, jangan cakap kuat2 nanti oghang maragh kita tak suka LV; tapi kalau dapat free, amacam? Rezeki jgn ditolak, kan?

Ida, muahahaha, keji I eh? I tak buat grave mistake, I cuma tambah SATU zero dan SATU comma before decimal point, tu aje ;-)

3E .. sembunyik...

Cik Lina said...

cik som.. kichik pon suka posing cam toto...

somuffins said...

CikLina, pose yg mencuit ati kan?