Friday, 27 January 2012

Rinduku padamu....

Dah seminggu my Netty @ netbook meragam! Kalau ikutkan jiwa blogger yang tegar, nak aje I hangkut satu yang baru *amboi3* atau hangkut yang meragam tu kekedai biar ia dapat sentuhan profesional.. Selama nih TB aje yang tolong godeh2kan which most of the time dia berjaya tidak menjadi tikus baiki labu, tapikan..tapi..susahnya berliaise dengan suami sendiri, kita kena sabar lebehhh sikitl sebab terpaksa tunggu dia betul2 ada masa lapang/cuti (almaklum nak reformat, reboot, ribut (?) etc memakan masa).

Sabar ni kadang2 memang sakit tapi takdelah I tunjuk kesakitan tu dgn bermasam muka *ye ke tak?*, takde pun moncongkan bibir panjang sedepa *takat seinci ada kot?*; namun I tetap buat benda2 berpekdah seperti memasak, buang sawang dari 4 penjuru dinding *terbongkar rahsia*, atau paling tidak pun bergurau senda, auwww.. Ehhh..kita bergurau senda dengan anak kucinglaaa...ekekeke.

Peluk erat2 sambil dodoikan kucing pastu cakap pelat2 dengan dia "alaaa musyuknya thia...mushmush.... Ony dah mamam lum? Alaaa..syayang syayang musyuk2 diaa...". Percaya tak, semacam satu perasaan seronok menguasai diri setiap kali sesi intim bersama Ony selesai? Si Ony pun terkebil2 pandang muka 'Wan' dia.., apalah dia kata agaknya ek? Takpe, dengan kucing pun kita kena bersangka baik, so maybe siOny berdoa "semoga WanSom kelihatan muda dari semalam". Hehe..kita suker..

Berbalik pada hal baiki my Netty bila TB bercuti atau bila ada masa lapang.. Ekceli since Rabu till today dia sort of ada masa lapang tapi dia terpaksa bergegas ke Ja-Saint sorang diri untuk bertemu dengan mereka yang arif 'membina rumah dengan harga sopan'. Semoga dipermudahkan urusannya disana dan cepat2 balik kepangkuan I, haha ..

Menaip guna kibod cenonet mengundang kesabaran juga, phewh! Apatah lagi berblogwalk dan mengomen sebaris dua perkataan. Kadang2 tak dapat baca apa2 pun, tup2 kena tendang dari blog berkenaan, huwaaaa....terkebil2 tak terkata dibuatnya....menci!

32 comments:

FaAtip said...

ehem, I owang yg petama??? oh, datang balik perasaan suka membuak2 tuu...kejap, nak enter dulu, biar dapat no. 1

FaAtip said...

Bagus betul sebab ada hubungan intim dengan Ony tu. Kat sini tak de Ony tapi kat belakang rumah I tu, tiap2 hari kucing2 jantan dan betina datang bertandang, berkejar2 tak hiraukan tuan rumah ni...kadang2 siap sempat pancut tu, I menci sungguh. Tapi bila depa terdongak2 tengok I, I senyum je....heheee

kakcik said...

Ai dalam mood nak memuncungkan mulut sedepa sekarang ni. ;-)

cahya indah said...

welcome back in the scene auntie Som and to myself too..hehe

Noir said...

Cik Puan Wan Som,

I trust the kuching is telling the truth (part muda dari semalam tu).

Adakala 'perasan' muda is good. Perhaps boleh memberansang you to learn a thing or two about PC maintenance ... tak yah tunggu TB terchenta. Idea je CS, jangan marah :)

blu4sky said...

alalala cian ciksom kita..
no wonder steven wonder senyap sunyi je... walaubagaimanapun..ewah.. congrats sbb berjaya menaip menggunakan keyboard yg cinonet...klu i idok lerr sabar..tu tak masuk lagi bab bila dah abis taip tetiba takle nak publish..loading byk kali last2 entry ilang..end up mogok tak nak update berhari2..hahahah

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Maka saya mencadangkan agar pihak puan mendapatkan salah satu gadget berikut: iPad, Galaxy, NeoPad atau sewaktu dengannya. Netbook tu tak reliable. Boh aje dalam sungai Kelang. purrr....meow!

PatinPasta said...

Cik Som,
APa lagik, rembat la yang baru. Hadiah tahun baru kekdahnye :D

Cik Som tanya si Ony dah mamam blum. Gamaknye si Ony terkebil-kebil tengok Cik Som sebab dia sebenornye nak tanya, Cik Som dah mandi blum? Ahaks!

Lili said...

Kander Som,

Kita sedih tau...dinder Fa dah ler dapat nomor siji, pastu, dia tak sudi kimeng kat tempat kita..huwaa

Apa kat Wan Som, Wan Lili, Wan Fa, Wan Ja and Wan Mah main kutu beli sorang satu GalaxyTab? Wan Som, amik nomor siji! Har har har))

Anonymous said...

CikWanSom

Sabaq itu sepaghuh daghi iman.

Ahkak

Queenie said...

dengan ai yu tak windiew ker....

somuffins said...

FA
Syabas berjaya membuak2kan diri. I can imagine the labu is smiling, ahaks. Btw kucing2 tu terdongak2 tengok you masa you 'menyiang' labu, ehhh? Heheh..

KAKCIK
Moncong dah kembali pada keadaan asal lum? harap you dah ok skrng.


CAHYA
Mekasih... Jom sama2 kita merempit kat sini, jom? U dah boleh relax from your Mermaid life, ke? Cny dpt angpow tak?

somuffins said...

NOIR
You call me CPWS? Quite a mouthful there..tetiba I perasan jadi kerabat kanda Deris, haha..
TB dah ajar buat pc maintenance tapi part reformat n reboot, I still have to depend on him.. Bila lagi I nak bermanja.....tul tak?
p/s: may Allah bless the cat *wink*


SUE
I faham bila mood mogok melanda jiwa. Rasa nak smack down apa jer yg melintas dpn mata, kan? Hehe....sabar..sabar...


CAT
wah2..komain lagi cadangan saudari sungguh meletop debaboom bunyinya. Bisa biayai gue 75% dari ongkos membeli alat2 tersebut nggak?

somuffins said...

AIDA
TB sedang kompol fulus nak buat rumah kat kampong maka harapan merembat yg baru agak tipis, huwaaaa. Niway, pesanan siOny kucing pada you berbunyi "rahsia WanSom, rahsiaku jua"..... Yeeehaa..


LILI
You dont sedey2....mahapkanlah ticher Fa atas kejayaan dia, sekali dlm 3 bulan tu, ahaks. Lili.. TB ada G.Tab tapi wa tak terkesima pun, how?


AHKAK
I tengah duk sabaqlah nih... Nampak tak I tengah tersenyum simpol mati nih? :-)


QJ
I windu n sedehhh sbb tak dapat langsong baca you punya hasil karya sejak you tukar perabut dirumah baru... Rasa nak ngadu dgn dinda Yem jer..

cahya indah said...

auntie Som, bila la boleh relax from my Mermaid life. life pun takde sekarang..haha. everyday goes to work, and come back home penat. then go to sleep. tu je la my routine. angpow from customers takde..huhu. manager cakap dulu customer yang regulars penah la bagi dia. Cahya tak dapat punnn. kena mintak kot..hehe

somuffins said...

CAHYA
Boss Mermaid n customers lokek kekdahnya ya? Tips n oren pun elek? Apa salahnya beri angpow pada staff yg penat berdiri menimba kopi ek? Kalau I, siang2 lagi dah bertukar jadi Naga Air...libas jer diorang semua tu, heheh garang jgn tak garang..

Rima said...

CS
Kita faham perasaan CS part rambat satu lagi.. tadi hampir hampir ku nak rambat satu but ku sabar kan diri.. orang kata jgn terburu buru.. siapa tahu bila balik dapat yg lagi best? ye ler... tak mungkin punnn ahaks

Anie said...

Salam CS,

Ehhh mcm mana I boleh terlepas baca this entry?? Hmmmzzz I pun takde jawapannya. Sabar jer lah bebanyak yer Cik Som. Dkt sini netbook murah2 jer. Kalau ada sales dlm $250 dah boleh dpt, Acer lagi. Boleh treat netbook ni mcm disposable gitu....ahakkksss :D

Anonymous said...

aik CS...

I selalu nampak you park depan laman apa....tak mungkin takleh masuk? ker tak sudi jenguk? keh3

QJ

somuffins said...

RIMA
Betul tu..tak baek terburu2...biar lambat asal selamat. Berkat kesabaran maybe kita dpt lebih beshh dari yg kita idamkan. Positip thinking..


ANIE
haaa...camana you boleh miss my entry? Tulah you bz kat dapur kot? I masuk blog u guna hp..just when I was abt to read, I dah ditendang keluar tapi ada kalanya sempat gak baca sampai habis tapi kenot view gambar makanan.. Frasto taw.. Niway, kita cayang Netty tu sbb TB yg bagi kat kitaaaa...


QJ
I boleh park kat dapur you tapi I kenot menikmati hidangan yg you sajikan sbb my hp skrin terus gelap, x nampak sebarang alphabet pun.. Makanya, dah beberapa hari I tak nyebok pegi dapur you sbb I memang xleh baca apa2. U wait for me until my Netty kembali sihat, okay?

azieazah said...

I hanya boleh tumpang kesian. Kesian dan kesian.

Nak juga tolong. Tapi kita belum lagi menjadi jiran, jauh lagi untuk menjadi besan!

somuffins said...

AZIE
Mekasih sebab kesian kat I sebanyak 3x tapikan tapi kalau belum jadi jiran maupun jadi besan, nape takleh tolong? Apa pun I tunggu poslaju... Ada kiriman sebiji netbook dari you! *pantun 2 kerat*

Cik Lina said...

cik som, beli laaa laptop baru... aiped ke... mintak hadiah besdey.. :-D wa nyampah kalau nak bertenet kat aipon atau C3... maklum laaa... jari tembun & rabun dekat... (mcm dah patplohan jer...uhuk)

somuffins said...

CIKLINA
Bukan tak nak beli yg baru, uhuk2.....cuma yg ada tu masih 'elok' lagi cuma kurang siuman jer, har3. It actually needs TLC from TB badly (as its ex-owner).

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam..
It's nice to have Ony in the house!

kak ja said...

Kak Thom,

Ku rindu padamu!!

somuffins said...

ARTLOVER
Salam. Kita let Ony 'sorang' jer masuk rumah eversince he was a 'baby'. The rest of the cats remain caged outside. Kadang2 Ony's mum curi2 masuk rumah thru the back wall. I regard Ony as my cucu, best boleh kelek2 n cakap pelat2.. *berlatih kekdahnya, hehe*



JA
Jika mu rindu padaku, apa tunggu lagi? Cepat belikanku satu lappy, boleh ka Ja?? Boleh ka?

Mira Marlena said...

Cik Som,

Suruhlah TB kasi pendahuluan sikit nak beli netbook baru.
Anyway CS, I sent an invitation to you through your email add.Nanti check ok?

somuffins said...

MIRA
You dah tutup blog jadi sdn bhd ke? Niway, I dah check my email tapi takde apa msg dari you pun.. As I access email guna hp maka I cant view msg under spam...tapi tak mungkin such msg terjerumus ke spam..kan? Pls confirm, tq.

Mira Marlena said...

Cik Som, seriously I sent the invitation yesterday through your yahoo acc.Bila I check my viewers list,its still pending maknanya CS belum confirm the invitation.For the time being only Kak Min LG aje dah accept the invitation.Nanti I send sekali lagi.
Buat sendirian berhad sebab belum bersedia nak publicize lagi.Bersebab sebenarnya...

somuffins said...

MIRA
Thanks a lot. Nanti bila my Netty dah OK, I'll come back to you. K? Meanwhile, selamat berkarya.. Kenang daku dlm doamu, auwwww..

Mira Marlena said...

Seriously miss you lah Cik Som..
Cepat2 gi repair itu netty okeh?
Hugs!