Wednesday, 18 January 2012

Yesssss.... all 40 of them!




Harus direkod dalam buku inventori - nama pesalahpeminjam dan sebab meminjam (jika perlu akan dikenakan deposit 50sen per sepit .. tengok pada mood Mem dan keadaan semasa).

Kaler sepit yang sungguh manis dan lembut, if only sepit2 tu boleh bertukar jadi macarons.. heh!

26 comments:

Kakcik Seroja said...

Baru teringat, mana sepit pakaian kakcik ek? ;-)

somuffins said...

KAKCIK
You pun kehilangan sepit baju kah? kakakaka.... *geli ati*

Lili said...

*Sowi kak Som!! Delete sebab major error there! hahaha))
I repeat ye...

Kander,

You never fail to amaze me! Ha ha ha ha ha!

Rima said...

hehehe cik som.. if only... macs or macs...

somuffins said...

LILI
Untuk ketenangan emosi, I dah deletekan that major error (apalah yg tererror tu eh?).

I'm humming PaulMcCartney's 'Maybe I'm Amazed'.


RIMA
Pagi dah bangun?? Buat breakfast ke?? Sini 1241pm, kat sana approx. what time? almost 6am kah?? Nak ikut pi Paris ... naaaak!!!

cahya indah said...

wow, auntie bukak buku inventori for sepit baju. lepas ni beli kan sorang satu pack sepit baju tu, auntie. hehe

Mira Marlena said...

Which is true Cik Som...tengok sepit memang teringat macs.Kaler sipi-sipi mungkin?
Wah kak Rima,giat mengomen dari Germany tu!Hahaha...si peminjam sepit? T ker CS?

somuffins said...

CAHYA
Bukak buku inventori supaya I tau kemana perginya setiap sepit dan siapa yg bertanggong jwb mengambilnya... hahaha.. like real only eh?? Tapi tulah, I tak paham kemana hilangnya all my sepit baju. Ada terjumpa dlm esbok n few other places; selebihnya mana? Heran I. If I were to buy them 1 pack each, last2 diorang tetap ambik I punya.



MIRA
Rima tu very commited. Sama aje komited kat dapur dan menjawab komen peminat. BTW, peminjam sepit adalah TB, D n T, tapi baru2 nih T gave me 12 biji sepit so all in all I have abt 52 gitu, yehaaa!! (ada ke orang dpt sepit baju so gembira cam I? ekekeke).

Anie said...

Cik Som,

I also need to replace my sepit2. Tak hilang and Jannah tak buat main pun. Dah reput asik kena panas aja. Asal picit jer patah. They lasted almost 5yrs....mmg nak kena beli baru hehehez. Sepit....sepit....:D

Ribbon Clown said...

hahaha.. i pun teringat macs bila tgk sepit2 itu.. apsal happy sgt dpt sepit cik som? ;p

Yat Maria said...

Entry fav ku! si sepit baju lol!..i am so gonna buy many2 this weekend..suddenly stock sepit kat rumah ai dah berkurangan..tak taw pegi mana..dalam esbok, tepi langsir sumer ai dah carik bur yilek!! ntah mana peginya si sepit2 tu..

ishhh kalo sepit jadi macs...gerenti my son tukar from 20 cents a piece to 10 cents aja agaknya..

somuffins said...

ANIE
Sepit baju kat rumah I tak sempat nak reput tup3 dah hilang dari pandangan. Ada unsur twilight zone tak??


RC
Kenapa I suka dpt sepit baju? I suka sebab ia menyenangkan hari2 basuhan I :-)


YAT
muahahaa.. Sepit baju lebih murah dari macskah? :-)

Queenie said...

ooo...patutlah sepit bajuku ghaibun, kat sini rupanya....

somuffins said...

QJ
Jangan dijolok sarang tebuan ......................................ngeh3..

Anonymous said...

CS, ko buang tebiat ke? You are just like my hubby. He also bought the design and colour just like U. He will make sure enough clothpicks. Something to talk about on certain days...

On the other side, I don't care about it because my part is collect, sorting out coloured and white, put in clothes into the washing machine and take it out once its done. END.

Ahkak

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam CS..
Apa you buat dgn sepit2 tu. Setahu I utk sepit baju je kan kalau utk menyepit barang2 lain, lebih elok guna getah..tak gitu!

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Sepit....jangan tak sepit....bagus buat sepit ekor si Seb ni. purrr....meow!

somuffins said...

AHKAK
I baru jer terkesima dgn sepit baju you dah kata I buang terbiat. Tu belum lagi I bitau you I buat bungee jumping dari menara KL semalam (dlm mimpi tentunya, har3). I sarankan you switch tugasan suka sama suka dgn your hubby. I am sure lepas tu you akan jatuh cinta dengan sepit baju, yeehaaa..



ARTLOVER
I heran kemana menghilangnya all my sepit2 baju. Selain hilang dan rosak, my hubby n anak2 guna sepit sebagai ganti getah (anak2 I tak gemar getah sebab getah pada diorang serupa cicak. Fobia kekdahnya). Macam2 kan?



CAT
Kita sepit ekor, telinga dan misai awak sekali, NAK TAK?
Hawhawhawrerr...*evil laugh*

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

CS, Oh ya..saya menjala selepas tgk you punya. Itu lah kelebihan berbloging, tak tau apa nak masak boleh chek entry org...tak gitu!

Deru Ombak said...

Salam somuffins..

Nak follow boleh? nak nyelit in between clothpicks tu...

:P

somuffins said...

ARTLOVER
hehe.. tersangatlah GITU.. Munafaat berblogging kekdahnya, alhamdulillah :-)



DERU OMBAK
Waalaikumussalam.. Silakan nyelit2 tapi takleh ambik sepit2 tu bawak balik, k?? I meroyan kang :-(

Lepas Ombak Rindu, apa kata you cadangkan Deru Ombak dijadikan filem?? Jemput HERO yg sama taw, hehe..

Unknown said...

Saya hanya ada 5 batang/ketul/pieces (which one?) sepit aje.... Sejak kawen, beli 1 set, tinggal banyak tu... :-D

somuffins said...

UNKNOWN
hmmm..dah berapa lama awak kawen? Beli 1 set dapat berapa keping=piece?

Begitulah 2 soklan musykil dari saya. Terima kasih sudi singgah kesini dan jgn lupa beli 1 set lagi ya? Heheh..

Cik Lina said...

Unknown is cik Lina... Awat Laaa x kuar nama... Isk isk.... Tak penah terpikir nak beli sepit buat tambah ahli keluarga... Nape tah.... Hihi....

Pst: kita dah kawen baaaaaaru sedekad... :-D

somuffins said...

CIK LINA
Auwwww..tetiba CikSom bercakap sungguh sophan lagi santun, ek?..kiih3...

Unknown said...

Har har har.... :-D