Tuesday, 14 February 2012

Amaran kekdahnya !!!


Siapa buang juga, SIAP!

25 comments:

kakcik said...

Ada orang buang bayi ke dalam beg itu?

kakchik@ella said...

beg tu jd tmpt buang smpah ye sblm ni?

Yat Maria said...

Naper tak leh cik som? errr tgk dot exclaimation mark..takutttt :)

cahya indah said...

apa kat dalam beg tu, auntie? nak tau jugak.

Nour Abdul said...

Kalau buang jugak apa tindakan selanjutnya Puan Somuffins?

blu4sky said...

awat tu CS... siap ada warning bagai..ada apa dalam beg tu :D

Anie said...

Mak aiii apahal ni Cik Som...cuba elaborate sikit. Ada org yg tak nak tolong u buang sampah ke ;) harap bersabar yea hehehez.

Lili said...

Tak takut! Nak buang jugak!~ngeee

mokjadeandell said...

Ciksom,
Tulisan itu mengingatkan saya pada aruah bapa yang selalu tulis amaran pada barang barang dia yang dia nak simpan.Kelakar.Keliling rumah penuh AMARAN!

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam..
Peringatan ke amaran?

Bagus juga ya Cik Som, I pun nak buat jugak lah!

Noir said...

??? takut!!! what's inside pastik tu?

azieazah said...

Tuan yg menulis pun muat tu kalu nak sumbat sekali. hahahahaha

DeLancrettLurpak said...

Eee takutnya sayaaaa!

Ada apa dalam tu CikSom?
*sibuk kan saya nak tahu barang orang, haha*

somuffins said...

KAKCIK
Bayi manusia memang takde dalam beg tu tapi kalau disimpan lelama beg tu, pasti bayi lalat nama McMaggots akan tunjukkan diri..


KAKCIK@ELA
Beg plastik Maidin aje tu, hehe..so I guna untuk buang sampah dan yg semacam dengannya (jimat takyah beli garbage beg).


YAT
I bubuh satu exclamation mark aje you dah takut? Hehehe..
U tanya nape tak leh?? Amaran dah dikeluarkan as 'tak leh' so memang tak leh aarrr..


CAHYA
Beg tu menyimpan segala hasil dari dapur (dapur mengeluarkan sampah terbesar dari tempat2 lain dlm rumah).


NOUR
Are you Nour from JB?? Apa kabar? Lama tak dengar berita. I've lost your hp no. laa. Back to your Q, kalau diorang buang juga, haruslah I patah2kan jari jemari mereka serupa I patah2kan kacang panjang. I tak zalim, kankankan??

somuffins said...

SUE
Kadang2 amaran bertulis lebih effective (pendekatan paradigm shift kekdahnya). Dlm beg tu terkumpul hasil2 noda dari dapur, ahaks..


ANIE
Dek kerana sabar I ambik pendekatan terbaru. Beri amaran tanpa suara gitu. Silent is golden, auwww..


LILI
I terbayangkan an 8 yr old Emily yg hyper. Takpe, buanglah apa2 you nak buang asal jgn buang small n big H2O, okay? *sambil ketap gigi*


MAMASON
Kelakar ke? ekekeke.. Ekceli I sengaja beli marker untuk tujuan tu.. penat aah nak cakap benda yg sama. Dosa pun kurang, tak gitu?


ARTLOVER
Both kekdahnya :-) Peringatan dan amaran 30:70 (amaran lebih, hahaha..). Jgn lupa beli marker baik punya taw...

Nour Abdul said...

Nour = Mira Marlena and no I'm not from JB...hoho baru I tukar nama dah lupa ye?hmmmmm.....

somuffins said...

NOIR
Takot?? haha..
Nak tanya nih, you rajin tolong wife buang sampah tak??? Ada ngelat2 ka?


AZIE
Tuan yang menulis ingin menjemput tuan yang membuat cadangan untuk sama2 masuk dalam beg plastik itew. Are you ready?? Jom...


DLL
Harharhar.. kita sker bila orang rasa takot! kihkihkih...
Dalam beg tu tersimpan hasil kumuhan non perishables dari dapur :-)

somuffins said...

NOUR ABDUL???
Wowwwwwwwwweeeeee... Andakah owangnya?? Kih3.. Am sowi...

PatinPasta said...

Kalo buang beg tu terus, agak2 selamat tak? :D

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Ni apasal guna plastik ni? Alamatnya nak kena buang negeri dari jajahan takluk Kanda Deris. Kan dah diwartakan: Say No to plastic bags. Err...ke hari Sabtu je? purrr....meow!

somuffins said...

AIDA
Ekceli beg tu patut dibuang terus tapi I sengaja tunggu hari siang, hari orang datang pungut sampah. Tanpa amaran tu, maybe ada jer org yg akan tambah & tambah sampah kedalam beg tu hence dari beratnya 2kg terus jadi 6kg,


CAT
Worry not..plastic bag tu biodegradable.. Kanda Deris kata no hal can use one..anything for dinda Som yg dikasihi, auww.....

Queenie said...

ciksom...are you sure dalam bag tu bukan bahan2 nyaris ekspayed?

post ke sini jer....

somuffins said...

QJ
I am verysure... Yg dalam tu semuanya sampah belaka. I kan dah bertobat? Yg nyaris ekspayed dan yg dah ekspayed semuanya berjaya diselamatkan tapikan tapi.......errrk!

Queenie said...

ada lagi tapinya?
olo...tapi ngaper?

somuffins said...

QJ
tapikan tapi tobat I belum boleh capai tahap 100% laa...


Cakap dlm hati:
Baik I tutup kotak komen nih cepat2, ekekeke..