Tuesday, 28 February 2012

Wordless Tuesday? of coz not!

Mana mungkin wordless dong? I've a lot to yack3 ...

Baru jap tadi I published 2 entries yang direndam dengan air mawar. Wpun dah berusia beberapa hari namun intipatinya belum basi namun ianya tetap segar dan wangi, hehehe..... sambong gelak lagi .. hahahaaa...

I sound ceria walhal hati nih merindui seseorang taw. Dah 3 hari TB balik JaSaint atas urusan peribadi. He is so serious dengan projek hari tuanya, hehe... I mean he is so so very serious nak buat rumah kat desa halamannya as soon as he calls it a day from office.

As for me, rasa gumbira campur sedih, sebak, cuak, takut dan macam2 perasaan yang meloncat2 dan melompat2 difikiran daaan didada, auww.. Rasa syok ada jugaklah sebab dapat rumah baru, kaan?

Memandangkan ada tanah luas, bolehlah I bercucuk tanam cekur manis, pokok turi, pokok serai, bunga kantan (sebut 4 jer dulu), dan juga pelihara ayam, itik, angsa, kuda belang kambing gurun dan tentunya kucing, meowww... Hendaknya binatang2 peliharaan semua nih reti bersihkan kumuhan sendiri ...

Since The Boss takde rumah maka I pun beroooolalala dengan senang hati masak dan makan mee wantan jer sambil humming lagu 'wantan..namera'. Berjayalah I say NO to rice for 2-3 days kekdahnya.


Sudi2kanlah menjamah mee wantan CikSom ya? Agaknya Wan Lili suka tak makan mee WANtan nih? Sila jawab wahai Wan Lili oii..

20 comments:

Jobless Girl said...

Hmm.. mashroom mee wantan nampak sedap betul la.

somuffins said...

JOBLESS GIRL
Memang sedap I tell you. Since awak jobless girl, I rela beri you sepinggan. Silakan..dont be shy.

Ibu n Abah said...

Yeayyyy..
ada orang nak balik Ja Saint...
bolehlah RTK datang berkunjung memetik pucuk turi... opppssss pucuk lobak...

Yat Maria said...

wantan namera...kahkahkah...bule la kita buat single pertama duet kita..muahhaha

zarin said...

CS...
itu wantan wantan namera sangatlah menggoda i ni tau!! jenuh dah dok telan air liuq ni :D

nanti buleh la u jd peladang berjaya mcm kak LG jugak kan ;-)

Queenie said...

hmm..bagus jugak you pindah Jasaint eh, nanti bila I balik Muor, bolehlah singgah2...tangkap ayam kambing sekor dua..(you tangkap) I amik jer..

cahya indah said...

bila nak duduk JaSaint ni auntie? boleh la Cahya bertandang selalu..belajar baking boleh, makan hasil baking and masakan auntie pun boleh. :)

Anie said...

Cik Som, I nak wantan namera jugak lah but dont want mushrooms and extra chilli jeruk yg tak pedas punya (ada ke hehehez). 1 pinggan tak cukup....make it 5 sbb I rindu whoooaa dgn wantan mee slurrrpppsss ;)

Anonymous said...

mencccccccccik sangat. Resepi tak bagi-bagi jugak. Tak mo kawan.

Dia tunjuk bagi saya terlior jek.

Ahkak

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Cik Wan Lili tu dah menghilang aje memanjang....mee wantan ni kita paling suka yang kering taruk kicap tu. Oollaalala.... purrr...meow!

Cik Lina said...

Sedapnyeeee wantan ittew.... Nnt nak buat jugak lah... Laparrrrr....

DeLancrettLurpak said...

wahhh, nanti bolehla I beraya di rumah you di JaSaint tu CikSom ye..


Saya order satu mee wantan!!!

somuffins said...

AKAK
Diharap my misi berjaya dilaksanakan tapi musykil sketlaa.. pucuk turi sedara pucuk lobakkah?? :-)


YAT
Kita sign agreement kat studio Luncai Emas disaksikan oleh tuan punya burung Hud2, auwww...


ZARIN
Cubalah buat wantanamera tu, senang aje (yg senang2, I like). I nih takde green fingers, harapkan cakap jer berkobar2, ntah jadi ntah tak, hehe..


QJ
Semput I kang nak mengejar ayam itik kambing bagai. Apa kata I kejar you, dan you kejar I? Mesti fun..

somuffins said...

CAHYA
Tak pasti bila nak pindah. Baru submit plan rumah for approval. Maybe setahun lagi. Kalau you datang, ikhlas I sediakan maggi+telur ayam (ambik dari reban belakang rumah), boleh ke? hehe..


ANIE
No problem. 5 you want so 5 you'll get (w/o mushrooms.. you tak sker mushrooms eh??). Cili jeruk yg tak pedas? Harus guna cili plastik kot? ahaks..


AHKAK
Ya amfun!! I bukan takmoh beri resipi cumanya I nih tersangat malas nak tulis resipi dgn terperinci. Cari dari internet lebih mudah (kalau tak sedap, you tak blame I, hihihi).

somuffins said...

CAT
Wan Lili dah tak cayang kat kita lagi kot? Jom kita merajuk sama2 sambil makan mee WANtan kering..


CIKLINA
Sila berjimba didapur. Lepas siap buat kek orang oder, you buat wantan plak (buat sedap2 biar cikNan terpesona, auwww..).


DLL
Sepinggan besor mee wantan siappp!! Tak sedap, jgn buang taw.
My future hse kat sinun senang aje nak cari. Raya tak raya, silalah datang (bawak RVC atau kueh bakar sekali k? ngeh3)

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam CS..
Excited kan dapat rumah baru..esp buat dkt kampung halaman..
Bergumbira lah CS dng bercucuk tanam dan binatang ternakan.
About the Wan tan mee...sungguh membuka selera!

somuffins said...

ARTLOVER
W'kumussalam..
Ekceli tak berapa excited sebab I'll be staying far awaaaaay from all of my 8 siblings tapi tempat isteri wajiblah disisi suami, kaan? ehem..tetiba nak jadi mithali contoh :-)
Doakanlah I boleh jadi peladang n penternak berjaya 1Malaysia, hehe..

Wantan mee.. I think sambil pejam mata you boleh buat, no prob., tul tak?

Yong Kamariah said...

balik kampung halaman wehhhhh best tu, kita pun selalu berangan nak settle down kt kampung, dah buhsan dok telan asap beracun Klang Valley!
mee wantan wahhhh dah lama tak makan, todap tew!

T said...

CS,
Mee nampak sedap. I bab masak mee dengan kicap memang fail. Mr P selalu geleng kepala kalau nampak I attempt masak noodles with black sauce. Kurang asem sungguh. Tapi kalau dia takde, I melantak tak ingat dunia. Semua guilty pleasure food (yang tak berkhasiat)harus dimakan.

somuffins said...

YONG
*sambil muka monyok* .. tapikan tu bukan kampong halaman I, huwaaa...
Maybe ada hikmah disebalik penghijrahan I kesana, insyaallah *dlm nada 80% insaf*
P/S: Kalau boleh tiap hari I makan mee wantan, biar kurus mcm mee juga, auwwwm..


T
Camana boleh fail masak mee bila guna kicap? You teroverzealous tertuang 1/2 botol sekali ke? kih3..
Takpe T, while Mr P takde, you masak aje..practice makes perrrfect, kan?