Tuesday, 23 September 2008

Terbatal puasa ...

Pukul 11 pagi Z telefon ...
"you buat apa? kat mana?"
"I kat rumah, kat belakang tu. Kenapa?"
"pukul 12 nanti kita berkumpul kat rumah PM ada meeting"
"meeting? nanti I mandi dulu eh?"
(jika ada pilihan memang taknak pergi sebab kepala dah mula berdenyut2).

Mesyuarat untuk beri penjelasan tentang agenda kaum ibu kerana majlis anak perempuan PM yang akan berlangsong pada 10 Oktober.
1. Perlihatkan pada kita rupa cenderahati untuk majlis nikah dan majlis makan
2. set haribulan untuk rebus telur, kopek bawang, siapkan cenderahati dan kisar bahan2 masakan

Bersurai pukul 1.30pm. By now kepala semakin hebat denyutannya. Lepas MOTH ke opes at 2pm, cuba gak baring2 tapi tak selesa, cuba picit dan urut bahagian penting kat badan ni .. adalah sedawa 18 kali tapi tak xxxtoot pun. Ish.. dah lah pening, tetiba pulak mabuk rasa loya rasa nak muntah; macam preg2 pulak! Tak pernah rasa 2-in-1 cam ni, pening dan loya. Badan mula berpeluh sejuk. Mata tak boleh fokus, kepala masih nyut, nyut, nyut .. Dah mula panik kot2 terpengsan ke sebab tinggal sorang aje kat rumah.

Pukul 4pm terpaksa batalkan puasa, makan panadol dengan sirap bandung dan secebis kek. Pukul 10pm goreng nasi .. SEDAP pulak nasi goreng kali ni.

7 comments:

cibil said...

ciksommm... how are you now??

preg2..?? haaa ayokk.. better check!
hihihi!

Dentist and Me said...

apa nama nak bagi kat anak bungsu kal ini?

Lelaki
mawi
wan
ian
sean
peter
brett
chris
pete
phil
steve
paul
frank
bill

pompuan
siti
ayesya
amanda
jeniffer
kiera
madonna
avril
nicole
brenda

nak beli baju rona apa
nak guna bilik mana
mainan apa
bedak, syampoo, sabun, cream, minyak urut, lotion

ciksom wow! said...

Lu berdua ni janganlah havockan keadaan, wa segan thau.. but all the same berita terbaru ni memang berita terhangat lagi menggemparkan. Congak punya congak, dengan ni wa ingin maklumkan due datenya ialah July ..

As for namanya if gegerl wa pilih Hasanah (nama ninda), if boboy wa pilih nama Mohamed Alias(nama ninda gak). Heheh.. isnt it exciting??

cibil said...

ciksom.. seriyes ke ni??? wa ingt lu memain jek.. wa nak dpt 'anak sedara' la July depan ni ye??

wa tnya lagik skali.. seriyes ke ni ciksom??

ciksom preg? said...

Erghh..erghh..erghh .. :-)

Helena said...

CONGRATES!!!!! wah wah..... present bulan Pamadhan tu..... hehe.... feeling better today?

first i nak gelak dulu baca your resipe utk pening - Pineapple upside down.... hehe

So your entry about Bak.... yes you are right... ada similarity.... bab lecturing pasal results..... bab checking our general knowledge and best of all.... and esp bab politics nih... He's into Japanese language?

NExt week Raya...... Dah buat persiapan?

ciksom nak beraya said...

Huhu..kawan2 sekelian, mana mungkin? Kita dah lama tutup kedai tau. Kita guwau2 jer tu.

Helena, the aftermath of pineapple upside down yg buat I pening kot? hehe.

Persiapan raya? Biasa2 aje ..