Friday, 1 May 2009

TOMok and TOMyam ...

Tomok
Strong supporters had made Tomok an instant millionaire when at the start of the show he was the last amongst the other two finalists. Well, who would have thought that he finally made it at last, a millionaire at 24. Congratulations! Aunty suka awak menang.
.
Awal the emcee was deliberating to announce the winner but when he at last said "To...", the three of us without much ado shouted "Tomok.. yeayyy". This is the first time D & T would agree on the same thing without squabbles; hence that gave Umi quite a peaceful night.
.
While watching the 3 finalists berhempas pulas trying to outdo each other, the 3 home viewers were relishing and enjoying on instant noodles - only. D & T were having Ruski tomyam while I had Sedap's soto flavour. Have you tried Ruski tomyam? Please do if you haven't.
.
Distractions come in the form of incessant yawning, and perhaps the hot weather plays a part too to make me droop. It's almost 1230 am now. Not sure when I started to scribble this post for I feel like ages just to finish off this scribbling. ZzzZzzzz....
.
Allah gives us dugaan in the form of zuriat and wealth. Which one would you choose if given a choice?

17 comments:

G'Zain said...

Salam CS
Wa will choose zuriat of course itu harta yang tak ternilai. Amin

somuffins said...

Salam Gee. I agree with your say but having said that, I hope my statement there doesn't make anybody misunderstood with what I really meant.

May I elaborate more (as contoh):
1. Dugaan dari zuriat = anak2 yg jadi bohsia, bohjan, pengkid dll,
2. Dugaan dari harta/kekayaan: lupa diri, lupa Allah dsb.

Mrs Ceriawan said...

kalau boleh sy mintak jauhkan semua gudaan mcm tu CikSom..huhuhuhu..

somuffins said...

Fify, mintak dijauhi..Insyaallah..

3E said...

Somuffins..i cuma berdoa pada Allah agar dikurniakan zuriat yg baik dan tidah derhaka pada org tua....dan kalau pasal kekayaan tu....ok gak kalau I kaya....boleh tolong yg org susah....tapi I tak kaya2 gak....camne ni....
btw, i nak tanya skit bleh? umur u berapa la yea...dah cecah 40??? saja je tanya...i wonder

aishah said...

CS boleh tak saya tamak...saya nak kaya ngan anak...dugaan pun taknak yg hebat hebat..yg mild mild jek..boleh ke huhuhuuu

Cik Lina said...

3E tanya umo cik som... hihihi... wa senyom anggun kat opis ni.... ooppss...

somuffins said...

3E, insyaallah, amin. Kaya dgn budi bahasa, ok gak kan? :-)
Umur? blip, blip, blip.. (cam nak pitam nih).

Chah, kita pun tamak gak, nak yang mild2 aje, hehe; tapi apakan daya.

CikLina, noty taw.. senyom2 anggun kat kita ehh??

P/S: Dear 3E, kalau betul caranya, I dah patut ada menantu dan cucu. Auwww...

Mrs Ceriawan said...

isyy..wa yg patut jd 'menantu' tu??kahkahkah..CikSom kita ni muda belia lg..kan maintain anggun tuh ;);)

somuffins said...

Ya tak yaa MrsC, kita baru jer nak ambik STPM, har3.

3E said...

maksudnya...somuffins ni kawen lambat yea.....kalau tak sure dah main2 dgn cucu gitu....ke you ni baya my mum....hehehehehe....

somuffins said...

3E, ntah2 your mum lebih muda dari I, heheheee.. I kawin early 20s but..

MamaFaMi said...

OOO minat Tomok ye. Well, I didn't get the chance to follow OIAM. Madang je miss. Sampaikan final pun miss. Dapat tengok kat YouTube je. Tapi I follow AF. But now, my favourite candidate, Aishah dah keluar le plakkk...
Tentang dugaan tu, kalau boleh, dua dua tak mau ada dugaan. Nak yang baik baik je...tapiiiii.....

3E said...

somuffins, my mum kawen umor 19...umor 20 dpt I..hehehehehe...u lambat dapat baby yea?

somuffins said...

MamaFami.. dlm OIAM, I ibaratkan Tomok cam Justin Timberlake, OK x? Heheh.

3E, alamak, kena bukak rasia ke nih? I kawen umur 24, yes dpt baby lambat. Ada sikit kesulitan u.

3E said...

at least u still can have the baby....
brapa anak u? My auntie dah kawen almost 25 yrs...tapi takde zuriat...BUT kaya dgn harta bende....maybe Allah tu maha adil 'kan...disalurkan kekayaan itu melalui zuriat atau rm/harta-bende...
Umor u berapa? nak tahu jugak.....

somuffins said...

tssk..tssk...