Monday, 10 October 2011

An epic one, hahaha..

Tekun ayam2 tu tengok horror movie. Kesian ...

From Bkt Jalil to home lalu SW Pyramid. Dari jauh nampak led zappelin and I was all excited! At once capai hp kijang, klik2 macam nak rak tapi yang tertangkap hanya sipi2 zappelin aje almaklum kereta bergerak laju. T tu pun satu, draib nak laju aje!

The last time tengok zappelin terbang atas roof top sekitar SJ was when Astro first introduced its existence. Masa muda2 dulu pantang aje tengok benda yang pelik sket, mulalah terkinja2. Decades have passed, unsur terkinja2 masih ada saki bakinya lagi, hehe.

Frusto tak dapat capture image zappelin, I pun klik gambar singa vetina yang tersergam tu. Sekali pandang image singa rasa nak delete aje.. tak cantik sebab gambar gelap (masa tu tak pakai specs so memang nampak kelabu asap).

Malam hari masa golek2 tengok tivi, teringat kat gambar yang ada dlm hp kij! Nak delete apa yang patut kekdahnya tapi whoaaa... tetiba hati rasa manyak syiok sebab dalam gambar ada zappelin atas kepala singa vetina.

Siapa lagi yang boleh tangkap an epic image like that other than blogger tak femes tapi berkaliber macam .. mmmm macaaaam, siapa ek? *tak sampai ati nak habiskan ayat.. takot kena rejam telur busuk*

17 comments:

Lili said...

CS,

Don't worry...memang betul2 EPIC!

Meh ramai2 kita sorak: Go Cik Som, Go Cik Som, Go Cik Som, GO! hikhikhik))) *ketawa unsur terkinja yang masih ada saki baki jugak ni*

Noir said...

epic indeed. macam CS lah, macam sapa lagi?

somuffins said...

LILI
Thanks so much for the support. Seronok betul bila dengar suara gemersik you bersorak sorai; namun lebihkan kinja2 tu biar lagi happening, ngeheheh..


NOIR
Sokongan anda amat dihargai ;-)
Mekasih (dirahsiakan sebabnya)

mokjadeandell said...

So happy for you to still have those happy feelings....
La ni banyak gloomy hal ehwal sedunia dok invade grey matters banyak orang....baru terbaca flyer masa kat doktor tadi...so enjoy selagi boleh.

somuffins said...

MAMASON
Mekasih n I hope you are too. Sekarang bukan masanya untuk bergembira on a larger scale, hal kecik2 macam tu means a lot to me now. Kita cari sendiri apa yg boleh membahagiakan kita. Tul tak?

Maya Marisa said...

gambar 1st tu undeniably mmg le epic. tapi kan tapi, bila tengok gambar 2nd tu, terus maya change my mind...cos bila dpt tau cik som snap it urself, terus ler jadik epic gambar tu. psstt...kalau maya yg amik gambar, sure ler tak epic kan kan kan...hehhee

somuffins said...

MAYA
Tq. Bestlaaah ada orang appreciates my artwork, ahaks.
You boleh aje tangkap gambar epic. Bila tampal gambar kedalam blog make sure you tak 'plaster your eyes' sama. For sure it turns out epic.

cahya indah said...

cahya pun tak ingat pernah ke tengok zappelin 'live'..tapi suka jugak snap gambar2 dari dalam kereta ;)

Ibu n Abah said...

blogger yang hebat tentu saja tidak menghampakan feminatnya...
har..har..har..
Tahniah...
harap bagi sepatah dua kata peransang buat teman2 sepenulisan.. ahaks...

Sizuka said...

CS,

Rindunya kat u and k.lili!!!

Peh! kalau i jadi ayam tu, i pun memang akan horror giler. hehe.

somuffins said...

CI
Tangkap gambar dari kereta samada kereta sedang bergerak atau tak, adalah aktiviti sangat happening..lebih2 lagi pada orang pemalu macaaam........

somuffins said...

AKAK
You tersilap blog kot? Tapi kalau hebat pada fandangan you, I terima dgn ucapan keraplah ziarah I kat sini (bawak sekali naslem samsot)..


SHIDAH
Where have u been? Miss u too! I ada sms you tapi x berjawab.

Sizuka said...

Alamak!! tak dapat pun ur sms. Sorry sgt2 CS. my handphone, seperti tuannya, a bit giler for the past few weeks. Now je dah better sikit :)

kak ja said...

Kalaulah I ni raja mana2 negeri samaada yg di kayangan ataupun atas mukabumi, I tentu dah anugerahkan Anugerah Tertinggi Blogger Berkaliber Abad Ini pd hmmm.. hmmm.. saper ek?

*thn dpn mlm raya I habiskan ayat ni, sbb nak kumpul teloq busuk bnyk2 dulu..

somuffins said...

SHIDAH
Tulah tu... I thot you dah beralih arah tukar telco lain. So I suppose u r still using the same number, am I right?


JA
1. para. 1 jwpnnya ialah nguahahahahhh...
2. I dah uar2kan pada segala makhluk alam yg mampu bertelur to stop producing eggs until further notice.

Rima said...

Cik som
ahhh power power.. sungguh epic.. if it was me lah kan.. mana nak tergedik gedik keluar kan kemera.. by the time dah tak nampak lagi si benda tu cos nak tahu apasal?? cik hb kalau drive kereta macam F1 driver.. zooommmmm

somuffins said...

RIMA
Power Rangers gitu *sambil senyum semanis kurma*.

I pegang hp aje so mmg capai-able unlike if you use a gedabak camera. Your hb drive ala F1 kat sini as 'balas dendam' kat sana tak boleh laju eh? Pernah dpt 'surat cinta' tak??