Sunday, 10 June 2012

Bunga kembang setaman n jjcm ler ...

Hari Jumaat I sangka hari Sabtu. Hari Sabtu I sangka hari Ahad... and now hari Ahad macam tak terasa hari Ahad pulak, haishhhh... Watsrongwithmee??

Tengahari nih nampaknya TB kenalah cari lunch sendiri sebab I ada sesi jjcm dengan my sista yang foreva gemar mengukur jalanraya. I tak rasa guilty sangat tak masak lunch for him sebab semalam I dah masak baik punya *or so I thotlah!*.

Ayam patut dimasak kurma tetiba jadi rendang ayam, udang patut disambalkan tetiba jadi butter prawn berperisa kari dan mince meat patut dibegedilkan terus disimpan semula dlm freezer... malamnya baru add sayur peria goreng, hehe..

DAN, I juga buatkan TB his favorite dessert ie bubur kacang (wpun dia minat giler pada BK nih, namun tetaplah I buatkan sekali setahun.. Me no gud meh??).

Kawan2 blogger tunjuk garden memasing dengan munger2 yang owhh so gorgeous, I pun nak tunjuk gak ...

My favorite Pink Ixora!

Ndja's heliconia
Tu ajelah pokok munger yang boleh dibanggakan kat taman sekangkang kera kita berdua, hikhik..

Teh's
Teh's - among other flowers

Ngah's - 3D effect? ehem...
.
Suka tengok bunga kenit cenonet cenggitu, awak ada? hehe..
.
last but not least

Hani, my honey-suckled 'cucu'
she calls me Wan Cxxx, auwww..

Time to bersiap and bermolek2kan diri. Ndja is coming to town and when she's here, it definitely will be 'girls day out' for us walhal I patut do grocery shopping with TB like now! (psst..lagi pun malas aaah nak gi shopping kat Mydyn on a Sunday. Tak berbaloi bila berlaga2 troli!).

Till then ... babai .. oooooops...belum nak babai lagi .. masih ada cewita, heheheee...

Apek paper lama baru mai.. Nasib baik dia mai before I go gallavanting .. at least boleh gak I guna hasil jualan paper lama sebanyak RM1600 tu untuk bersuka ria, makan gobble2 n shopping sakan.. yeeehaaa..!

Ehem.. RM1600? hic! kita lupa nak bubuh 'dot' lepas angka 6. Saja guwau2 dipagi Ahad, do you mind? :-)

12 comments:

kakcik said...

Berapa lori you jual paper lama tu sampai boleh dapat RM1600? hehehe

m.u.l.a.n said...

rm16 a lot maaaa...

ohhh the munger2 make me ber-munger2 in my heart...

itu 'cucu' sangat comel, nak picit pipi...

have fun makan2 but dont jump2 too high aahh.. later hit the ceiling.. hehehe...

bintangjauh said...

Salam CS,

Awal pagi sudah bikin Ratna tersenyum manis... walau pun sebenarnya tawar... sendirian tanpa CintaJL makanya! CS akan kemana mengukur jalan jjcm bersama Sistamu?

Cantik menawan kembangan mekar bunga-bungamu itu, teruja sesungguhnya... terutama sekali Pink Ixora, cantik lembut warnanya.

Gimana pun, selamat jjcm semoga apa sahaja yang dijamu selera dihari Ahad ini petanda yummy.....!

Salam manis semanis madu.

CS said...

KAKCIK
Berapa lori I jual sokabar lama tu? I jual sokabar lama sebanyak <> 3 lori. Selori = RM500 *wink*


MULAN
RM16 tu dah jadi rezeki touch n go. Selamat bertukar tangan dari mak ke anak, hehe. I nih no green finger tulah sebabnya garden I is 'FOOL' of munger, ngeh3. Nanti I picit sampai penyek pipi 'cucu' I tu, k? Psst..I jump low low only like mr froggy cos I debab oredi, huwaaaa...


RATNA
W'kumussalam. Awal pagi sudah tersenyum manis? Dah mandi atau belum mandi masa tu? Mesti belum sementelah CintaJL takde, kaan? Tadi tu mengukur jalan diSubang Parade aje tapi berlobang jugalah wallet. Apa pun, mekasih .. we had good fun :-)

Yong Kamariah said...

Cs, sekurang2nya ada gek le munga2 kalerful, kt umah kita penuh ngan daun pandan bergumpal2 jek sob sob... Rm16 tu dah lepas arrr coffee starbuck secawan ... Happy girlie days ya!

CS said...

YONG
Jangan takde langsong, sepokok pun jadi lerr.. Bagus juga ada daun pandan, macam2 boleh buat. My pokok pandan dah lama pergi tak kembali, tssk..tssk..
RM16 dah jadi rejeki anak bujang; maybe dia kestarbuck lah tu kot?

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Kat rumah kita jangan kan munger mekar berkembang, bayang pepohon munger pun dah takde. Habis ranap. Eh...mana pergi Aunty Lili ye? Lama tak bersiaran..... purrr...meow!

CS said...

CAT
Siapa punya kerja meranapkan pepohon mama awak? Memang nak kena ikat kat balkoni nampaknya nih..biasa eh!? Hmmm...aunty Lili pergi mana?? Dia tak pergi mana2.. kibod dia dah takde dakwat :-)

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm..
CS, seronok pergi JJCM?
Bila keluar sememang duit banyak keluar kann.

Cantik Izora pink you..segar pulak tu..

CS said...

ARTLOVER
W'kumussalam..
Ahad n Isnin I JJCM so mmg lemak tak masak lunch for 2 days. I tak suka shopping sebab kesian wallet tetiba jadi kesep, heheh..

Ixora tu nampak cantik bila klik waktu pagi. Bila dah petang mcm kesian aje rupanya.

Amelia said...

Hello hello.... CS, apa khabar? Sori ya cayang, gua lambat sampai. Dah makan tengah ari? Masak apa ni ari, roti jala?

Bunga semua cantik molek!!

Jumpa lagi, bye... nak pi BW pondok kawan2x yang lama tak singgah.

CS said...

AMELIA
Hi .. I am OK, sihat gebu2 lagi, hehe. Lum makan sbb lum masak. I ada intai your kueh tapi takde komen sebab my kibod punya ink dah keringlaaa...