Monday, 25 June 2012

Warm-up dulu kekdahnya ...

Assalamualaikum .... sesi warm-up dulu so it must be short, sweet n crispy, krup2. Nak bercerita panjang tapi ade aje aral melintang pukangnya. Akan kembali (at a blink of an eye) dengan cerita2 penuh sensasi, tungguuuu ... (tak tunggu rugi taww..).

Breakfast mee bandong lebihan lunch semalam
Aci tak, tunjuk pinggan kothong aje? hehe..

Dessert: roti diselubungi kuah durian, nyummm!
.
.
dan sedikit petikan ehwal semasa ...
 

Jiran sebelah ie Ndja sedang semi-renovate bahagian depan rumahnya
Aduhai!!! Terpaksa harungi bunyi bising dan habuk bagai selama sebulan
Nak grrrr pun tak boleh nak grrrrr
sebab rumahnya rumahku jua, hehe..
.
Indirectly, I melantik diri sendiri sebagai project manager
semasa Ndja & family cuti2 Perancis selama 2 minggu
Hubby Ndja ada urusan disana tapi Ndja?
sure dia beroolalaa obladi oblada sementelah Teh pun ikut sama
walla!
.
walla? ekceli menciiiilaa sebab tak dapat ikut :-(

Till then ....

Next entry: Misi seorang misi penuh dedikasi

13 comments:

kakcik said...

Roti dengan kuah durian?


Nak sikit... :)

m.u.l.a.n said...

woohhhooo.. sumer2 tu yummilises one..

takpe takpe.. nnti your turn dapat oolaalaa obladaaa nnti...

Queenie said...

tu elaun jadi manager tu tentu kencang masyuknya...

leh wat makan angin ke German plak hehehe...

arini ai tak posa, bewak2 la...dah lama tak makan siang, semalam makan bubur kacang dian, mi bandong, rojak petis, koci dian dan pelbagai lagi kat umah uncle, so pewut ngamuk laa...alahai.

ai love ur woti ngan kuah dian tu, ngancam jiva..ada lagi tak?

Noir Hussen said...

I went to Maria's place, durians. Pat sini oso durians, I can pengsan.
Anyways I tunggu post2 sensasi from future J Saint resident.

Yat Maria said...

Yuhuuuuuu Cik Som yg cun...apa khabar CS? windu sama CS..nasib baik dpt gak melihat cik som yg awwwww vogue gitu kat gambar..hehehe..kita suka gaya cik som..lentok jer... :)

after reading abt that obladi blada song kan CS...kita pun dah mula repeat2 nyanyi lagu tu gak...hahah..infectious betul!

Yong Kamariah said...

fuihhh lamanya menyelam Cik Som... ingat merajuk forever and ever dahhh..
p/s : uwaaaa bestnya pi Paris, awat tak pegang kaki depa masa kt airport huhuhu....

Anie said...

Cik Som,

I also very the rindu dgn u ;) I tgh jadi beruang tanah japs, hibernate....sejuk sgt lah dkt sini sampai everytime I nak bertenet, my jari jemari beku hehehez.

Alhamdullilah tersenyum2 kambing I baca ur past entries. Yg this entry plak tak mau senyum pasal mencciii u ada durian dkt sini. I kena tunggu a few months for shipme nt of frozen durian utk dibeli dkt Asian shop huhuhu :D

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm CS..
Kemana menghilang? Berbakti kut..
Sedap tengok bubur durian..

Menunggu entri baru you yg lebih mantap babe!

CS said...

KAKCIK
You nak roti dgn kuah durian ke? Silalah, jangan malu2 tapi silu digalakkan, hehe..



MULAN
Sekarang nih terasa malas sangat nak masak. Dono why *dono konon, haha..*, namun desakan t'jawab, ku kentalkan semangat kedapur, auwww. Psst...kita takut naik kapalterbang so mmg rasa OK kena tinggal *tetap huwaaaa...*



QJ
Kita ikhlas jadi projek mgr tapi dah you kasi idea, haruskah daku 'claim' in Euro currency nanti? Woti ngan kuah dian dah habissss *sambil pusing2kan buku lima yang dikembangkan* <- sila imagine



NOIR
Yat's version of durian tahap superbilicious; mine biasa2 jerrr *sambil herotkan bieber*. You akan tunggu post2 sensasi dari future JaSaint resident? auwwww.. sungguh mengagumkan tapi jgn terpedaya dgn janji2 manis orang itew...wpun dia memang manis2 buah, hic!



YAT
Kita sama2 windu mewindui, auwwww. You MIA pegi mana? Bertapa kat McRitchie Reservoir ka? ekekeke... Psst.. gamba itew hanya untuk renungan n tatapan mu sowang. Apsallah my fwen put it 'public'...alahai kita tak sker!



YONG
Tak boleh lama2 menyelam nanti kembang segala2nya kang, har3. My kerabat dah selamat berlepas keParis mlm semalam. Tak dan nak pegang kaki diorang sebab kaki memasing lebor2 belaka walhal tangan I comel jer, ahaks.



ANIE
Hugs n thanks baca my past entries. You menghilangkan diri jadi beruang tanah, surely skrng semakin cuddly, auwwww *daddy Jannah sure suker*, woot2.. Jgnlah menci I dek sebab durian. Alaa.. apa ada pada durian selain ianya creamy custardy sweet nyummmm? <- semakin mencii tak? kih3.



ARTLOVER
W'kumussalam.. You tanya kemana I menghilang?? Betullah cakap you tu, I menghilang BERBAKTI pada The Boss aka TB. You tunggu entry baru yg lebih mantapkah? Ayooo gulp!!!!

LEEzasTOUch said...

Assalam...
Hi CS....long time no hear.....missing u in action!

CS said...

LEEZA
W'kumussalam..
Miss me meh? hehe.. Tulah tu, terpaksa menghilangkan diri demi nusa dan bangsa, ahaks.

blu4sky said...

salam CS,
satu bulan punya keje reno masih boleh terima..klu kena mcm kitorang setahun lebih jiran sebelah buat reno..makan dalam weyyy.. tu x masuk lagi part drilling tile lantai sbb depa nak tukaq lantai marmar..kurang sket nak tukar jadi kaler ijau dah..

CS said...

SUE
W'kumussalam... 'Solo' best tak?
Kerja reno ni banyak terpulang pada etika kontraktor dan pekerja2nya juga.. Bila debris dan sisa bahan2 terpakai dah selambak terkumpul, kontraktor harus usahakan agar sisa2 dibuang secepat mungkin. Kena empathy dgn keadaan jiran terdekat yg menerima impak maksima ........kan3?