Wednesday, 6 June 2012

My harta dunia - part 2 ...

Wednesday = Wordless Wednesday? apa tu? hehe... tapi kita nak cakap jugaklah *mana tahan seharian tak bercakap* ...

Asked a friend to buy this wallet in HK for RM160 decades ago.
Tulah tengok kawan2 berCJ, I pun nak berCJ albeit a teeny weeny one
but sad to say I didnt get the 'feel'.
Been keeping it even before D&T were born and never once used it. Epic kan?

Ndja forced me to accept this wallet, a souvenir from NYC
Dah bitau I tak sker guna this kinda wallet tapi dia bergedil berdegil
(just look what happen to that CJ wallet above)
 
Teh asked me to buy this book soon after Dato Ameer Mydin appeared on tv.
Terkesima kekdahnya dia tu..
  I bought one for her n one for my reading pleasure ..
it's written by his wife .. a good read yet to katam, hehe..

More souvenirs ...

The OZ TT + FMs  from Ngah & MC TT is from SIL

VW, Peace & Love = comel kan?






and last but not least
presenting my harta dunia n akhirat



L to R: D n Ndja's son. Front: T (hair cropped by me - jimat belanja)

NILAH SERONOKNYA BILA ADA BLOG SENDIRI, KAN?
ALHAMDULILLAH

15 comments:

Ibu n Abah said...

Alhamdulillah....
Dgn bloglah i kenal you.. Kenal dia... Heh heh heh..
I sayang blog i...

kakcik said...

Blog kita, kita tulis ikut suka kita, kan? :)

Comel anak2 you.

CS said...

AKAK
Yalah pun. Ramai kenalan kita 'kenal' dari blog cuma mata jer belum bertentang mata. BTW, I menyapa you dulu, kan? Whaa.. tak sangka peraHmahnya I, hehe..


KAKCIK
Ya betul, blog kita suka hati kita nak tulis apa janji tak sakiti hati orang lain. Biarlah lidah kita berbedung ...

LEEzasTOUch said...

Assalam CS...
Tepat sekali!......dgn blog kita blh mencurah segala mcm rasa tapi kena lah ada limitnya AND melaluinya juga i kenal u...rasa mcm dh kenal bertahun2 gitu!
Ur darling children r so cute esp.yg kecik sekali tu!

DeLancrettLurpak said...

Alololo, muka T mcm ada mix chinese pulak.. Ke mmg ciksom berdarah mix?

CS said...

LEEZA
Wkumussalam.. Tulah dinamakan jodoh, tak gitu you? Kadang2 kita berselisih bahu melawat blog yang sama tapi tetap tak bertegur sapa until tup2 hati terbuka untuk menyapa. Gambar my 2 children + 1 nephew tu gambar lama ..


DLL
Nak kat I berdarah Italian, mestilah you tak percaya, ken? Kah3.. I pun tak percaya; nevertheless my anak2 ada darah cina/jepun sbb tok pempuan dia ie my MIL anak angkat dan bercampur dgn I yg ada laa sikit2 unsur mata sepet gito.

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm CS..
Tak semesti sepet tu ada darah cina..I ni, tak ada langsung kena mengena dgn cina..tapi mata sepet.
I pun pelik masa muda2 dulu, mata I bulat you, bila dah tua lain pulak.

PatinPasta said...

Cik Som,
Ternyata CIk Som bukan takat handal menyimpan mascarpone (ke cream cheese?) selama bertahun.. malah wallet juga.

Tabeeeeeeek! :D

bintangjauh said...

Salam CS,

Sedikit demi sedikit Ratna mengenali latar belakang CS walau pun masih samar samar lagi namun sudah memadai karena Ratna tidak berhak mendesak sedang kan diri sendiri penuh dengan tanda pertanyaan...

Gimana pun setuju sekali dengan barisan ayatan diperenggan terakhir itu asal kan tidak menyentuhi bab-bab sensitive...

Salam manis semanis madu.

CS said...

ARTLOVER
W'kumussalam. Betul, sepet tak semestinya ada darah Cina tapi kebarangkalian ada setitik dua darah campur sejak keturunan sebelumnya tidaklah mustahil, cewah..
Masa muda2 mata bulat, bila dah tua lain pulak? Jwpnnya, 'mata tua' menyerlahkan keanggunan, auwwww..


AIDA
Ngeh3 .. I pun takjub dgn kehandalan semulajadi menyimpan barang2, muaha.. *it was mascarpone*. Kalau nak tau, I masih simpan wallet OZ mari, given by my sis when I was 7yrs old. Sila tabeeek sekali lagi, har3..


RATNA
W'kumussalam. Biarkan diri kita samar2 bahasa tapi jgn sekali2 terjerat dlm perangkap samar, ahaks. Lebihan tentang diri ini serba sedikit boleh juga dibaca dlm archive 'tag'.


Terima kasih semua .. muah2.

blu4sky said...

CS,
waduh waduh cakep sungguh anak-anak itu :D

cahya indah said...

cahya pun suka souvenirs, no matter if bought myself or org bg..tapi tak tau nak letak mana..hehe

m.u.l.a.n said...

anak2 lah permata kita di dunia ni.. also harta kita utk bekalan diakhirat supaya depa doa byk2 utk kita kalo kita dah takde kan..

kalo souvenirs u ada lebih, pass2 kat i tau.. huwa hahaaa...

i stop kejap blog lepas ada fb.. lepas tu rasa bosan dgn fb sbb too exposed.. so sayang blog semula... hehe..

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
My Mama said, harta dunia tu boleh dimanfaatkan sekiranya didermakan ke charity shop kami. Simpan lama sangat nanti kena zakat tau. Ada alasan nak spring clean rumah tu.... purrr....meow!

CS said...

SUE
Camana cuti2 Solo? Ada besshhhkah??
Psst.. apa maksud 'cakep'?


CAHYA
I suka juga terima souvenirs tapi dah selalu terima, ia lebih rasa malu2 kucing, meoww! Dah banyak sangat hingga tak tau mana nak letak/simpan.


MULAN
Betul tu. Insyaallah anak2 kita tidak mengecewakan kita. Nak souvenir? Nantilah I pegi Melbourne *wink* I belikan you seketul boomerang k?. I lebih suka blog dari FB sbb I kurang peramah untuk kerap berinteraksi diFB. I kan pemalu orangnya? auww...


CAT
Since you sebut pasal derma, I memang nak dermakan kucing2 yg I bela + alleycats. Camana? Boleh dipertimbangkan, tak?