Monday, 28 June 2010

Amankah keadaan dengan extra router?

Ihsan dari Google


Tak semena2 rumah I ada 2 router, C**com dan Ti-eM. Diharap dengan adanya router yang baru, takdelah lagi kedengaran keluh kesah, dengusan, bebelan dan jeritan Tarzan n Jane dari D & T. Apalaaa budak berdua tu.. never learn to stay cool like their big momma, kan?

Kalau nak ikutkan darah manis muda yang masih ada saki baki lagi dalam badan nih, memang naik darah dibuat dek C**com tu. Bila D punya laju, I punya 'hang' so terpaksalah off/onkan switch. Bila I punya OK, D punya pulak lembab (walhal kita guna router yang sama). Banyak lagi sebab2 yang menaikkan darah tapi oleh kerana I perlu tonjolkan contoh2 mulia kat anak2, maka I remain sejuk bak mentimun. Boleh percaya ke?

BTW, mentimun masak lemak bubuh so-own thedap kan?

Berlanggan extra router bukan kerana kita tak sabar dengan existing router (konon!). Sejak T tau Ti-eM ada menyediakan package khas untuk pelajar2 dimana 'rasuahnya' adalah sebijik notebook, keghairahannya tak dapat dibendung lagi sementelah offer tamat akhir bulan Jun. Nak juga notebook yang comel tu sebab laptop yang dia guna sekarang 'besar-berat-outdated'.

Nak kejarkan yang percuma tapi bayaran bulanan camana? Nasib baik TB setuju setelah I usap2 usha2 seketika, bercakap lembut gigi dari lidah <- tugasan tetap sebagai mediator bukan senang.

At last dapatlah diorang bersuka ria menonton UTiub tanpa gangguan mental. Sebelum nih bukan tak boleh access to UTiub cumanya it takes a whale of a time to finish off any up/down-loading; tapikan tapi .. I heran apsal diorang ada masalah dengan UTiub sedangkan I takde masalah langsong.

Jawapannya senang aje sebab I tak UTiub friendly. I SOMbong (eja UTiub pun ikut sker ati aje. Harap tak kena saman).

7 comments:

Ibu n Abah said...

salam petang senin..
(dah seminggu sejak tajuk senin 22 jun)
masa kita muda belia dulu, kita cuma ada problem tiang tak pasang lagi... (kalau kita minta telekom pasang talipon kat rumah..)
sekarang masalah dgn berop-ben pulak...

fa*atip said...

hhhiiii.....laju betul dia tu, kan..I olmos tak larat nak kejor dahh..hehe..

I x nak komen pasal komputer, I cuma seronok tengok gambor tarzan dgn jane tuu...kalaulah I boleh bergayut2 gituu....heeeee...(tapi! I terus terkejut dari lamunan..sebab I terbayangkan berat I yg tak turun2 nih! Boleh putus masa bergayut tu!)

Ibu n Abah said...

Kak som..
i tumpang rostrum...
I nak membayangkan Fa berangan jadi jane.. atip jadi tarzan.. sedang bergayut.. dari satu pokok ke pokok.. tiba-tiba... BAAAAAAAPPPPPPPPPP....
jatuh you..... hehehehehe akakaakaka
harharhar

somuffins said...

Salam semua ...

Akak, nampak cam dah seminggu tapi baru 3 hari sebenarnya tu. Sambungan coretan walimatulurus masih lum tamat dan I asyik ngantok aje bila ngadap laptop. Nape ek??


Fa
it's either nangka busuk or tsunami if we ever bergayut2 cam tarzan n jane (dlm ati kata 'cam monyet', heheh).


Akak
Fa n Atip mungkin jatuh dalam jaring atau jala ikangg maka takdelah kita dengar bunyi nangka busuk.

fa*atip said...

senang2 kan, bayangkan kitorang bedebap jatuh atas rumput yang menghijau, i tengok dia, dia tengok i, mey shair to nehi...megel ley hesiy, yap se dei ka, merri mu jeko, peletum peletum peletum....hahahaaaaa....

kak ja said...

Life kita dolu2 simple je, kan? cian bebdk la ni, kena pikiaq mcm2 hal.. Tp mak2 budak la ni pun terpalit sama, kena kenal2 mesra dgn router, yutiyub, etc etc..

Akak, cuba bygkan org iTTew, sementara nak jatuh berdebup debap atas rumput tu, sempat salin sari 7 kali..

KS, in kes u kena saman pasai tak pandai eja yo*t*be, u habaq kat depa, I pun eja 'yutiyub'.. Kalau depa berkeras gak nak saman u, ayuh kita pakat2 buat demonstrasi jalanan..

somuffins said...

Fa
nehi.. nehi .. muhabbattikatum.. (belasah jer)


Ja
Ha'ahlah .. mcm2 yg kita kena tau/ingat.. fesbuk, belog, blutoot, ipod, xbox etc.
I can always count on your support. Jom sama2 kita berdemonstrasi jalanan kalau kena saman. Hmmm... apa gaknya baju yg sesuai untuk dilaramkan??