Wednesday, 23 June 2010

Post FD ...

FD means Father's Day. Julung2 kali kami berempat selebret dengan gahnya. Gah sebab anak beranak macam 'beriya2' aje. Ekceli tidaklah pergi dengan niat selebret melebret apa2 occasion, tapi lebih pada menunaikan hajat or rather put a stop to rengekan cik T (T=tikus? kakak Speedy Gonzales kot?).

I pun apa lagi, cari peluang tumpang sekaki dua kekdahnya. I thebut tikus kat atas tu kaan? Memang.. sebelum ngunyah2 tu memang teringat sangat kat si Speedy Gonzales yang nakal dan terejal tu (BTW, ada orang kata I terejal. Boleh percaya ke?).

Untuk mengimbau kenangan silam, meh I sing for you sebaris dua rangkap. Jangan terphesona dengan suara I yang thedap theeeeket aje dari suara Pat Boone. "Speedy Gonzales, why doncha come home? Speedy Gonzales, how come ya leave me all alone?" ... Daaaaah, takat tu aje eh? Harap terhibOr..

Abah Gonz(ali) punya

Umi Gonz punya tapi banyak tangan yang mencapai

Sepinggan share bertiga sebab Abah Gonz tak sker

D Gonz (apsal dia rombak2kan burger tu?)

T Gonz (mushroom burger lain dari D Gonz punya)

Sehati sejiwa kekdahnya - share berempat

Nak cewita pasal majlis nikah my nephew yang berlangsung semalam tapi masa dan tenaga mencemburuiku. Kendianlah ehhh?? Nihaaa, terpaksa lawat jajahan Kanda Deris seketika. Dia sedang menggamit2 I kesana ... (walhal terpaksa temankan T Gonz, cuti2 pun ada hal, haighh).

12 comments:

kak ja said...

Ekekeeee...

nnt2 baru nak ngomeng.. tak dan lagi la ni..

thaja nak buking tempat nomor thiji..

kucingorengemok said...

apasal kita terbayang muka yasin dalam man laksa je baca entri ni... (rasa macam nak cepuk muka dia tu) kih kih

kakcikseroja said...

Salam CS...

Pagi tadi I sahur dengan memakan sebijik burger sejuk je! :)

DrSinga said...

yariiba yariiba...
eh.. tu spidi gonzales ek??
lebeh kurangla....
sikit ni share berempat tu... musylik Ai..
:)

Mama said...

CS.... mmg kreatiplah U... Anjer jd GonZALEs?????

Ibu n Abah said...

Salam kak som...
lambat lagi i sampai... kena nyanyi speedy gonzales jugak atau tukar crocs..
Tumpang rostrum..
kak zah..
Anjer tu, macam-mcam dah ditukaukannya dek kak som ni... hinggakan hampir2 jadi 'CS the 2nd...' tapi apapun yg pasti kak som bahagia dengan papa gonzales tu...

Ibu n Abah said...

Kak som..
ada owang main buking-buking...
tak achi... nanti nak ajak dia ozooommm...

lili said...

Ye lah Mah...dia main booking booking no...hikhik! Lepas ni kita ozooommm!

CS, Apa dia terejal tu? :0


pssttt...I punya word veri kali ni, 'thelam'. Hahahaha))))

Aida Rezuan said...

CS,

Dia rombak burger tuh supaya kita tak was-was gigit kot, sebab buleh nampak abes segala isi kat dalam nun. :D

nurindah said...

salam kak som,
salam ziarah. nice blog. ralit saya baca cite kak zaman kanak2 dulu. seronok.. :D

nurindah said...

oh, ya, saya baca kat sini
http://sukacupcakes.blogspot.com/2008_09_01_archive.html. :)

somuffins said...

Salam semua .. mohon mahap sbb tuan rumah penat dan letih as tho penat memasak untuk seribu oghang..


Ja
Mana kata2 aluan dpt no. 1? I am waiting nihh...


KOG
Nape nape nape?? Dah berhari2 I cari sebab musabab whylah you nak cepuk muka si Yasin yg sah2 mmg takde bersama I masa makan hari tu.


KakCik
Cian you makan burger sejuk tapi sebenarnya you ikut sunah Nabi saw kekdahnya.


Dr S
Kononnya we all ke Mexico nak ziarah dak Speedy Gonzaleslah tu tapi sayang tak jumpa plak dia..


Mama
Sejak 'azali' lagi dia dah jadi master gonzales .. har3


Akak
Don wori, besok masih ada mentari. Mungkin hari esok lusa atau tulat you ada peluang jadi JUWAWA..


lili
Terejal means mischievous in a brilliant way, ahaks + arrharharhar...


Aida
Terlupa plak nak tanya why dia rombak burger tu tapi rasanya dia saja nak nengok dgn mata sendiwi 2 jenis daging yg disumbatkan dlm burger tu kot?


Nurindah
Terima kasih singgah ke Al-kisah, sudi baca serta sudi tinggalkan komen. Datang lagi ya? Jgn lupa bawa sekali kueh2 yg sedap dari dapur you ;-)