Tuesday, 13 October 2009

19 yrs old ...

So as not to forget the important time in her life, I set the hp alarm at 11.59pm. Just waited for TB to return from work at 12 midnite so that both of us could wish her 'happy birthday' through the phone. To give some ummph.. I ask TB to make the call as I know the effect on T would've been different.

Once TB says "happy birthday Tiiiii....", maka terdengarlah her sobbing from the hp loudspeaker. Cian anak I yang terlebih airmata kalah NengYatimah tu. Actually I pun sedih gak dengan kata2 dia .. dia mintak I doakan dia .. doa macam2 .. itu ini itu ini .. dia mintak ampun sebab .. hehe, macam2 sebab. Sudah pasti tu semua dibuat oleh Umi/Abah tanpa disuruh2 atau diminta2, kan?

Cake ordered in advance sponsored by ehem..

That wonderful time when sibling rivalry was unheard of
.

Together we stand, divided we fall
If jagong can make them bersatu hati
Sekarang juga I tanam jagong belakang rumah
Tapikan, tapiii... jagong boleh hidup atas simen tak?

17 comments:

Ibu n Abah said...

somuffins,
cute betul gambar mereka kecik2 dulu. Share lah dengan kami ni, gambar sekarang...

lemongrass said...

CikSom,
Happy birthday untuk your darling daughter T. Dah jadi anak dara sunti and dah boleh kena risik dah, hehehe... ;-).
Psst.. apa hadiah untuk dia? Kasut yg harga d'bomb tu ke?

QueenJah said...

I pon nak tumpang wish happy bday to ur daughter, kasi lah chance nengok muka bday girl tu...mudah2an semua doa2 keramat umi n abah dia dimakbulkan Allah, amin.

saya yang suka menulis - SHAHIRA - said...

Happy Birthday to Miss T..wah kami bernaung di bawah zodiak yang sam Cik Som..we are Libran..memang la spesis terlebih air mata, hati terlebih sutera..dan yang pasti, GOJES! *ghee*

Naz said...

Selamat Hari Lahir, Cik T...semoga sukses selalu!

3E said...

Send my wish....happy birthday to Miss T....semuga yang baik2 dan indah2 belaka hadir dalam hidup dia.....

Aunty CS...mesti u rasa sekejap ja masa berlalu 'kan.....tgk gambar2 tu agak klasik dah....alih2 si Miss T dah 19tahun dah......

ain said...

happy bday untuk anak dara kak CS!! semoga selalu diberkati dan dirahmati Allah!!

sukanya tengok gambar anak2 kak CS tgh makan jagong tu!! apa ekh komen depa bila tengok gambar tu???

Sizuka said...

cs, happy birthday to ur dear daughter! semoga dia menjadi anak yang solehah, insyaAllah.

dina said...

kak, bila anak semakin membesar kita semakin rindukan zaman kecil mereka... huhuhu... Selamat hari lahir utk anak perempuan akak...

Cik Som said...

Happy birthday to Miss T. Gambar makan jagung tu sangat sweetttttttttt. Jagung seketul pun boleh share kan. Anak kita satu loly pop tu pun boleh main rasa-rasa share ... hahahaha. Tunggu bila besar nanti.

Errrmmm. 19 tahun... sure kejap jer rasa masa berlalu.

mrswongjowo said...

19 years old...waaaa very soon dia akan menenek kan you...:) Happy birthday to her...so dah beli kasut tu?

somuffins said...

Salam to kawan2ku yang sudi mengewish dan mendoakan my dara Puteri Gunung Ledang on her b'day. Maaf lambat jwb komen2 sbb cik Selkom wat kerenah..

Ibu&Abah, gamba sekarang? Hmm.. tweet..tweet.. bukan tanak share tapi dia pemalu macam uminya :-)


LG, T dah lebih dari dara sunti, mmg dah boleh disunting, haha. Kasut tu? blum beli lagi (that's between T n her father). From me, I kasi $ sikit and sponsor kek jer (I kan dah pencen kan? hehe).


QJ, muka bday gal mcm muka I tuuu... (sambil memoncongkan bibir kearah profileku :-)


Hi Shahira Gojes.. I ada wish hepi besday kat you at your shoutbox. Ada baca tak? Cik Abe kasi apa?


Naz, thanks a lot. She needs that :-)

somuffins said...

3E, memang rasa MACAM sekejap aje. Gamba2 tu takdelah purba sangat, it's just that my HP yg menangkap gamba tu yang purba, hihihi.. (I still tak reti2 nak guna scanner).


Ain, apa komen depa bila tengok gamba tu? Hehe, tak taulah you tapi gaknya T akan kata 'baiknya D masa tu', dan D akan kata 'baiknya D masa dulu'. Sekian :-)


Sizuka, ameen.. :-)


Dina, betul cakap you tu. Kekadang I tercari2 dak kecik comel meminta dia didukung "achem Mi.. achem". Aaargh... syedih dah nih..


CikSom, kalau boleh diputar waktu, I lah orang pertama mengisi form 'time warp', hehe.


MrsWJ, I harap T dapat menenekkan I kembarr 2 or 3 in 5 yrs time. Doakan I dapat menantu yang baik dlm segala hal.
Kasut tu? That day baru merisik, katanya this weekend baru nak 'sarong cincin', hehehe..

anneaziz said...

CS,

I kan..i kan....lambat la nak wish T tu Happy Besday...tapikan....depa kata baik lambat dari tak wish lagsung...

SO T! Happy Belated Birthday.

Walaupun aunty lambat...sikit pun tak mengurangkan doa semoga T mengurniakan menantu yang baik dan soleh utk Umi dan Abah. Cari lah yang baik, soleh dan tak lupa kaya raya supaya boleh menghadiahkan Jaguar baru utk bday Umi..(Hehehe...CS kalau dapt jguar baru...jgn lupa I yang mendoakan!)

somuffins said...

Anne, tq all the same. Biar lambat asal selamat, kekdahnya kan?

Amin.. I sangat suka dengan DOA you ala 'reverse' cam tu.

Anne, I tanak Jaguar sebenar sbb I dah ada J-gua versi hidung penyek. Jaguar sebenar hidung mancung kedepan, I takot drive keta cenggitu. Tapikan, tapii, mini cooper will do, I tanak yg besar2 dan yg panjang2.

anneaziz said...

CS,

I dah puas bawak kelisa yang kiut miut selama 7 tahun...bila melenjan kat tepi lori, kelisa pun bergoyang ...sebab tu I nak kereta besaq pulak!

Tak pa lah kalau you tak mau...kalau T bagi kat u, u sedekah lah kat i boleh?

somuffins said...

Anne, u tunggulah biznes coklat berjalan lancaaar, kan u nak beli be-em-dabel-u, kan kan?

Let's make a deal. Kalau T bagi I itu kereta, I bagi kat you, OK? Pastukaan, tiap bulan you isu me a cheque. 1K will do, in RM.