Friday, 16 October 2009

Berasap meluap2 macam dragon ..

Bunga Snapdragon

Dah 2-3 hari internet buat mengada2 dengan I. My heart pedih bila klik..klik.. I dihidangkan dengan benda yang sama - the same old thing either Oops! This link appears to be broken or Internet Explorer cannot display the webpage.

Lebih sakit hati bila baca part Oops! tu. Apasal nak oops-oops pulak? Selalunya orang beroops-oops sebab TERbuat something kan? Sewelcom ni memang nak kena sembur into thin air! How I wish ...

Bertambah2 hangin bila tetiba ada orang yang I tak kenali (hanya 'tau' dialam siber) menghantar SMS yang I anggap tersangat biadap. Dia kacau ketenteraman I - gaknya boleh aje I saman dia dibawah akta 'harrassment'. Dengan perkataannya seakan2 muslimah wonderful, tapi biadap tak terkata; tanpa beri salam, tanpa pengenalan diri, tanpa tanya kabar, sedap aje dia terjah I hanya kerana ...................?

I think dia tak tenteram dengan kehidupan hariannya mungkin sebab takde kawan yang boleh diajak berbincang atau bertelagah untuk memuaskan kehendak nalurinya. Dia bijak dan dia pintar tapi dalam masa yang sama I anggap dia 'tak centre'. Atau dengan lain perkataan yang tak sedap didengar, I think dia dah biul!

Nantilah I cerita lebih lanjut .. (cerita pun untuk simpanan 'archive' Al-Kisah).

GTG sebelum Puteri Gunung Ledang menjerit2 macam Tarzan & Jane "Umiiii, bila nak amik Teeeeeeeeeeeee".

Zooooooooooooooom!

12 comments:

Sizuka said...

wah cs, sapa kah wanita biadap itu?? kawan cyber kenal thru blogging ke? ish! sakit jiwa kalau jumpa orang yg kurang siuman mcm tu. tak sabar nak tunggu cerita u yg selanjutnya :D

saya yang suka menulis - SHAHIRA - said...

ye la Cik Som..sape eh..me oso x sabar nak tau citer selanjutnye..

ain said...

sy pun kdg2 hangin gak ila intenet buat poblem. mcm nak campaq je lappy masuk longkang!!! ekh...apasal lappy lak, patutnya sewelcom lah ekh!hihi

psst...sape le gerangan wanita muslimah itewww!!!! x baik lah tunjuk baik ngan cara tak baik!!!

dina said...

sapa tu kak som? sapa2? (busy body betul!)

hehehe

QueenJah said...

I rasa u sedang dilanda hangin sewel lar...sumer yg u depani sewel2 belaka... ada hikmah nya tu...

err...I pun muslimah wonderful tapikan tapiii...I mana tau ur hp no?
I hari2 sibuk ngacau2 kuah dlm piuk tp tak pernah ngacau2 jiwa org taww...

kaki hangin gak u ni ek?
ingatkan I sorang jer...hek3

somuffins said...

Salam adinda2 sekelian ..
Diharap sabarlah menanti cerita ceritut selanjutnya, hehe.

Sat lagi I nak gi umah jiran Melayu, ada laa sesi merewang ringan2. Majlis makan sebelah malam, tapikan tapiii.. jiran terdekat I pulak jemput kerana raya Diwali. Dua2 jemput makan, mana satu harus I pergi?

Soalan2 anda akan dijawab nanti, insyaallah.

Jumpa lagi.

Naz said...

Patutlah berkabus sakan hari ni....asap Cik Som rupanya! :D
Cool....cool.....

Oldstock said...

Tumpang lalu puan somuffins,

Sungguh mysterious perkataan seakan2 muslimah wonderful tapi biadap pula. Saya menuggu cerita selanjutnya...

anneaziz said...

CS,

Tak yah ambik POT orang camtu...buat sepoel mood jer... u tau, kalau I dapat msg sebegitu, TRASH kan saja! Kalau you layan dia...syok sendiri dia menjadi-jadi...

Tapikan...tapi.... (meminjam frasa pebret u)...I curious jugak...macam mana gaya nya ek perkataan macam muslimah wonderful, tapi biadap tak terkata?...AYAT POWER TU!

kak ja said...

CS, I'm back!!

I nak antaq e mail kat u.. ada citer skit nih.. hehehe.. I pakai add zalik27 tu bleh ke?

Cptlah sambung citer u.. tak larat nak meneka dlm kesamaran!!

somuffins said...

Ramai nampaknya curious nak tau siapakah wanita (bertudung hitam itu <- tak tau, I teka aje, hehe) yang trespassed dalam hidup I tempoh hari. Akan I ceritakan, tunggu k?

Anne, I kena ambik pot .. gewwam punya pasai.. :-)

Ja, u boleh use zalik27@yahoo.com. You nak kirim $$$$$$$$$$$$ ke? yes!!!

somuffins said...

Psst Ja ... I think I know what you want to tell/ask me.. pasal A kan?