Monday, 5 October 2009

Ada2 aje ..

The paper lama apek has been lalu lalang depan rumah since before raya but somehow he didn't see me waving frantically at him. Have I become a halimunan? Have I, have I? Anyway, I managed to get hold of him last Sunday. Apa lagilah kan? I pun gave him a piece of my mind.. cewah..
.
I managed to get rid quite a pile of paper lama and that made me richer by RM32. Almaklum.. sejengkal costs RM4 you. I thought of keeping the paper lama longer in anticipation the price would go up to RM5 sejengkal; but can't do. My mata and jiwa raga dah tak tahan looking at those piles.
.
Every Sunday I subscribe 5 papers. Baca tak baca tetap 5. TB asks to terminate 1-2 papers, afterall (according to him) the papers have more or less the same news or 'gossips' (oit? as though I buy Metro/MM/BM just for the gossips? Ehh, mana ada.. takde, takde..*wink*).
.
Nak dijadikan cerita, pagi Ahad tu boleh pulak I letak all 5 papers tu atop the old ones. Bila the apek and I had closed deal and that RM32 dah dalam genggaman, apek pun happily load the piles into his 'pikap trak'. When apek was about to go and after I say my final reminder to him "bila lalu depan rumah saya, tolong hon2 ok tokay??", TING!!! I realized the apek has taken all of the 5 latest papers which I barely read. Tak larat I panjat trak tu just to carik the 5 papers. Padan muka I. Ntah2 apek pun kata "padan muka lu.. marah gua lagi?". Takpe takpe, ada ubi ada batas ... gua kasi chan sama lu.
.
I asked D to buy new ones, he managed to get only 4. RM32 minus RM6.50 = RM25.50. Boleh tahan gak .. alhamdulillah.
.
Thanks TB for that small white thingy
besday dia tapi I plak yang dapat hadiah
sepatutnya memang cam tu
apa juga yang dibeli oleh sang suami untuk dirinya
dia juga harus belikan something for the isteri
Bluetooth makes my day!
it's so easy to upload/transfer pics
Alhamdulillah

Bummer!
My reading specs dah jadi 'OKU'
Yes, I stepped on it
the bingkais aren't in sync anymore
juling mata I dibuatnya
got to make a new set
cheap cheap one will do
(hasil jual paper lama RM25.50 + duit raya)
The only plant that flowers in my garden
is this pink Ixora
Lama dah I tak ambik angin sekitar pokok ni
merely because cik CT dah buat rumah kat situ
cik CT zaman millenium bergerak cergas waktu siang
tanpa segan dan silu with us humans
.
D&T were excited when they saw
the sight of cik CT n her broods
tak 'ramai' 3 ekoq aje
OMG, that's bad news
.
D&T acted as paparazzi n mamarazzi
they took pics n video of those dot3
and jubilantly scream"cute.. eiii cutenya anak dia"
.
More story on this later
I need to gulp Ribena for that extra energy

14 comments:

QueenJah said...

Oooo...penunggu gossip ari minggu eh...

ain said...

we all lama dh x beli paper. bc kat intenet je. ops...hubby la. sy jrg bc paper.hehe

3E said...

Aunty CS,
I hari2 dapat paper free from nstp...ada berita harian, the malay mail, the nst and harian metro...sebabnya I berjiran dengan staff nstp...so, dah 6 tahun berjiran, selama itu la I dapat paper free. Best tak?????

anneaziz said...

Cik Som,

Dulu I pun macam u ...tak penah miss paper2 sunday untuk gosip terkini...last-last i pikiaq si artis tak peduli pun I hidup atau mati...tak yah lah mengkayakan lagi mamak sokabar tu betui dak?

Lagi pun ceritera depa tu memeningkan kepala betui...tak segan silu...i pulak yang kemalu-maluan...eh.eh.eh betui ke aku cakap ni?

somuffins said...

QJ, sekarang dah somewhat tobat. Follow gossip sipi2 jer.


Ain, baca kat internet ok jugak tapikan tapiii, I ni yg malas nak tatap skrin lelama selain berblogging, haha. U tak baca paper??? Bacalah siki2..


3E, best best best. You are lucky, rezki murah.


Anne, tulah I tulis kat post "beli 5, baca tak baca tetap 5". I tak menanti2 sokabar just to read gossips; ada kala juga tak sempat bukak langsong (that makes TB asks to terminate).

Cik Som said...

Selamat Hari Raya! Lamanye tak menjenguk sini.... :D

Shafidah Shamen said...

hahaa..ciksom..tgh dok membayangkan niii, cik som panjat lori pi korek balik sukabar2 tuuhhhhh :))

QueenJah said...

Aikk!! awat cepatnyer tobat...
I di sini masih taubuat....gigigigigi
(kuar tandux nih)

Ibu n Abah said...

Salam somuffin...

Kekadang, bila kita jual paperlama.. ada juga cina yang menipu. Pernah masa akak duduk di Penang, kita kesian kat cina tua ni.. kitapanggillah dia ambil suratkabar kita.. Lepas dia dah angkut naik motor dia, suratkhabar yang boleh dapat RM10 dia bayar 0.50sen aje... Memang kurang ajar.
Pengajarannya, jangan jual dengan cina apek tua. Dia tak boleh bayar banyak...

somuffins said...

CikSom, ada bawak rendang ke apa2 untuk I tak? :-)


Shafidah, bayangkanlah I pakai seluar kotak2 paras lutut panjat lori tu. Haha, keji ek?


QJ, bertobat awal ni mcm berakit2 kehulu, berenang2 kemudian, bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian.. Ehh relevant ke kata2 I nih?


Ibu n Abah, bukan aje kita kena berjaga2 jgn jual paper lama dengan apek tua, kita juga kena berhati2 agar kuku apek tak macam 'waris jari hantu', hihihi..

Ayah said...

banyaknya baca surat kabor.. baca ruangan kartun je dah sampai petang...

somuffins said...

Ayah? Ayah siapakah anda? hehe.
Lately, I ada gaya/cara lain bila baca sokabar. Banyak yg I skip esspesialliiiiii kaaaaartuuuuuun.

mrswongjowo said...

How come you dapat jual paper lama so expensive one? Kat tempat I baik I buang je dari jual..sejengkal tak sampai seringgit?

somuffins said...

mrswongjowo.. I pun tak tau kenapa. Pernah a few times I dapat RM5 sejengkal. Terasa kaya, terus I beli nasi beriani JM, haha.