Wednesday, 21 October 2009

Rahsia 7 ...

Rahsia 7
disusun oleh Muhammad Isa Selamat
.
Buku ini lebih banyak mengungkapkan tentang rahsia2 kejadian ciptaan Allah swt yang berkaitan dengan angka 7. Antaranya mengungkapkan kedudukan tujuh dalam seminggu, tujuh lapis langit dan bumi, tujuh anggota tubuh manusia serta menceritakan tentang tujuh peristiwa penting pada tujuh hari dalam seminggu. Harga <> RM10.
.
* * * * * * *

Semalam I singgah ke blog Akak. Sempat baca post lama pasal anak2nya. Seorang anak nama Aisyah dilahirkan pada 30 Jun 2005 walhal doktor ramalkan 1 Julai. Kebetulan Akak suka nombor 7. Tersaaangat suka dgn angka 7, hinggakan tahun 2005 dijadikan 7 juga (2+5).

I pun komenlah kat blog beliau 'ada buku pasal rahsia 7'. Sebenarnya I amat teruja dengan penemuan nih (gaya saintis bercakap) sementelah one of my fav numbers is also 7 (disamping 2,5,6 yang begitu signifikan). Yalah kan? Dengan adanya 'something in common' tu, who knows it will leads to something even more happening? Sehappening bunyi kompang atau sehappening lagu Renjis2 dipilis ke? Hahaha... kenyit mata sket.

Diberitakan Akak pun turut teruja bila nampak ada orang mengomen postnya. Bila dah terlalu teruja, jari jemarinya terus hilang balance; instead of approve beliau reject komen I yang agak bernas tu, sob3.

So now, nak kesian kat I atau nak kesian kat Akak? :-)

Berkaca2 juga mata nih bila baca buku tu. Diharap buku tu dapat memberi munafaat. Salam.

10 comments:

ain said...

mesti bagus buku ni sampai kak CS sebak!!! Insyaallah weeknd ni saya nk beli. dh pegang tu hari, tp x jd nak beli, beli novel instead!!! hehehe...apa lah nk jd ngan saya kan!

Ibu n Abah said...

Som,

Tergelak akak baca entry u kali ni... akak kesiankan akak sebab rasa nak potong si jari gedikkkk tu...
Terima kaseh kerana bagi nama penulis dan buku tu akan akak cari sampai dapat. Tima kasheh sekali lagi sebab kongsi maklumat.

somuffins said...

Ain, boleh tahan bergenang dan berdebar2 gak bila baca pelan2. Dont feel bad bila you beli novel instead of u know what sebab kita semua masih 'beringat', kan? Insyaallah.


Akak, sama2 kasih TAPI jangan dipotong jari jemari tu, biarkan jer dia gedikkk menari2 atas kibod tu, hehe.

3E said...

Wow...aunty membaca la pulak. banyak betul masa terluang 'kan.
Aunty...tadi siang I belajat deko cupcakes kat USJ4...tu pasal la I tanya u tinggal katne...kalau tak I boleh singgah jumpa u.....boleh bagi rasa my orange chiffon cake lagi....
BTW, i mmg nak terus berhubungan dengan u...kalau boleh jumpa terus beb....ni email I:nurasilah@tm.com.my
boleh la email kat I u punya phone number then..later2 boleh chat2 ker lepak2 sambil minum kopi......tu pun kalau Aunty sudi beremail la......

somuffins said...

3E, kita perlu bagi2kan masa, tul tak? Masa untuk diri sendiri, untuk Allah dan untuk masyarakat. Buat sikit2 pun takpe asalkan buat.

You tak bitau awal of your plan. Apa pun, dont worry, I email you sat lagi, k?

dina said...

ini penemuan yang bagus kak... ekekeek... disebabkan akak dah baca smpai menitis air mata, mesti buku ni banyak manfaat sehingga rasa insaf...

anneaziz said...

CS,

Allah itu ganjil dan DIA suka no yang ganjil, sebab tu ada Bismillah 7 dan ada zikir yang di ulang 7 kali seperti Allahumma ajirni minnannar. Dalam Hadiths Nabi memberitahu sesiapa yang mengamalkan nya selepas Fardhu Subuh dan Maghrib sebelum dia berkata-kata (i.e bercakap-cakap), dia diharamkan dari dibakar oleh api neraka.

Sorry ya CS...I bertazkirah pulak di rumah u ni...

somuffins said...

Dina, betul tu. Insaf dgn kebesaranNya (and yet I ni masih tetap .... owhhhmaigod...).


Anne, thanks for sharing. Silalah bertazkirah; I really dont mind.

3E said...

Aunty....tq for the called. Macam tak percaya ja Aunty called I....suara u macam orang muda la...auwwwww...

somuffins said...

3E, saper yg mandai2 kata I tua? saper? saper? (sambil cekak pinggang nih)