Wednesday, 28 October 2009

Emosi ini ...

Soon after I bersiap2 mengindahkan diri (makna cakap dah lawo bebenarlah tu), I terus membelah jalan dalam hujan yang sangat lebat. My emosi tercedera hari ni. To make me happy, I bertindak pintarrr - keluar rumah hirup angin segar.. (bukan lari dari rumah tapi pi JJCM jer). Kadang2 hati selembut taufufaa ni dikeraskan (for what I dono), dah tau hujan sangat lebat saja refused to use the umbrella.., ela, ela (ada gak yg humming2 lagu cik Na tu kan?). Kalau 6 tahun dulu, selisih malaikat 44 nak drive dalam hujan. Nehi n ngerree..!

Best juga, terasa romantik pulak bila jalan dalam hujan macam tu w'pun tidak jalan berdua2an kongsi payong nan satu.. teruslah teringat 'rain drops keep falling on my head'. Dah terlanjur sebut nama lagu tu, siapa ingat penyanyinya? Haaa.. teka jangan tak teka. Siapa dapat teka I beri 'something' tapi satu aje syaratnya ie keputusan hakim halimunan adalah muktamad, k?

Keluar tu sebenarnya nak beli groceries (yang asyik tertangguh2) dan of coz JJCM .. pukul 3 ptg masih boleh lunch kan? - so I singgahlah kat 2 gerai yang jual berbagai jenis kueh mueh. Just to put the cedera mood right, I seronokkan diri capai kueh tu, capai kueh ni. Pendek kata I've gone overboard al tamak. Yang nak makan tu pun 2 orang aje, ishhh...

I beli 2 set roti jala (8 pcs), 2 karipap, 1 donut, 2 bingka ubi, 1 gendang kasturi (teka kueh apa nih?), kek gula hangus n kek marble, 2 pcs each. Semuanya rm9. Masa menulis nih, kek2 dan bingka ubi aje yang masih menggamit2 "telanlah aku.. luluhlah aku.." , haha.. mana boleh lupa skrip filim BBBB tu kan?

Dari gerai tadi tu I terus ke supermarket, jalan seminit jer dan masih berjalan dalam hujan .. what was I thinking? Adakah my tudung made in dot3 tu kalis air kalis rindu? haha takdenya. Anyway, I beli 'mana yang patut sahaja'. Kena tunggu gaji, barulah boleh betul2 beli barang ransom @ groceries.

Ransom? Terbayang pulak kat sifolan yang dah berpuluh tahun kawin tetiba cerai tu. Sape nama dia eh? Alaah, yang main Braveheart tu .. (menciilah lupa2 cam ni, why oh why? The word is just at the tip of the tongue but it refuses to .. execute?). Jap eh, nak google nak puaskan hati. Haaa yes, dialah tuu... eeeh.

I beli 2 jenis kek tu sebab nak lepaskan geram. Semua orang komain lagi asyik baking, baking and baking aje heh? Kenapa buat I cemburu? Tak dapat baking maka I belilah kek2 tu. OK tak my reasoning?

Ada gambar yang I nak paste kat sini tapi penaja budiman kata .. Internet Explorer cannot display the webpage. I bukan nak tampal macam2 gambar like how Uncle Lee buat, tapikan tapii .. doesn't he encounter any problem while doing THE job?

But it's OK, there's always tomorrow and tomorrow BUT what if there's no tomorrow? Ehh.. teringat satu lagi lagu.. When tomorrow comes tomorrow.. and today is yesterday ..

Oh ya, sebelum membeli belah tu, I singgah Pet.ro.nas bayar bil air/fone/api <- takut ek? api??. OTW ke situ, sedang I drive ikut laluan I, tetiba satu kereta Honda besarrr sedap aje keluar. Kalau sama2 tak brake, memanglah berdentum. I pun .. sementelah emosi dah cedera tadi tu .. I pun 'hon' sekali .. panjang punya bunyi. On the road I memang jarang pon pon orang tak tentu pasal. Tapi ...

Till then .. emosi ku masih tercedera. TB kata "Allah kan ada?". Yaaa... (sambil redupkan mata terus pandang kelantai).

34 comments:

Ibu n Abah said...

Salam som...
Kenapa ni?.. cedera parah emosinya?.. akak semalam pun tercedera jugak, bila pikir dan bincang ramai-ramai, lega sikit.
Mungkin masalah kita berbeza.. tapi tiap masalah, akan berakhir. Nanti tahun depan kita ingat balik....tak jadi kudis pun...(tapi..nak menyampaikan ke tahun depan...penasaran...)
Sepanjang mengenali tulisan you, you ni kuat semangat. Senyumlah semula.

QueenJah said...

masa u redupkan mata n pandang ke lantai tentu u secomel garfield yg kuyu tu kan? kan?
ala cs, cedera jiwa tu biasserr jerr...
yg paling berat cedera pokets, kalau poket sehat, bila2 masa jer senang nak ubat cedera jiwa tu, betul ker?

Sizuka said...

cs, B.J Thomas nyanyi lagu tu kan? and after that ada la few other penyanyi yg nyanyikan balik. sapa yg cederakan hati u tu? nak tak i letopkan guna C4? hehehe

ain said...

cam ne boleh cedera emosi akak ni??? senyum sikiiiitttt!!!!cakkkkkk!!! hehe!!

psst...BJ thomas kan nyanyi lagu tu!! nak hadiah yeay..yeayyyy!!!

anneaziz said...

Ala CS,

Menci lah sizuka dapat teka dulu! Memang lagu kegemaran i dolu-dolu..

Emosi tercedera biasa lah...asalkan jangan parah sangat sehingga macam gelas terhempas dah lah...gelas kaca eh...gelas plastic no hal.

Tapikan...tapii....

Hati memang kaca kan...bukan plastik! HUHUHU...

kak ja said...

I tingat tajuk satu drama Melayu dolu.. Hati Bukan Pualam.. Puas mencari, tak berjumpa.. Apa itu pualam, ada sesaper tau?

somuffins said...

Wkumsalam Akak .. I dah senyum dah nih hanya kerana you kata I ni kuat semangat. Kuatkah? Ntahlah. Kalau nak dibandingkan dgn Akak, I hanya akan tunduk malu ..


QJ, diantara Garfield and me, kami memasing ada sudut2 yg boleh mengiutkan tapi tidak semasa mata layu pandang kesimen. Cedera emosi memang biaserrr tapi jenis yg I alami ni akan sentiasa jadi luar biasa namun I cuba stay cool..)


Sizuka, pls guna BAZUKA tolong I hempukkan orang yg lukakan emosi I tu, boleh? I know I can count on you. Acih eh?


Ain, emosi tu tetap terpahat selagi...? Dotdotdot .. tapi takpe I dah start senyum melompat2 nih sebab tengok you melompat2 kesukaan, hehe.


Anne, you terlambat 3+jam untuk meneka nama singer tu. Sizuka tu ratu pecut taw (kan Sizuka kan?). Niway, emosi tercedera, and all the TERs memang biaserr, TAPIKAN TAPII...

DAN ... *drum roll* ... TAHNIAH PADA PEMENANG UTAMA TEKA-NAMA-PENYANYI.. SIZUKAAA .. CLAP3 .. DAN TAHNIAH JUGA UNTUK AIN & ANNE.. CLAP3.

HADIAHNYA??? FLYING KISSES FROM CIKSOM UNTUK STOK SETAHUN.

t&c: keputusan hakim halimunan adalah muktamad.. :-)

somuffins said...

Morning Ja? Tak pasan you got singgah here .. hehe..
Tidor OK? Makan OK? Mana besday kek bujang? Tak kasi phonn??

Pualam? Putar Alam? Macam puting beliung or tsunami kot? Hati yg berkocak2??

Cik Som said...

Hahahaha. Nak jugakkkkkk walaupun lambat. I tanya kat pakcik wiki dan ini jawapan dia!

"Raindrops Keep Fallin' on My Head" is a song written by Hal David and Burt Bacharach for the 1969 film Butch Cassidy and the Sundance Kid, winning an Academy Award for Best Original Song. Further, David and Bacharach won Best Original Score. The version by B. J. Thomas was number one on the Billboard Hot 100 chart in the United States in January, 1970 for four weeks and the first #1 single of the 1970's. It also spent seven weeks atop the U.S. adult contemporary chart.[1]

The song was recorded in seven takes, after Bacharach expressed dissatisfaction with the first six.

Ray Stevens had been first offered the opportunity to record the song for the motion picture, but turned it down. He chose instead to record "Sunday Morning Coming Down," which was written by Kris Kristofferson.

The song features in the Leslie Nielsen movie Spy Hard, which parodies the scene in Butch Cassidy and the Sundance Kid where the song plays. It also features on the soundtracks of Forrest Gump and the superhero film, Spider-Man 2, in the latter accentuating Peter Parker's blissful mood after abandoning his Spider-Man identity and its responsibilities. Most recently it was used in the Kevin Smith film Clerks II. It was also sung in The Simpsons episode, "Duffless". Also, the first episode of the second season from Grey's Anatomy is named after the song.

somuffins said...

Well done Cik Som .. well done. Muah3 (nak jugak kan? haha..).

I ni dibesarkan 'bersama2' Burt Bacharach/Hal David (literally speaking). In fact lagu2 the Carpenters banyak yg digubah orang berdua tuuu, kan?

Tapikan, tapiii .. wpun BJ nyanyi lagu tu sedap lembut berkrim, I juga dont mind (in fact suka) lagu yg sama dinyanyi oleh Bobbie Gentry (dia ni nyanyi lagu I'll never fall in love again <- bukan lagu yg TomJones nyanyi wpun titlenya sama).

Sekian, disudahi dengan ROSE GARDEN .. Haa.. siapa ingat lagu nih??

QueenJah said...

Rose Garden by Lynne Anderson?

I beg your pardon
I never promised u a rose garden
along with the sunshine
theres gotta be a little rain sometimes
when u take, u gotta give
so live and let live
or letgo
I beg ur pardon
I never promised u a rose garden..

remember tat?

anneaziz said...

CS!!!!

QJ beat me seminit!

MENCI!

QueenJah said...

Whua ha ha...
Its ok darling, I pon boley bg u hadiah, hadiah fatihah.

anneaziz said...

CS/ QJ

Ok cuba teka sapa nyanyi lagu CORRINA CORRINA...I love u so!

QueenJah said...

Dean martin yeay!!

I love corrina
tell the world I do
I love corrina
yes tell the world I do
I pray each night she loves me too
corrina corrina corrina corrina
I love u so....

QueenJah said...

how about..
baby I don't want to know the reason why
lately u dont talk to me
darlin' I cant see me in ur eyes...

teka cepat saper nyanyi?

anneaziz said...

CS,

Sorry ye...I ngan QJ buat cam rumah sendiri plak ek?

QJ,

Betui lah tu yeye! Tapi I suker lagi yang ray petersen nyanyi. Tapikan tapii yang QJ tanya tu I tak tau ler...atau pun memory box i dah kena empty...tak tau ler mana satu...

QueenJah said...

yeay yeay anne lengit!
betul lah dah nak dpt cucu, jaga si bruce tu leklok taw nyauuu...

anneaziz said...

Don' t throw it all away, our love...

Don't throw it all away...

Abang barry slalu nyanyi kat tinger sebelum i tdor dulu-dulu...camna boleh lupa eh?

QueenJah said...

ala! ala! nenek tak aci!
Dah lambat!...(sambil menjelirkan lidahku)..hargh3

(mata nih jeling2, tinger nih dengar2 bila lar kita ni nak kena halau dgn cs, tak reti2 nak balik umah sendiri! hargh3)

anneaziz said...

JOM...JOM BALIK UMAH SNDRI

Tuan rumah buat dono jer...teh kosong pun tak bg minum....

somuffins said...

Ha!!! ni tuan rumah dah MAIII... saper wat kecah2 nih ?? Hahaha.. takpe, takpe, mood CikSom ada cikit baik dan harmony hari nih, ngeh3. Let us bergumbiraa.. come, come.. ni ada kopi n pengat pisang. Jgn malu2, Anne & QJ, janganlah semunyik belakang pokok keladi tu.. maii..

BTW ...

Corrina2 tu Dean Martin yg nyanyi eh? Tak prasan pulak maybe I selalu dengar the other version. TAPI I SKER DEAN MARTIN OKAY? and Anne, adakah kita share the same ribena BARRY?? MANDY boleh buat gua guling2 nangis taw..

QJ, wah3 .. hari ni takde catering ke? Hari ni I masak briani instant. Mula masak kul 3.30 walhal TB patut makan kul 4. Last2 sumer orang makan lunch at 5.30. OK tak cam tu?

QueenJah said...

sigh...balik dulu lar...(tak noleh2 lagi)

psst anne, jom blah! tang kita dia bg kopi ngan pengat pisang, dia anak beranak hantam beriyani!!!tak aci!!!

masak instant2 2 jam? KO! KO!
(dgn mengembangkan lobang idungku penuh kerek n takbur, keji!) hargh3...

QueenJah said...

anne,
u kemaskan balik pokok keladi cs yg I tersengaja sepak tadi, jgn kecah2 taw!

anneaziz said...

Ye lah QJ,

amacam punyer kwn lah cs ni...tak per lah..makan lah nasi beriyani tu kenyang2. I makan nasi lauk tunjuk kat tepi jalan jer hari ni tau? Cedih tau!

BTW, CS,

Kita nyer bukan ribena berry tu...kita nyer yang lagi femes tau? Yang famili bisnes dia memang jual suara gitu...

Tapikan tapii...bila kita dengar lagu mandy tu dolu-dolu...memang tangkap lentokkkk!

somuffins said...

QJ, I segan nak ofar you beriani instant sementelah you kan Queen segala beriani? I shy one..

Nape you sengaja sepak my pokok keladi? No wonder TB kata tekaknya gatal bila makan keladi goreng YANG I GORENG <- caps tanda I buat sendiri taw, heheh. I harap lobang idong you dah kuncup, cantik dan menggoda..


Anne, kebetulan I memang masak beriani lebih tapi mana nak tau you all berkeliaran kat garden I masa tu? I dont mind kasi you sorang jer, QJ tak yah (sebab dia dgn sengaja sepak pokok keladi I). Nakal dia tu ek?? Kalah kanak2 ribena berri..

Oh ya, sape berry yg u maksudkan tu?

QueenJah said...

WHATT??!! You dah goreng keladi tu???
Err..er...pokok keladi semalam tu kan, I bukan jer sengaja tendang n sepak2 tapikan tapiii....I siap dot3 kan sekali....whua ha ha h...no wonder ur TB gatai2 teqaq!! nasib lar....ngheee....

somuffins said...

KewJay,KewJay,Kewjay..! sejak bila you merempit sebelah pokok keladi to do your dot3 tu? Aisayman .. nape you bertambah2 nakal? I bedung you kaaang ..


911 .. 911 HELP..!!!!

anneaziz said...

Ni nong ni nong! MOPIKO DATANG!!!

Eh eh eh kenapa panggil 911 tapi mopiko yang datang ek? Ntah lah...

CS, I nampak tau, QJ memang sengaja sepak pokok keladi u, pastu dia lari balik rumah dia! (Ada bakat jadi firestone tak?)

Berry i yang nyanyi...HOW DEEP IS YOUr LOVE>>>HOW DEEP IS YOUR LOVE...
Masa sekolah dulu i ada gantung satu poster dia ngan jambang dia and seluaw leather ketat kat tepi katil I tau? Pastu sebelum I melelapkan mata dia datang lah nyanyi kat tinger I: And you may not think that I care for you...but you know deep inside that i really do...

QJ, keji betul i ek? Bukan nya nak ingat baca alfatihah and 3x Al ikhlas...nasib baik tak mati zaman tu ek?

somuffins said...

Anne, berbaloi2 I kasi you sorang nasi beriani tu.. hehe.

Ohhhhh, Berry anak PakCik Gibb ka? kakakaa..
Masa tu I sebok gak beli magazines yg feature depa2 tu. Bought Tiger Beat lagi.. tapi tak pulak I tampal gamba2 diorang tu. Apa pun time tu I amat suka si Daud tu.. bukan M.Daud berkilau2 tu taw .. Daud a/l Cassidy, har3.

QJ, u tak dapat lari. Anne ada sebagai saksi you sepak my YAM tree .. 911..911..SOS SOS! <- bukan sos tiram..

QueenJah said...

(masih takkan nak ngalah punyer)
Wlp I lari tp I ngaku taw! I ngaku!

Asek2 Barry anak pak Gibb tu, eh tp I dulu pernah jatuh jiwa kat Dauvid Kasi-D tu taw, style rambut dia yg takleh tahan tu...tiba2! detik brylcream....har3...

Eh, btw, berapa org Rasul yg wajib diketahui? ha?..jawb! jawab! siap gantung suor kulit sendat tu bagai! sib bek lanjut usia! eiii, bebudak nih! itu ghopernyer kijer korang eh, er...telekung campak kat mana?

er..er...I rasa lebih baik I sibuk kat dapur la..kalau takder catering, camni lar perangai I...
yer..yer...tau lar...I nak balik lar niih...

anneaziz said...

CS,

A`ah...i ingat juagk si Daud tu...jambu habih! Nyanyi pulak cherish tu...angan2 jauh melayang...

You nak tengok tak rupa dia sekarang?

http://www.youtube.com/watch?v=fia-xj_75Cc

Ok lagi lah...tapi itu lambut sudah banyak pigi JJCM!

kak ja said...

Ni awat my big sista jd mcm ni? Dok menyepah umah org? Pi balik!! Si bruce dah 4 ari 4 mlm dok kheyau cari mak dia..

Pualam=Putar Alam? Akak sukerrrr!!

somuffins said...

Yeayyy.. my sparring partner is HERE.. (sambil mencari gloves ala tinju)