Thursday, 29 April 2010

sesi semi-bisu ...

Ayang n Anjer sedang 'melolong' exercising their lungs. "Kepak dah ada bulu sikit" says Ndja our official photographer from Diskaberi Cenel.
.
Long & Ab. Is gave us a treat at Kayu Nasi Kandar SS2. Maak aai .. it was delicious beyond words! They used extra ordinary Basmathi rice (panjang2 cam maggots, harharhar ..)
.
New shopping mall near SubParade. 'Harus dijelajah dan telah pun dijajah', jahahahaa...
.
Concoctions of several fruits, health drinks from OZ. My rezeki, bought RM5 a cup but was given a cup worth RM11+. Heheh .. tralaalaalaalaaa... (sambil berlari2 anak).
.
.
Yesterday evening I was grilled hidup2 by Dr F, the dentist. After an hour terpelesuk atas kerusi kena ikat injek, kena korek, kena hogah, kena gerudi dan kena jahit, OMG! Alhamdulillah, glad it was all over albeit RMxxx terbang melayang.
.
I am now on baby's food, so to speak. Lucky that I have kekaot left in the fridge since heaven knows when. Lunch would be porridge. Slurrp..slurpp .. using the bigger straw.
.
Note: 25/4 to Empire. 26/4 to SS1,SS2,UH, KayuNK, SP=Boost. 28/4 SJ-SA- SJ-> Petronas-SS14 Clinic-Home-SA-Home-Dentist-Home. 28/4 Ndja's lil birdies

10 comments:

azieazah said...

Mujur blog ni tak perlukan suara dan bunyi.. kalu idak..

ada ler blog yang berbunyi..“shayam syemua afa khavar shemua...”

harharhar!

tiada kaitan mulut dengan jari menaip untuk entri yang best...!

Ibu n Abah said...

KS,
kechiannya awak kena godeh dgn doktor gigi...
itulah... kan dah bilang.. sebelum tidor mesti ghoshok gigi....
psstttt... KS.. nak i antarkan baby food lebihan aisyah?????

kakcikseroja said...

Salam CS..

tak pela.. dah puas makan macam2.. sesekali bagi usus kurang kerja dengan hanya menelan makanan bayi, kan?? (^_^)

acciaccatura said...

Oh Som, part dentist ni i memang gagal. Phobia betoi. I still think sakit bersalin tak seteruk sakit bersama dentist.

Mama said...

DC.... KZ pun sakit gigi tp boleh tahan lg... nak tunggu balik Msia nak godek.. hopefully sempat... kat sini takut... bukan takut kena godek tp takut duit terbang ....kali 5 ohohoh...

Ada shopping mall baru sblah subparade?... nnt kita dating bertiga dgn DN kat situ??????

aintsuperwoman said...

mmmm..kembar yang lahir lain2 tahun.....kembar yang tak penah jumpa....kembar yang masaknya lambat, tidurnya lambat, MBP (m**di b**a p**lu)waaaa...banyak lagi laaa..... :D

somuffins said...

Salam semua ..

Azieazah.. *bisik* ekceli untuk diri ini, wpun jari jemari girang melompat2 atas kibod, mulut kadang2 sama mengeluarkan perkataan (esp bila bunyi ayat lain macam jer).


Akak, bukan salah ibu mengandong, kekdahnya. Aishah ada baby food ke? Timkacih. Kita dah masak bubur sayur2an.


KakCik, betul juga cakap you. Dugaan tak dpt mengunyah aje pun, bukan tak dpt makan langsung, kan KakCik kan?


Eleena, sebenarnya it's all in the mind, cewah (mentang2lah baru pegi smlm,eksyen! heheh).


KZ, kalau boleh bertahan sampai July/Aug, selamat you; kalau tak, caner? Terpaksa nganga gak.. Huhu.. takot!! (mentang2lah I dah lepas kena gerudi inul, hehe).


Fa, banyaknya persamaan. Kembar seiras atau kembar siam pun tak dpt tandingi kita, har3.

geraugebang said...

best tak shopping kat situ? nampak besor sangat dari tepi highway.

ceriaWAN said...

i kenot anderstan laa..
apa topik sbnrnya ni?? pasal gigi ker? pasal 'penjajah' baru buka ker? atau pasal baby burung yg kelaparan??

somuffins said...

GG, I kesana saja mengepokan diri, tak shopping langsong. Nampak cam best; I suka sebab banyak tempat JJCM. Semua kedai ditakluki oleh 'mereka dan keluarga mereka'.


CeriaWAN,betullah tu. Topik entry kali nih pasal semua yg you sebutkan. Sikit sana, sikit sini.