Tuesday, 5 July 2011

Mamarazzi kantoi!

Dah tau hari Ahad hypermart tu hyper dengan umat manusia, apsal nak kesana juga? What's new kan? Ada orang memang tak belajar dari kesilapan atau orang tu sesaja suka cari pasal atau suka buang masa? hehe..

Bukan nak buang masa tapi katanya hari Ahad yang lepas2 dia kesana, tak pulak tempat tu meremut cam semut kerumun gula. Sesungguhnya hari tu memang semacam punya hiruk pikuk sebab ada 'events' berlangsung hari tu.

Ramai sangat so kita kensel aje niat nak lunch dan nak beli barang dapur kat situ. Apa pun, kena lawat (mesin) AkuTerasaMewah dulu, if not no money no buy u'olls, hehe. Masa the boss tekan2 mesin for some hard earned cash, I berdiri kat belakangnya penuh harapan, kah3 tapikan tapi I lebih fokus pada keadaan diluar kedai (terpisah dengan dinding gelas kira2 3 meter jer).

Ehh.. apsal ramai orang pose ambik gambar kat luar tu? Bila terFAndang sorang tu yang looks so familiar, tup2 I became attentive.. Dengan ganaznya I pintal zip handbag to get my hp. Macam hard-up sangat (memang pon, hek!), w'pun tau gambar will look blurry hasil pantulan cahaya silau dari luar menerusi cermin kaca tapi ada I kisah?

Kisah gak sket tapi tetap klik klik gaya mamarazzi malu tapi mau (untuk tatapan anak cucu, kekdahnya, hahaha..). Klik kali ketiga halamak malunya, terkantoi! Dia perasan I tengah klik2 tapi beshhlah sebab dia lambai2 kat I dan I balas lambaiannya juga, auww. Bila dia buat gesture suruh keluar ketempatnya (supaya I boleh klik secara pukal), naluriku tercabar jugak, har3.

Conclusion: tidaklah I mengejarnya lainlah kalau dia peminat tegar KitKat, ahaks. Cukuplah dapat klik satu gambar wpun blur (the experience dia melambai I tu yang tak bleh blah.. mahal okay?).. kahkahkah *sambil pegang perut erat2 untuk menahan gegaran yang agak hebat*.

Belum lagi nampak Jamie atau Nigella, I dah tak keruan. I asked the boss "tadi you dah beri I duit ke?"... You see? Warga keemas2an nih memang tak boleh dapat kejutan sket, mulalah dia hilang ingatan just like that *sigh*.


Namun ingatannya kembali, also just like that bila dihidangkan grilled chicken kabsyah while the boss had lamb kabsyah ..

3 days ago I attended a birthday do the alam maya way ... I was being entertained by those great performers. What can I say? It was a blast birthday do I've ever attended thus far ... ekekeke...

Sepatutnya penyanyi latar ada 4 gadis2 manis tapi sorang tu bizi buat muffins so 3 aje yang beraksi.. Diorang nih dari ahli kelab tersohor negara .. bukan kelab taat suami tu, vukan! tapi dari kelab DHW. Mekasih ladies .. you really made my day! Special thanks to Mdm Ja :-)

Akhir kata, agaknya boleh tak I jadi mamarazzi berkalibar?? heheh..
.

14 comments:

kakcik said...

Chef Wan rupanya... jenuhlah I nak meneka dari awal tadi! :)

Lili said...

Hahaha! Terbaek I cakap pasal besday do we all untuk kander kami yang seFAtutmya dapat muffin takde putih2 atas nye! Blame that lady in KemamanG...hikhikhik!

*I tersenyum gumbira...entah FAsal apa...

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS tak pass lah jadi mamarazzi. Pi ajelah dekat dia dah dia lambai tu, barulah dapat shot tak blur. ish....kan dah kena bebel. Anyway, happy belated birthday yang ke-19 (kan????) har har har *evil laughs*

~jeet~ said...

happy belated birthday, moga panjang umor, murah rezki, bertambah-tambah ke'emas'annya..hehehe.. ;)

zarin said...

happy belated b'day CS..nanti kita suh shidah bake RVC version ketam nak tak? ehehe pastu kita makan lah ngan ketam ketam lain hikhik ;-P

p/s
siapakah celeb itu? chef wan ke..(bak kata kakcik tu?)

Ibu n Abah said...

Ingatkan abang Nasir....
kalau yang itu, i pun boleh melompat2 ambilkan gambar khas untuk you...
hehehehehe..
pandai u pulangkan balik 3 tangachee u dengan kami...
hehehehehehe......

PatinPasta said...

Cik Som,
Happy belated birthday! Tak aci la tunjuk bungkusan hadiah jek.. hadian disorok ye? :D

Sizuka said...

Happy belated birthday CS!!

Err... I think red velvet version ketam mungkin susah sikit. Tapi kalau you girls (zarin, k.lili and u), I boleh buat apple dumpling. but dough bread tu i letak colouring merah and i'll buat frosting untuk buatkan mata pada the crescent rolls tu. amacam? ok tak?? hehehe..

chef wan tu peramah rupanya ye :D

ahkakbatik said...

CS nak tangkap gambo tapi malu2 ni takut chef wan terpikat kt CS kaaa.... pi jelah tangkap gambo sebelah dia....dia tak makan orang...

Lili said...

CS...tumpang rostrum...

Shidah...NAKKK! Pastu kan, atas dumpling tu you ice-kan Hepi besday sweet sixteen kat KLili, tau... darn..I forgot...I'm twenty five again! Hahahahaha)))

somuffins said...

KAKCIK
Kalau chef lain maybe kurang excitednya, hehe..


LILI
Birthday do tu mmg best tapi kenapa takde makanan? Semalaman I laFArkan muffins Chef FA. Dia buat janji pelesu kot?


CAT
Sape ajar suka berleter cam mak nenek nih? Moi 19? Hoho, awesome. Ekceli I just turned 21! Shhh..


JEET
Ameen, thank you. I kena pilih jenis emas biar terserlah keemasannya. I nak cari yang mahal tapi ringan, ada tak?

somuffins said...

ZARIN
Thank you. Sanggup ke Shidah nak buat such an intricate cake? Kesian plak kat dia. Kalau dapat PIDE pun beshhh gak, kan?
P/S: Chef WanG ler tu.. hehe.


AKAK
Kalau keadaan condusive boleh gak kejar2 selebriti untuk satu dua pose maut TAPIKAN kalau you ada dgn I hari tu, berani gak I, heheh.


AIDA
You nak tau prezen dari T ya? hehe.. dia beri I baking dish dgn ucapan "untuk Umi masak makaroni bakar nanti", boleh??


SHIDAH
Thanks. Kita tak cerewet.. apa2 pun boleh. RVC perisa lemak ketam pun ok, apple dumpling perisa black pepper ketam pun ok. Apa2lah yang tak buat you sweating all over, hehehe..


AB
Ekceli I cuba elakkan dia dari terpikat kat I almaklum dia tu solo, kankankan??


LILI
I percaya you mmg baru turn namblas ta'un *wink*

kak ja said...

Syama2 Kak Syom..

Kak Som, anggaplah vokalis utama yg berturban tu urs truly, n tangachee bertiga tu 'depa2' tu.. Yg tgh berbaju bersih tu u boleh agak syendiwilah saper, kan?

Tak rugilah I bersengkang mata siang mlm pagi ptg, nak siapkan video tu utk tayangan khas pd hari yg sggh bermakna buat TB.. aauuuwww!! TB pulak yg I kait2kan dgn u.. wonder y.. ekekekeee..

Musti koyak rabak brg dlman u (u pakai, kan?) bila diajak bergambar oleh chef tersohor tu, kan? Psstt!! Jgn2 dia tu one of ur silent readers yg selama ni mengidam2 sgt nak berjumpa dan at least bergambar dgn u..

Maktok pesan, jgn hampakan harapan orang..

somuffins said...

JA
I tak tau you pandai belit turban atas kapla, har3.. cayalah! Psst.. yg tengah2 tu saper ek?

TB kata "auwwww", heheh.

Ja, kesian CW menangis tonggeng2 sbb I tak layan pelawaan dia untuk pose maut togeder, yeayyy... I won tapi jangan bitau mak tok. Janji taw..