Thursday, 28 July 2011

Verdict syok sendiri ...

(malam semalam sebelum merajuk) dah bitau TB I nak ke PJ melawat Teh n Chik dan juga sebab nak hantar roti canai kesana. Terlanjur dah keluar, harus dibawak siAga mandi manda. Dah berdebu deban badan dia; lebih2 lagi terkena habuk pasir jiran depan rumah renovate part dapur rumah dia.

Semalam Aga kena servis kot ada terkedu urat sarafnya almaklum dah berkilometrico dia merayap atas jalanraya, kan? Mula2 TB mintak I aje hantar Aga ketempat servis tapi I tak tau tempatnya. TB kata dekat aje dengan petrol kiosk milik my fren. OK.. *I dah bayangkan kat mana*. Tup2 semalam bila kita berdua ketempat servis, I kehairanan sebab tempat yang kita tuju tu jauh dari kiosk milik my fren. ??^&*7??

Owhh.. sama2 dah misunderstood rupanya. Haruskah kita berkelahi dan bertelagah? Yes harus, on your mark, get set, GO! terus bertegang urat sepanjang leher ostrich, tinggikan suara sama2 nak menang, pastu dush dush dush maka dua2 mata jadi lebammm!!

Ishh.. mana ada cenggitu? Kita haruslah loving loving diantara satu sama lain tatkala menyelesaikan masalah, kaaan? ngeh3.

Tulah tu, kalaulah lepas siAga diservis semalam kita terus setuju ia dimandikan (which comes free with the service) maka hari nih siAga sure dah berkilat menciut2, tak yah I susah2 nak keluar bersiap bagai lagi pun niat nak visit Teh n Chik dah dikensel (sebab I merajuk angin piung3).

Aga tak dimandikan semalam sebab kitorang dah lapar bebenar. Koner kat JMB nak mamam beriani tapi hampa sebab parking bay semuanya penuh. Kalaulah siAga boleh dilipat2 masuk dalam handbag, kan bagus?

Anyway, dinner semalam adalah ayam panggang lempor2. Kali nih tak buat coleslaw tapi buat salad kentang jer. Terdapat kentang yang lembik lantas terdengar komen dari TB "kalau orang lain buat I tak makan, you buat I makan". Alaaa.. sekali sekala got lembik2 thingy ok whaaat...

Nota: Beliau fobia dengan mende2 yang dimashed tapi boleh plak makan aiskrim n taufooFAaaaa? Bubur nasi adalah musuh ketatnya .. hohoho.. ruginya dia!!



VSS is verdict syok sendiri, so verdictnya berbunyi "rrrraaaakkkkkk" <- suar koyak dek tak tahan menerima fujian, auwww..

Saper ada jarum n benang??

19 comments:

kakcik said...

Untungnya your TB punya wifey yang sangat pandai memasak (jeles niiii...) ;-)

mrs plain-june said...

kecurrrrrrr!!!!!!!!!

Lili said...

hehe...teringat kat budak AF3 Keifli ke hape ke...his name escapes me suddenly! Budak tu pung ada sebut lebih kurang macam you: praaaabbbb! Harus rabak!

*mmm...uiks, kalo selalu selalu you masak camni, harus bengkerap KeniRojes...

Mira Marlena said...

Aiseh Cik Som,baru je datang melawat sini harini dah dihidangkan dengan western cooking..mashed potatoes tak makan..ish rugi tau!Sedap!
BTW,i'm kinda sick as soon as the plane landed in Malaysia semalam.Sebab dlm plane semalam ramai pulak orang yg sakit..ish!
*Masih teringat-ingat lontong yg dimakan pagi semalam sebelum ke Changi Airport..cewah!

Ibu n Abah said...

kak som...
Makin lama makin best cerita ceriti cerutu u di entry ni...
Bak kata para2 penulis yg terkenal... 'pena you makin tajam...' melakar cerita ceriti cerutu yg makin lama makin menarik.... :)
- bagi resepi ayam campak2... i nampak macam2 u taruk...

Yat Maria said...

Cik Som marah2 sayang tu namanya kan..kejap jer dah ok ;)

benang tak der tangsi bule kah CS..hehe...dun mara me k...lap uuuu...sambil terpikiak mana lah taw dapat tu yummilicious food yg ditayang!

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Tak payah benang dan jarum, staple ajelah. har har har *evil laughs*

ahkakbatik said...

CS... apa resepi ayam terbako tu .... eh, ayam black forest ek...

Maya Marisa said...

ooohhh i like teh new name given by kak tek - black forest chicken...cayalah!
kalau di suruh pilih between potato salad & coleslaw, i would choose the potato. cos maya nie gila kentang...hehhee

zarin said...

wah wah..menggoda kentang lembik u tu.. rugi la siapa yg tak makan
ehehe that reminds me of my hb jugak..dia pun sama mc TB tk makan kentang lembik lembik ni kalau kat tempat lain..tapi kalau i buat dia makan byk pulak..i don't know lah whether dia main telan aje sebab nak sedapkan hati i or sebab dia memang suka makan sbb i yang masak..hikhik

Rima said...

hehehe.. sure sedap one.. tengok itew ayam.. tadi i went to giant.. pi beli thigh besar macam gitu lah.. besok akan ku usaha kan macam cik som usahakan.. tu pun if tak merayap hehe

Queenie said...

Salam Ramadhan al-mubaraq
maaf zahir dan batin segala kesalahan yg ada ya.

somuffins said...

KAKCIK
Pembetulan: Wifey TB masak untuk survival; khas untuk selera 4 orang. Lebih pada tu, gigil.. wa cakap lu, hehe.


JUNE
Timakasih tolong kecurrr.. Naik sket semangat I, heheh.


LILI
KeniRojes punya initial is KR kan? You takkan tak prasan.. K is for Kalsom while R is for TB's real name, hehehe...


MIRA
Ekceli I buat potato salad cumanya terover boil maka adalah part yg lemvik. BTW, lontong Spore syedap, kankankan??

somuffins said...

AKAK
Mekasihhh (tak nak cakap nape, malu aah). You nak resipi? Alahai, nih yg malu nih. I guna resipi boomerang, main lempor2 jer.


YAT
Dah tua2 nih mcm tak berapa pandai nak bertekak, ahaks. Sebab apa taw? Kadang2 I thot I kata so and so tapi sebenarnya I said so and so. Before I kena konar that I was really wrong, baiklah I cool jer.
You nak kasi tangsi? Huwaaa.. you jaa...aat laaa...


BRAD
B4 you staple me, let me staple your ekor kat pokok nangka, harharhar + harharhar..


AB
Mana ada terbakor tu? Cer perati betul2. Gambar ayam sebelum masak ada sos hitam pekat kan? Tu sos black pepper so bila kena bakar, bertambah IRENG lagilah dia... kaan? Nak resipi ke? Serius or 'Joke Ewing'?

somuffins said...

MAYA
You queen kentang ka? Kentang initiates fart, kan? I suka both salad kentang n coleslaw; nak nak sendiwi buat, hehe..


ZARIN
I buat potato salad tapi terover boiled so lembik sket. Suami kita beriya2 makan sebab KITA yang masak. Lagi pun diorang takde pilihan lain kaan? haha..


RIMA
I hope you jadi memanggang ayam. Let me know, ok?? Bolehlah kita tiru resipi sifu..


QJ
Same to you .. salam Ramadhan, maaf zahir dan batin :-)

PatinPasta said...

Cik Som,
Tuh diaaaaaa! Bako jangan tak bako! Hehe! Menu complete set tu, sedapnye! Order sepinggan buleh? :D

somuffins said...

AIDA
You lambat 2 hari laaa.. Yang tinggal cuma baking dishnya aje :-)

You berasado disana, I berasado disini, kita adillah kan?

Anonymous said...

kilometrico! maseh ada ke di pasaran?

somuffins said...

Anony.
I supposed so masih ada dipasaran. Pena mata bulatnya boleh diharap; smooooth jer.