Friday, 16 December 2011

Disember 16 ...

Jumaat yang membahagiakan sebab takyah bersiap awal untuk menjemput puteri HangLiPo dari jajahan Kanda Deris.

You dah breakfast? Pagi nih I makan breakfast ala fusion - roti, cheese n serunding daging (yang memang sedap sebab sendiri yang buat, betul tak bedek. Fakta mana yang tak bedek? Lebih sedap atau buat sendiri? Dua2 fakta, heheh).

Breakfast makan roti tapi kenapa tunjuk gambar pau?? Saja suka tengok rupa pau tu yang macam muka alien. I suka pau inti kacang merah tapi masa beli dulu tu, I beli inti kaya. Bila sipenjual sangat konfiden "tanda ijo intinya kacang", I pun kata "saya ambik 2 yang takde tanda".

Each packet has 5 pieces so I bought 2 packets meant to be shared with Teh. Yang kelakarnya tapi tak terasa nak gelak bila tau pau2 semua tu berinti kacang so does it matter if bertanda atau tak?

Semalam buat kapkek nih lagi sebab nak habiskan crumbs. Dapat 8 aje.

Biskut nih dah berhari2 duduk dalam kotak atas meja makan. Mula2 ada 2 kotak. Sekotak dah licin hasil ngapan 2 beranak. Sekotak lagi tinggal 5 keping tapi dah dipandang sepi oleh tuannya. TCTLSS, I rebake it for 8 minutes and walla. I ngap sensorang! *siapmulutbersememehlagi*.

Ntah apa dah I buat sampai tertrigger those 'tools' to appear. Dah agak berkurun mende tu tak appear on my screen eventho I rancak bersiaran, memberi dan menjawab komen. Tup2.. dia hilang sekali lagi. I suppose all bloggers faham kegunaan 'tools' tu.

Soklan tanpa jawapan: heran mana peginya sepit2 baju kat rumah nih!

9 comments:

cahya indah said...

coloring yang dia guna untuk tanda pau tu dah habis kot, auntie. haha. Biskut apa tu, auntie? nampak macam sedap.

kakcik said...

Ada yang berkenan dengan sepit baju you kot. :)

Queenie said...

pau tu pun buat sendirik? gebunya... macam nak pegang pon tak berani! cepat pancit ekekeke...

tu biskut tu, buat I rasa terajin nak mengetat nenas lagi tu, ada banyak lagi belen jem aritu...

er....cari penyepit baju eh? cer cari kat dalam lesung batu tuuu.. I dah pulangkan balik lesung batu tu semalam...cer cari..cer cari...
kalo tak jumpa cer cari dalam igloo ker esbok ker...

Anie said...

I dah lama tak mkn pau...dkt sg hari tu lupa lah pulak nak mkn pau hehehez :D My favourite inti kari kentang...sodapppnya.

My blog pun mcm gitu jugak. Kadang2 tools tu ada....kadang2 takde. Mcm ala2 biskut oreo or it is chipsmore. Lupa dahhhh. Kalau tools tu takde I slalunya tak boleh comment dkt blog lain....entah ler >.<

Yat Maria said...

dalam esbok dah check Sik Som? ;)

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam CS..

I pun suka makan pau kacang merah..
Kenapa you selalu hilang sepet huh?

somuffins said...

CAHYA
Mungkin juga pengedar pau dah kehabisan coloring but I think it's about time diorang buat several printed alas pau yg tertulis 'kari daging or ayam', 'kaya/kacang merah', etc. Kan senang cenggitu? BTW, biskut tu biskut Mark n Spencer. Mmg TODAP!


KAKCIK
Tak pasti kalau ada makhluk lain yang sangat berkenan dengan my sepit baju. Memang kena beli kilang sepit baju gamaknya nih.. hehe..

somuffins said...

QJ
Dah berkurun I tak buat pau. Kita tak rajin nak buat. Kita rajin beli n makan jer, hehe.
Biskut tu sangat sedap. Very d'crunchy dgn jemnya yg masam2 manis.
Agaknya laku tak kalau I bukak kilang sepit baju?


ANIE
Kalau you boleh buat kek corak zirafah, I pasti you boleh buat pau sambil pejam mata jer. Tak caya, cuba buat, hehe..
p/s: I suka guna 'tools' sbb ia 'shortcut' to update new info.

somuffins said...

YAT
Dalam esbok memang confirm ada 2-3 ketuls sepit baju, ngeh3..


ARTLOVER
Salam to you..
Samalah kita suka pau kacang merah. I suka juga yg berkari tapi I ada sikit was2 so I hindari, cewah.
Sepit baju kat rumah I nih digunakan untuk pelbagai fungsi oleh ahli keluarga; tapi bila dah habis digunakan, sepit tu seolah2 disintergrate dgn sendirinya. Memang satu fenomena, haha..