Sunday, 11 December 2011

of NetBk, BC muffins n renewed driving license ...

Alhamdulillah my netbook dah dibaik pulih by the so-called in-house customer service engineer. Dia tak charge satu sen pun tapikaaan kesian!! dia pulak kena forked out RMxxx to buy a hard disk for his one n only beloved customer.

Thanks Bang (TB), LUEM ... *wink at DHW members*

Tak charge apa2 tak bermakna I tak terikat dengan apa2 syarat okay? Syaratnya I harus jadi pengguna komputer yang rajin lagi berhemah. Kena kerap buat disk clean-up, buat disk defrag sebulan sekali dan syarat paling tak berapa nak akur ialah jangan merayap kat blog (as all kinds of virus are looming around) <- eh betul ke??

Tapi kalau tak merayap kat blog, nak merayap kat mana lagi? Apa erti hidup nih kalau tak merayap n buat kepo kat blog orang ... tul tak?

So, duduklah I dengan tekun sebelah TB mencatit nota camana nak buat disk clean-up etc. Dah banyak kali dia n T ajar tapi tetaplah I terlupa, hehe.. Nota yang dulu tu pun tak nampak bayang lagi dah, ekekeke..

Khamis:
Since TB ada hal kat bank di SA, I pun buat hal jugalah. Dia tak tau hal I nak detour ke tempat T sebab bila dia tau, dia mesti suruh I bersiap cepat sebab katanya I bersiap lambat. Alaaa, I can always skip bathing whaat..

But do you think I terus bersiap? No way. Instead of bersiram I terus kedapur secretly whipping something to be brought to T. Gitulah kekdahnya emak siT(anggang), selalu rasa tak puas hati kalau tak bawak apa2 buah tangan.


Resipi 'banana crumbs muffins' diciluk dari dapur Rima (thanks cik adik manis, hehe..) tapi terus bertambah teruja bila tengok kat dapur Anie, di NZ nun.

Verdict from T n friends: Sedap gilerrr Mi .. semua kawan2 T kata sedap. Pandai mak you buat .... auww.. (kek simple2 retilah buat cuba suruh buat kek choc devil ke? sure pengsan!).

I bawakan juga ayam penyet WS for T. Dia tak tau I nak datang tapi bila I dah tercegat depan pintu, I nampak dia berlari melompat kesukaan. I tau dia tengah stress mentelaah for her upcoming exams so masa kita berhugging dengan erat tu, melelehlah airmata sianak tak dapat ditahan2 lagi :-(

Diharap dengan menjenguk T seketika, resah gelisahnya somewhat terubat dan semangatnya kembali kental. Kalau tak kerana I pun, mungkin banana crumbs cuppies n ayam penyet sedikit sebanyak membantu juga hendaknya :-)

Hari tu jugalah TB baru perasan driving lesennya dah 2 bulan mati. Dari bank terus kepejabat pos SA to renew the license pastu terus balik rumah tapi dah jauh tayar berpusing barulah tergerak hati nak periksa samada my lesen masih hidup atau dah nyawa2 ikan tapi dengan yakinnya I bersuara "lesen I belum mati lagilaah..", woot woot!

Jumaat: Kalau lesen belum mati, camana RM107 boleh beralih tangan? (RM90 untuk lesen 3 tahun, RM2 komisyen jadi hak pejabat pos (free if I renew at JPJ) dan lebih RM15 untuk apa ek??

H'aaa tulah tu, lain kali bila dapat resit cuba periksa betul2 sebelum chow dari tempat tu.. kalau ada yang tak faham, tanya cepat2! DAN camana sekarang baru perasan lesen awak tu dah mati 6 bulan dulu?? Haishhh... nasib baik tak tidor dalam lokap!

11 comments:

Rima said...

Adoi kelasss gitu ur BCM.. ni tengah dok tunggu budak sonia tido.. once tido kita berdua nak gi mustaffa center tu.. dah pesan hairi.. if adik nangis pi entertain while mama berdesup balik hehe.. harus ku pergi cari banana yg dah lembek kat mustaffa :op

somuffins said...

RIMA
Tak berapa kelassslah.. Your muffins look very brownish whereas mine look so so aje. Kenapa ekAnie's crumbs look so pretty.

Nak cari apa memalam pergi Mus Ctr? Takkan nak cari banana jer?

Anie said...

Knock knock...assalamualaikum CS ;) Finally I can leave foot prints dkt sini hehehez....

Waaahhh finally jugak semangat u nak membaking that banana crumb muffins datang...ehem ehem bila nak buat the sultana butter cake plak ;) Part soalan tentang crumbs tu maybe pasal I taruk byk2 kot. Pasal bila I bancuh the crumble, mcm byk gitu...so I gasak taruk semua on the muffins.

Alaaaa sedih I baca part u peluk2 T lepas tu air mata berlingan. Same happened to me at the airport tapi my mom yg nangis. I maintain macho sbb ramai kawan2 yg antar kat airport...mati2 tak mau nangis muahahaz. Terror btol kan tapi dlm hati saper lah yg tahu.....uwaaaaaaa :'( sobssss

kakcik said...

Assalamu'alaikum CS...

hmmm... maknanya, your driving license pun dah lama tak bernyawalah, ya? :)

Ibu n Abah said...

Kekander..
Ari ni tak byk nak komen..
LUEMTUEK
Ahaks...

Ribbon Clown said...

CS,

i miss komen kat blog you huhuhuhu tiap kali nak komen, sure dah terlambat and dah tak boleh komen.. saje je dia block kita dr komen entry2 lama ;p

anyway, I blom try itu banana crumble.. masuk list cepat2.. ;p

Maya Marisa said...

aiyoyo... i still haven't try this one yet. nnti akan ku carik pisang lembek.
teringat dulu masa kat boarding school. bila my ibu & ayah dtg jer, mesti meleleh mata maya. me kan minah leleh masa kecik-kecik dulu. then bila my ibu tengok i meleleh, dia pun ikut meleleh jugak...

cahya indah said...

buat another batch pastu pos kat sini boleh tak auntie? pleeeeeeeeeease..*sambil kelip kelip mata*

somuffins said...

ANIE
W'kumussalam. Glad you are back! Now dah takde masalah nak komen lagi? I masih ada masalah sebab ada juga blog kawan2 I tak boleh nak komen langsong, kalau boleh pun terpaksa jadi anonymous.
Mood membaking memang sentiasa ada tapi nak executekannya yg masalah, haha..

Your mum got a valid reason to leleh2 as Spore-NZ tersangatlah jauh; as for me n T jaraknya 20 minit perjalanan dah boleh jumpa, hehe..



KAKCIK
Begitulah lebih kurang maknanya, hehe..

somuffins said...

AKAK
LUEM tu I taulah maknanya tapi TUEK tu you nak kata I TUA eh? heheh..



RC
Dah you selalu bizi camana you nak ziarah my blog on time...kan? I block the comment box for past entries because of personal reasons (bukan kerana I SOMbong, auww..).

somuffins said...

MAYA
Title Queen of Leleh masih you sandang ke? ahaks..

Since you suka meleleh (ayaq mata), I pasti you mesti suka 'lele penyet' (ikan keli jual kat ayam penyet tu).



CAHYA
*sambil kelip2 mata juga*
Bolehhhhh, bolehhhhh.. bak sini your address *and also pengerasnya*, heheh..