Monday, 19 December 2011

Hal Sabtu penuh tragis tapi beshhh ...

Bila lama tak bersiaran, mana lebih penting didahulukan??
. buat entry baru
. jawab komen
. blogwalk
. blogwalk n tinggalkan komen

Soklan kedua bunyinya cenggini:
Apa rasanya bila ada orang layangkan pada kita sign language yang boleh membakar dan menyentap perasaan dalaman kita? (sedangkan kita tak perasan, hasil dari tindak tanduk kita feeling so great, tak menyabar dan perasan terer sebab drive keta gah, sesuailah terima layangan sign language tersebut tanpa kompromi ) noktah!

Anyway, hari Sabtu lepas I berdua beranak tersangatlah seronoknya berjimba dengan my kakak2. It was our (Ndja, T n I) first time going to that place though Ngah n Teh have been there before. Dah tempat tu gah kekdahnya maka ramailah nak kesana. Kitorang yang tak gah nih, nak juga rasa keGAHan orang2 gah, haha.. watdehek kan Yat kan??

Adakah BangsarVillage gah?? hek hok! <- tanda 'duh' namun sebab dah lama tak menyusuri prasarana kat Bangsar tu, I was kinda taken aback jugaklah looking at the kemajuan and whatnots yang dikecapi oleh penduduk dan kawasan sekitar Bangsar.Jika ada kemajuan tentunya maksiat berleluasa, tul tak?

So kita berempat beradik (tanpa Long) + T kesana hanya nak suka2kan hati makan2 kat sini ...



Dah 2 kali merasa airtangan chef kat restoran nih. First time dulu, T&I makan kat S'Pyramid. I think I prefer the ambience at SP, furthermore only at SP branch ada offer free dessert whenever we ordered 1 main meal. T suka aje dapat free dessert sebab dessert dari restoran nih syedap2 belaka, haha..


Memasing oder ikut citarasa sendiri. Quiche nih adalah idaman yours truly. I think it was too 'eggy' (memanglah bahan utama telur, tapikan tapi......). I tak oder dessert sebab I ngendeng T&Ndja's banana puddings. Makan dengan aiskrim vanilla n caramel sos yang meleleh2 tepi mulut I, auwww..


Alhamdulillah n thanks to Ngah sebab belanja kitorang. Bila dapat undi lagi, boleh tak belanja lagi dan lagi?? heheh.. Masa I darjah 4 dulu, tiap hari bayar 5 sen, tiba my giliran, jadilah I budak kecik paling kaya dalam donia. 40 ringgit duit syiling dalam tangan u'olls, tentu rasa kaya gilerrr, tak gitu?? Ngah plak, aisayman... sekali dapat beribu2 lemon kekdahnya... WOW!!


Lepas makan, surely jalan2 lenggangkan perut kasi lelemak terbakar se-aun dua.. Atas idaman Ndja, maka kami ke kedai Pandora .. jamu mata jer..



Pandora adalah anak syarikat HabibJ. Bracelet kat atas nih amatlah berkenan pada mata I... Harganya <> RM6K jer, haha... Bracelet silver RM300 manakala yang emas <> RM1K. Yang buntil2 tu adalah pilihan sendiri. Kalau nak beli satu pun boleh pastu add on lagi. Satu buntil2 tu harganya RM170 lebih kurang. Buatan dari Denmark.


Selama nih I tak minat dengan barang2 cam tu, Ndja aje yang menggilerrrrr.... tapi hari tu terasa cam terlebih auwwww... pekerja kedai siap pasangkan bracelet kat my wrist. Owhhhh... lawanya!


Ambik gambar tu dengan izin pekerja kedai. I mintak izin dulu takde tangkap curi2 (kang tangkap curi2 tetiba terkantoi. I tak suka terkantoi atau sengaja dikantoikan macam wakenabeb tu..).


Tu aje buat kali nih.. Nak bersiap2 lagi nih sebab Ndja dah tiba. Dia yg dari Sban dah ada depan gate karat I, tapi I masih membebel kat sini, hehe.. Jom kita pergi d'Curve???

13 comments:

Ibu n Abah said...

I dpt 1st..
Yeay....
All the from dubai tu...

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Oohh...datang kawasan jajahan takluk kita tak mintak izin ye? Mama kita ada voucher dessert free kat Delicious tu...ha...kan dah rugi? You missed one shop - House of Presentation! Meleleh air liur tengok periuk belanga yang harga ribu-riban...tengok ajelah, belinya tidak. purrr...meow!

Noir said...

Ipun nak perasan Gah. Where exactly is the place Maam? tak perasan pulak 2-3 bulan ni.

Yong Kamariah said...

Cik Som,
Bangsar Village macam I ni sekadar jamu2 mata sambil tgk omputih2 ala2 expatriate menyopping kan diri, klu pegi musim Xmas lagik le meriah, I never try Delicious, dah lama tingin2 nak mencuba belum kesampaian lagik...

cahya indah said...

Cahya pun suka Pandora tu, auntie..comel :)

azieazah said...

Kalu U nak tau, I ada sorang kawan karib... karib sangat... tersangatlah karibnya bernama PANDORA gak!

Tapi awas, dia seorang lelaki!

I tingin nak tengok set tu kat tangan GEBUS U!

Maya Marisa said...

one of my favorite eatery place kalau ker BV. cik som try tak dorang punya brownie??? the taste is of course delicious. same goes to the apple crumble pie...yummy!

err, ada pegi jamu mata tak kat bangsar grocer? my fav place jugak tu. jering, petai & tempoyak bole jumpa u kat sana...:-P

somuffins said...

AKAK
Syabas!!! Hadiah a trip to Dubai you dah dapat in advance, jolly good :-)


CAT
Sultan Abd Halim dah kasi permission kat kita berjimba kat kwsn awak tu. BTW, kita masih tak rugi sbb kita tetap makan free hari tu sbb kakak kita belanja. House of Presentation?? Sibbaek tak pegi; kang asyik meleleh jer airliur owang ingat kita terencats plak, ahaks.

somuffins said...

NOIR
You pun nak perasan gah? OK, boleh jugaklah.. The place is at Bangsar.. to be exact it's called Bangar Village. How to go there? Nihlah yg problemnya. Sila google or contact CAT for the exact location. Warning: parking lot dia macam narrow jer *tak sker*


YONG
Kalau nak makan kat Delicious tu, you pegi jer kat SunwayPyramid. My 1st time kat BV tu so mmg tak terwindow shopping semua tempat sbb duduk makan/berbual dah berjam2, hehe..

somuffins said...

CAHYA
Ada satu lagi tempat seakan2 Pandora tu namanya Thomas Sabo. I think u mesti suka kat situ. Barang2 yg dijual kiut miut belaka :-)


AZIE
Pandora kawan you tu jenis baik ke jenis jahat? Hmm.. you nak tengok bracelet tu kat tangan gebu I? Berapa nak bayor ??? Model kertu perlu dibayar beribu2 lemon taw..


MAYA
Baru 2 kali I ke Deli. tu so semangat tamak memang menjadi2 nak cuba semua desserts tapi tetaplah berdiri dibumi nyata, sabarr, sabar...
Tak sempat pegi Bangsar grocer tu tapi grocer tu sama dgn yang kat Empire punya, kaaan??

Anonymous said...

Pandora memang idamanku dan I sudah beli satu untuk jadi batu cincin.(mood riak nak menunjuk) Pastu mixed and matched cincin di beli dari koleksi dari OE. Jangan la tengok Pandora je, tengok juga la La Storia, OE. Jadi tambah gebu lah tangan U kalau pakai tu. kena buat new resolution utk memiliki Pandora dan La Storia.

kenapa perempuan asyik sangat dengan barang kemasan. Soalan yg perlu kutanya berpuluh kali pada diri ku ini.

Meleleh air liur tengok gambo makanan tu.

Ahkak

gerau said...

eeeh,,,ai pun suka tau...tapi kocek...duit yelllek

somuffins said...

AHKAK
Where have you been?? Menghilang lebih dari sepurnama dah nih, pegi cuti2 1Msia ke?? Ekceli I tak reti nak pakai bracelets macam Pandora atau LaStoria tu tapi setakat cuci mata, I OK jer :-)
Dah duduk rumah, citarasa ada lain sket; lainlah kalau bekerja (can show off riak sesaat dua bila pakai mende2 tu, haha).
It's natural untuk perempuan suka dgn barang2 perhiasan/kemas cuma jgn go overboard jer. Tul tak?


GERAU
Kalau dah suka, beli jer laaa... Duit you mmg takde dalam kocek sebab you simpan dlm wallet...kan??