Friday, 30 March 2012

Random breakfast ...

Dah lama ahli #38 tak makan pagi sama semeja. Yaalah, memang dah lama sangat! Sekarang nih either TB dengan I, D dengan I atau T dengan I. Femesnya I, kan? haha.. tapi selalunya I makan sensorang, smiff..smiff..

Tulah masa merubah segala tapi alhamdulillah juga ada masa2nya kita makan malam dan keluar bersama. Lambat lagi rasanya nak keluar berenam atau bertujuh, ehem.

OK back to cerita makan pagi ...

D sediakan breakfast pagi nih untuk diri sendiri & untuk MOTH (madam of the house).
Cayang D.. muah2


Hari2 lain pulak ..


Hers

His

Tengok pada kedua2 serving tu kan, nampak sah plate HERS menunjukkan sipemakan tu kurus, comel dan anggun sangat menjaga pemakanannya *grin* walhal apa yang dipandang, tidaklah menggambarkan situasi sebenar.


Jom alih pandang kepinggan HIS pada lain2 hari (dah dia beli hawtdogh saiz besar maka perlu diulang2 makan either for b'fast or dinner untuk mengelakkan pembaziran). <-- Look who's talking? heheh...

Selera berubah2, kadang2 TB nak tomaT ...

Kadang2 nak telur dadar. Caramelised onion adalah wajib!

Pada satu pagi yang sikit rajin ...

... buat pizza guna roti as base aje. Those were for me n D.

... dan pada satu pagi yang haloba (pulut kuning, bihun gor merah & putih, kueytiaw, mee gor, nasi gor kampong n seketul ayam) .. b'fast dengan D kat restoran UbiKayu fevret AHKAK tapi malangnya hanya ayam dan nasi gor kampong aje dapat markah 7/10. Yang lain2 tu hancai!!.

D had pulut kuning + rendang & 1/4 boiled eggs serta kulitnya sekali.

Sajalah ambik gambar kulit telur dengan niat nak show off kita punya new *DSLR, ekekeke..

*read: using Cokia N97 still, huwaaaa....

12 comments:

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Breakfast yang berat-berat kaedahnya.... kita ni asyik lah Mama buat toast aje. purrr....meow!

Yong Kamariah said...

wahhhh bekfast stok2 omputih je yek Cik Som...
tp pemilik pinggan yg macam2 ada tu buleh le kawan ngan kita, klu singgah kedai mmg indecisive habih...rambang matew!

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam.. I baru nak comment, nampak terang sgt lah gambar2 you hr ni..rupa2nya Kamera baru U!

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Alamak CS..tak nampak lah yr last sentence tu...I yg tertipu...

mrs plain-june said...

mula2 nk kata eh! samala kita.. guna cokia N97. belek2 balik baru perasan.. saya punya N86.. takpelah.. sama2 cokia pun. hi-5! ;)

Ibu n Abah said...

heh heh heh heh...
Woooooooo org tu ada DSLR baru....
dah katam baca manual Lom?????

cahya indah said...

ni dah second time comment sebab blogspot mengong sikit tadi..gigih tak Cahya nak comment jugak kat sini? hehe. ni semua sebab tengok gigantic hawtdogh kat atas tu, tambah2 dengan caramelised onions tu..nakkk.

Maya Marisa said...

bread pizza in the morning? caya lah cik som.

somuffins said...

CAT
Kadang2 aje buat bfast berat, selalunya ringan aje. Apa kata you sembunyikkan toaster your mama tu. Takde toaster maybe dia boleh buatkan roti canai segera ke?


YONG
Bfast stok2 omputih? ngeh3..
Yes, kita boleh geng rambang mata. Tu sebab I sker buffet. Ambik tu sikit, ambik nih sikit, janji dpt rasa, kan? Berbaloi2 wa cakap lu, haha..


ARTLOVER
Gotcha! Tipah tertipu juga ye? hehe.. Hubby ada mcm2 kamera tapi tak terasa nak guna hak dia (guna hak orang kena jaga betul2, kan?). So, guna hp lagi senang.

somuffins said...

JUNE
High 5! Hidup Cokia kita :-)


AKAK
Manual?? Hmmm... SAH you TAK katam betul2 baca my entry kali nih.


CAHYA
Atas jasa bakti my hp kamera, hawtdogh tu nampak gigantic so I takyahlah guna dslr, tul tak? Ekceli kan, I suka word 'caramel' & 'caramelised'. At last, dapat gak tulis dlm blog, haha..
*I pun grrrr bila komen tetiba hilang lesap begitu aje :-(


MAYA
Yup yup yup.. bread pizza indamorning.. atas kehendak sibujang trangtangtang.. :-)

Jay said...

wow...sounds scrumptiously tasty..
first time here..love your space..
nice presentation with great cliks..
happy following you..;)
do stop by mine sometime..

Tasty Appetite

somuffins said...

JAY
Thanks for dropping by. Will sure visit you soon :-)