Friday, 2 March 2012

A pair of socks ...




*


*


.

20 comments:

kakcik said...

Sinis tu. :)

Yat Maria said...

Ada sequel tak cik som? I sabar menanti A pair of lost socks II.

happy weekend cik som..

Oldstock said...

Which actually got me into thinking... wouldn't it be better if I buy socks of only one pattern or colour? That way, if any one sock is missing or has a hole, the other sock can be used as backup to other pairs...

Am I that kedekut and unfashionable?

Cat-from-Sydney said...

I second Uncle Oldstock's thinking. Senang kan, so kalau hilang sebelah ke, dua belah ke, takde masalah sebab semuanya serupa. purrr....meow!

Yang tak pakai stokin,
Angelina & furblings....

Leezas touch said...

Salam...
Mcm main jigsaw puzzle pulak...hehehe! I guess we must apprecite what we hv.before we lose them...betoi ke?

Cik Lina said...

Awaiting sambungan dr cik som... Ahaksss...

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam CS..
You mesti ada cerita sebaliknya..Sambung bag plastik pun tak habis lagi..

Queenie said...

ai pun bersyukur ai masih ada you...

kak ja said...

Kander, same case dgn umah I ni.. kekdg mcm nak panggey gang seekers mai siasat halau2 yg patut dihalau..

kerap sgt stokin umah ni hilang sdr kembarnya!!

somuffins said...

KAKCIK
Sinis ke? Dak aih.. tu cuma tamsilan dari sudut kecil hati nih aje :-)


YAT
Kalau entry nih jadi 'boks opes', nescaya ada sequel; kalau tak? tak tidur malamlah you dibuatnya menunggu sequel, ngehngeh.


OLDSTOCK
Cara you tak kedekut but maybe a bit unfashionable lerr.. Boring taw pakai stokin of the same color/design tiap hari; but having said that tssk..tssk.. I take it that all Cancerians are very practical, yes?

somuffins said...

CAT
Kalau tiap hari pakai stokin sama warna/jenis, mesti orang tuduh kita ada sepasang stokin jer.. Image kena jaga...purrrr!!!


LEEZAS TOUCH
Spot on! Begitulah tamsilannya. BTW camana I nak intai your blog??


CIKLINA
Ceritanya akan disambung kalau boks opes; kalau tak.. boleh buatkan I kek rupa stokin tak? *wink*

somuffins said...

ARTLOVER
Betul.. memang ada cerita disebalik 'a pair of socks' tu..
Ehh jap, re: entry beg plastik, dah tamat lama dah, dah boks opes pun. If u read all my comments, pasti you dpt jwpnnya.


QJ
Owhhhh...how sweet, I'm touched! Let's declare hari kembar siam sedonia, jom?


JA laling
Sebelah stokin MIA atau dibuang sebab dah berlubang? Kalau MIA, cer cek kat bawah perut mesin basuh you. Mesti dah sedozen berjimba kat bawah tu, ekekeke..

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam...
You tau tak, I chek2 I missed a few of yr older entries, yg baru. Where was I, or you cepat sangat berkarya?

somuffins said...

ARTLOVER
Where were you? hehe.. agaknya tengah bizi masak wantanamera??

It's not I cepat sangat berkarya, cumanya hasil karya disepit dlm draft. Contemplating nak publish or not tapi dah penat menaip, apsallah pulak nak disimpan. Gitulah cewitanya..

Maya Marisa said...

very the deep lah the meaning of thsi cartoon. am still trying to decipher the hidden message... :-P

somuffins said...

MAYA
You are right! Meaningnya memanglah very the DeepPurple, ahaks. The hidden message is, jeng jeng jeng ... :-)

cahya indah said...

untuk siapa ni auntie? hehe

somuffins said...

CAHYA
Entry kali nih khas untuk my family (wpun I assume no one reads); dan selebihnya untuk semua. Tamsilannya: Perlu bersyukur dengan apa yg ada ;-)

cahya indah said...

thank you, auntie..will take note of that too :)

somuffins said...

CAHYA
Alhamdulillah ;-)