Friday, 16 March 2012

Selamat Pengantin Baru ...

Baru selesai menyidai basuhan dan menunggu satu load lagi siap untuk dijemur. Sementara tunggu cik Pana selesai basuh baju ditepi sungai maka afdallah I berkarya seratus dua baris. Diharap cik Pana selamat membasuh disungai tak dibaham dek buaya tembaga, hehe..

Feb-Mac terima 5 jemputan kawin tapi tak dapat ditunaikan semuanya. 2 dari jemputan tu datangnya dari kenalan semasa memula berblogging dulu. Kenalan yang dimaksudkan nih muda & cun2 belaka so dengan sukarelanya I jadikan diorang adik anak angkat.

Sekiranya diorang tak nak mak angkat yang muda, ahaks.. tapi ingin bebenar nak KAKAK angkat, lagilah I sukerrr, heheh..

Shahira & Azima, terima kasih sudi menjemput dan mahap beribu2 mahap sebab tak dapat hadirkan diri kemajlis. Kalau I ada jet pejuang kan bagus? Zuuup aje dah sampai.

Azima & cikKesayangan, ehem!

Azima kata beberapa jam sebelum diijabkabulkan, dia ke s'market beli 6 ekor ayam. Buatnya s'market dah kehabisan ayam, mana dia nak cari ek? I wonder ...

Shahira n anjer

Semoga pasangan pengantin hidup aman damai tapi sesekali perlu juga 'bergaduh' yang tak perlu guna pedang samurai atau parang kontot, no no no. Tiap 'pergaduhan' mesti ada hikmahnya.

Apa pun, sabar ialah kunci segala nikmat. No doubt sabar tu 'sakit' tapi manisnya, ya Rabbi.

3 comments:

kakcik said...

Semoga berpanjangan jodoh mereka ke akhir hayat. Amin.

T said...

CS,
I baru nak comment dekat your post on roti jala tapi comment section is closed now. Selalu tertinggal bas.

Tips to newlywed: Train husband to do some housework from the start. It's for his own good too. Pandai makan, pandai basuh periuk. Sebab yang pandai masak nak blogwalking cari idea nak masak apa pulak lepas ni. kehkehkeh....

somuffins said...

KAKCIK
Amiin .. insyaallah.. :-)


T
Bukan you tertinggal bas; tapi I terlaju bawak bas, hehe..

I setuju tips to the newlyweds esp bab harus diberi masa pada Mem untuk blogwalk. Harus sign MOU dari awal sebelum terlambat..