Sunday, 18 March 2012

Up Up and away - Part 1

Sabtu 7am menuju ke PutJaya.

Kalau tak kerana T, takdelah I bersiap pepagi hari sampai tak 'sempat' bersarapan apatah lagi basahkan tekak dengan neskopi dan menyempurnakan kadak hajat. Nasib baik rajin mandi, ngeh2.

Target keluar rumah 6.30 pagi tapi terlewat sket. Paling tak best jenjalan pagi hari bila perut mula churning memaklumkan sesuatu. Anyway kita beri 1/2 jam grace period sekadar usha perut supaya menjalankan tugas namun tak berjaya.

Come what may! 2 beranak nekad keluar rumah tapi 20 minit dalam perjalanan, T dah mengeluh dan merengek disulami dengan doa. Oh no! Panggilan kadak hajatnya dah tiba.

Dengan keadaan serba tak kena, time is the essence kekdahnya, keta terpaksa berhenti 4x setiap kali lampu bertukar merah. Awat PutJaya banyak sangat trafik light? Dalam keadaan getir cenggitu, I suggest kat T "kalau dah tak tahan, berhenti ajelah kat tepi2 nih..." *kah3* tapi member naik hot plak "Mi biar betul.. kalau T kecik bolehlaah" .. kah3.. apalah Umi nih ek??

Ekceli I memang cemas dan sedia maklum apa rasanya. Berfikir juga what if ... what if ... T tak henti2 berdoa dan memujuk perutnya supaya bertahan dan mintak I berdoa sama .. Dlm keadaan cemas gitu, all I could say was "YaAllah .. kecutkanlah .. ". Kecutkan apa? My doa setakat 'kecutkan' aje. I kenot konsentret..tapi I pasti Allah sedia maklum dengan maksudnya.

T kata sebaik aje park keta, dia akan pecut masuk kebangunan next to tempat letak keta. Alhamdulillah keta diletakkan molek2 bawah pokok berdekatan Wisma Usahawan.. So kita pun berUSAHA cari bilik air as if bangunan tu dibukak khas untuk kita, heheh.

Tak susah nak cari bilik air tapi bummer ... kami disambut dengan kata2 dari penaja!


Ohhhh tidaaak!!


Kalau hari biasa, hari tak critical bolehlah kita abide by the notice tapi ya ampun, not this time bebeh.. I told T .. let's rempuhhhh .. hahaha... *bayangkan serangan SWAT bila terjah orang jaaa'at*




Ada cerita disebalik kamera2 bagak nih. Boleh ke diorang lawan dengan my Cokia N97? hahaha.... mesti takleh nyer..

Apa pun, nanti I cewita ehh??

18 comments:

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam..
Cs, apa kes ni..tengah sedap2 baca,
tertiba kena tunngu..
Cepat no sambung...

Ibu n Abah said...

kebetulan pula...
hari jemahat malam sabtu... kami pulak lepas makan2 malam kat Alamanda gi 'rolling2 town' keliling PutJaya....
Memang cantik malam2 dengan lampu yg berwarna warni...
Jika tak kerana nak berkejar nak balik Melaka... memang pagi tu kami menembak di PutJaya. Boleh i tembak u... u tembak i...

Anonymous said...

tahun lepas i pergi lepas solat Subuh sapie tapi hati gua bengkek lagi parah. Sampai situ 6.45 kut. Sampai kat booth tiket tu dia tulis "TICKET FOR TODAY SOLD OUT". Pukul 8.30 pagi balik USJ cari nasi lemak kat Rest UK.

So immediately decided, year 2012 aku tak datang dah.

Tahun ini I nak baca aje. tak kuasa dah meletihkan
diri.

Ahkak

Queenie said...

CS ni mehmang taw! sker sgt gantong2 diwi citer, wat mengkek jiwe jer...

kes kecot tak kecot tu, antara sbb TERBESAR naper I taknak pi pasar borong pepagi buta lagi...memang ahzab beb, menggelupor cari port yg ya Rabbi...skali terpandang seribu tahon tak lalu makan!!!

mantera lama tak makan beb, eh, takkan you lupa mantera tu : simpul2 kain tersimpul t**k aku.

naik berkedot kain I simpol tp yg tu haram nak kecot...

sejak detik itew...aku tobat beb!
terus lantik adik ahngkat jadi pengganti diri berbelanja barang basah...aman donia boleh layan kehendak sulit yg boleh mneyulitkan dirumah saja...

somuffins said...

HARI NIH I ADA PROBLEM MENJAWAB KOMEN. BLOGGER.COM KATA ADA ERROR SEMASA NAK PUBLISH SO MY KOMEN HILANG BEGITU AJE.

TESTING TESTING ...

Queenie said...

ai pun kena nasib yg sama sejak jemahat aritu....

Lady of Leisure said...

Salam salam... Tq for coming by my humble blog.. Nice blog u hv here, tercari2 widget follower tapi tak jumpa, ada tersorok di mana mana kah hehe...

cahya indah said...

sambung cerita please, auntie..pegi Putrajaya untuk apa?

somuffins said...

Assalamualaikum ...

ARTLOVER
Apa kes? For sure takde kes mahkamah, hehe.. Insyaallah akan disambung coretan tapi takdelah cerita sensasi penuh probokasi ;-)


AKAK
I jarang ke PutJaya, baru pergi 5x aje kot. You tembak apa kat PutJaya tu? I kesana untuk penuhi misi sianak dara..


AHKAK
Patutnya you bercamping aje kat sana masa tu, hehe.. You nak beli tiket untuk naik 'belon' besar tu ke? Waaah, beraninya you??

somuffins said...

QJ
Alaa you.. sekali sekala jiwa you mengkek ok per, kan?
I ingat bebenar akan mentera semerah padi tu tapi camana I nak simpul2kan baju my dara sedangkan dia tengah draib. Menggelepur dia, mana nak draib, mana nak berdoa, mana nak bermentera lagi.
P/S: My kotak komen can dah OK nih tapi nak delete komen sendiri, punyalah azab. Skrin tetiba kontot, grrr..


LADY OF LEISURE (LOL)
Best jadi LOL kan?? Anyway, thanks for balas ziarah blog kita. I mmg takde widget follower sebab I segan kalau takde sape yg follow, huwaaaa + hehehee..


CAHYA
Pergi PutJaya saja nak tengok belon besorrrr... *insyaallah I sambong citer*

Amelia's De-ssert said...

Hi Somuffins, I kawan Queenie dari JB. A person who like to gelek golek ketawa sampai tak sedar diri sudah nak masuk batu 50. LOL

Nice to meet you and seronok baca you punya posting. Nanti senang baru I datang balik baca entry lain, nak gi ambil anak dulu. Takut cerita sampai lupa anak tu ada tunggu kat sekolah. hahaha

p/s psst... Queenie suruh I check your muffin size boleh lawan ngan kueh koci tak? LOL

See you again. Have a nice day.

somuffins said...

AMELIA
Hi there...thanks for dropping by. You datang dari JB naik jet ke? hehehe...

I tau you and Q kalau dah berborak habis pung pang berlaga2 bunyi periuk belanga kuali semua kan? I boleh dengar dari sini taw..

I masih belum paham cerita muffin vs kuih koci lagi. Is it sama cerita dengan 'nasi lemak' describing the size of that small thing??

Where r u in JB?

Amelia's De-ssert said...

Hi Somuffins, I baru balik dari umah Q. Nanti dia update you gi baca my reply kat situ.

Tadi I naik rocket datang pondok you hehehe tak sabar2x nak singgal.

Mana ayam kurma? Ingat boleh singgal cium bau sikit, my favorite. yum yum.

I kat Taman Daya, JB. Lain hari ada balik JB boleh call saya.

Itu muffin vs kueh koci vs nasi lemak bungkus ... part of women body. hehehe

Jumpa lagi, nak balik umah kejab.

somuffins said...

AMELIA
I dah baca 'chat' kat dapur Q. Komain you entice kita tempat2 makan best kat JB. Rasa nak tumbuk2 dinding aje taw.
Ayam kurma dah habis licin. Masak cukup2 untuk 3 mulut jer. Nanti I buat lagi k?
So my guessing is rightlah .. muffins=kuih koci=nasilemak=auww...

I pernah dengar Taman Daya. It's quite near Taman Molek n taman apa ntah yg ada nama 'puteri' tu..

PatinPasta said...

Cik Som,
Tuh dia.. lagak SWAT tu ada gaya bongkok2 sambil guling2 atas lantai tak time nak terjah tu?

Pastu ada air tak untuk proses pencucian? :D
*yelah, kot2 untuk kerja pembaikan tu diorang tutup air ke

Cik Lina said...

woooo... kita baca, mcm kita plak yg carik bilik kecik.... sangat mencemaskan... hik hik....

kamera bagak sapo tu?

Amelia's De-ssert said...

Somuffins, Itu Taman Puteri Wangsa, 20 mins dari Taman Daya.

Hey, jangan tendang dan tumbuk dinding, nanti injury tak boleh chat kat kotak komen.

You kat KL tempat makan yang sedap pun manyak juga. Tapi off course lah tiap2x territories ada sendiri punya specialtieskan especially laska Johor, kekeke

Cabut... sebelum you baling SRFlour
Jumpa lagi.. bye

somuffins said...

AIDA
Oleh kerana I baru sekali pakai blouse n pants *penat gosok lagi*, maka takdelah aksi gaya SWAT sebenar. Takat rempuh pintu jer, hahaha..
First thing bila kita masuk toilet, I suruh my doter check ada air tak.. Bila sah air mencurah2 keluar dari paip, MISI kadak hajat terus dijalankan tanpa setengah saat lewat.


CIK LINA
Kamera bagak orang punya. TereL tak I jadi mamarazzi??


AMELIA
Taman Puteri Wangsa.. my step mum stays there.
OK now, I have 2 things to lempor2 ke Selat Tebrau ie SRF n basmathi, ekekeke.. Sediakan helmet taw..