Friday, 11 May 2012

Sindrom apakah dan musykil ...


2 hari lepas I sangat memanjakan diri mentang2lah TB was on leave. I kenyit dia, dia kenyit I. Dia kenyit I, I pun lagilah kenyit dia sampai dua2 kelopak mata terus tertutup rapat, ekekeke. Bila dah kenyit mengenyit, hasilnya 2 hari berturut2 kita berdua duduk sekerusi semeja menikmati hidangan tengahari sambil suap menyuap persis pengantin baru Awal&Scha, auwww...

Disclaimer: Tak berlaku babak2 romantis tapi part makan2 tu sah nikmat, hehe..

Masak for dinner pun ala kadar aje wpun esbok/freezer dah dipenuhkan dgn bahan2 basah. Alasan yang munasabah "kita dah makan sedap masa lunch maka dinner nanti makan yang lite n easy ajelah ehh? Ekceli I nak BW dan juga nak update bloglaa..., hehe".


Prawns rule, ahaks.
 My abang (no. 5) macam heran jer bila tau I ada ramai kenalan alam maya, some of whom I dah berjumpa mesra dan selebihnya masih rasa malu2 kucing nak berjumpa (belum ada jodoh lagi kot?). Yalah, dah I tak bekerja, chances of meeting new acquaintance mestilah terhad esp knowing adik dia yang musyuk2 sorang nih tersangatlah anti-sosial.

Tak berapa tepat kalau mengaku I nih tersangat anti-social but really it depends on my mood swing yang kadang kala bertiup kencang dan kadang kala setenang air dimuara. At one moment I am gear up to have fun meeting friends, old n new but in a split second I would change my mind tup2 rasa 'malas'.

Kadang2 I selesa berjumpa by appointment dan kadang2 cara impromptu pun best jugak tapi tulah, penyebabnya adalah perasaan 'malas' yang agak complicated untuk dihuraikan namun tulah keadaan yang dialami wanita ranum bila hormon2nya beroller coaster sesuka hati - macam2 perasaan yang timbul.

It's like you are fighting with your enemy and yet your enemy is actually your inner-self. Camana nak dapat win-win situation if you are fighting with yourself? Siapa nak mengalah dulu? Hati atau minda??

Haa..macam tak siuman aje bunyinya namun abaikan aje ... buang yang keruh ambiklah yang jernih, ok?

Akhir kalam, I musykil sket tentang nih ...

Kejadian Mac lepas masa blogger.com pening lalat
KakCikSeroja jadi editor Al-kisah?

Dapat mesej nih bila keblog KakCikSeroja, QJ & YongKamariah
Sahihkah?


23 comments:

kakcik said...

Bak kata ucop wilcha... 'nampak beno nipunyeee' blogspot ni. Bilalah pulak kakcik 'ada kuasa' ke atas blog CS ni... huhuhu...

Macamana pulak iklan tu sesuka hati je keluar kat blog kakcik tanpa bayaran atau kebenaran? huhuhu lagi...

Hilang ilham kakcik nak komen fasal udang yang menyelerakan itu. huhuhu lagi dan lagi...

:(

mrs plain-june said...

wah.. lomantiknya makan berdua dengannya :D

saya pun sama kak. sort of anti-social. tak gheti nak beramas-mesra.. selalu sgt lambat pick-up. makan hari jugakla nk warm-up. unless kalau betul2 the other counterpart ramahtamah.. insyaallah.. depat skett masuk gear 2-3 ;)

blu4sky said...

wooo besau2 itu udang.. fav kitorang nasi goreng cina campur udang.. manjang ler kan fav.. asal makanan mesti fav..hahaha.. no wonder mcm doraemon :p

Lili said...

Kander!

Ayambek! ekekeke))
Wah, jeles ler tengok nasi goweng dia dengan udang gedabak2 gitu dalam adegan suap menyuap lagik!

I dah lama tak masak since dapur belum siap renobet..ekekeke!

Bab nak jumpa tu..nanti kita jumpa ek, kat majlis orang ittew?

Queenie said...

eih, iklan tu sampai sekarang I masih dapat, mencik ar...

CS, you makan duduk asing-asing atau...

eh tetiba berperang jugak perasaan dan minda I...

balik dulu laa...nak tenangkan fikiran...

Yong Kamariah said...

hamboihhhh tetiba blog aku mengiklan duittt o tidakkk.... rasanya idok le teman buat pop up skrin ke haperrr, memang nampok meno nipunyerrrr!!...
p/s : nasi goreng tu namanya ada nasi disebalik udang baru betul! nyum nyum!

Anonymous said...

Amboooooooooooooooooi! 11 ekor udang. Kolestrol, kolestrol, kolestrol Cik Som.

Nanti bertongkat, berkerusi roda, TB tak laghat nak tolak, cam mana?

jangan percaya scam ni semua. Depa ni cuba menggoda kaum SHAM ni. Read this book "Work at home and schemes to avoid"

Tapi buat Forex yang HALAL sahaja ya. 3 bulan boleh nampak profit.
Kalau betul-betul ikut Technical ya. Kalau hentam kromo, 1 jam boleh bankrap.

Ahkak

somuffins said...

KAKCIK
Memang sah nipunya. Jahatlah diorang yang buat cenggitu. Bila masuk blog KakCik guna hp, lagilah haru bila mesej tu tertera. Kalau guna laptop, senang x-kan aje.


JUNE
Nampak cam makan berdua walhal satu kedai penuh dgn umat yg sama2 kelaparan. Since kita sama2 anti-social, kita mulakan terus dgn gear 6. Amacam?


SUE
Kalau you Doraemon, I nih siGiant tu, ekekeke. Udang tu size biasa jer.. Mungkin my hp camera did justice to the prawns n to my nasi goreng, kot?


LILI
Dinderrr.... kanderrr...*serupa tune lagu kakPah n Broery*
Nasi gor tu I yg masak. Makan kat rumah so sendiri makan, sendiri suap, har3. Psst.. you confirm pergi kemajlis itew kah? Dah buat baju liplap?

somuffins said...

QJ
You pun dapat mesej tu juga? Bertuah betul siapa yang buat cenggitu. Psst.. awatnya you turut berperang dgn perasaan dan minda? Terlebih makan kuih bom kot? BTW, masa makan kat kedai mestilah kita duduk asing2 sebab 1 kerusi mana nak muat berdua; tapi tetaplah kita share satu meja duduk side by side gitu..

YONG
Patutnya you dapat royalti dari iklan buat duit tu. You ada kawan loyar tak? Baik saman aje diorang tu, hehe..
P/S: Nasi goreng tu nampak gah kat gambar aje. Teringat ChefWan kasi tip bila ambik gambar. Katanya letak udang atau bahan2 lain dipermukaan makanan, bila meleleh airliur orang yg menengoknya, hehehe..


AHKAK
Hi Mrs Forex, mana ade 11 ekor udang2 tu?? Ada 9 ekor aje tu pun dibagi 3 orang. Takkan kolestrol I naik mencanak hanya makan 3 ekor udang? Hopefully my kolestrol level masih maintain melethop, insyaallah. So iklan tu untuk menggoda SAHM? Tapi kalau sahih ia boleh generate income, why not...kan?

cahya indah said...

auntie Som..bila nak jumpa cahya pulak? auntie add cahya kat fb boleh tak? heeee.. :)

chrystalia_rose@yahoo.com

Ibu n Abah said...

berusaha u mengompolkan udang yang sedang merehat-rehatkan mee sebalik nasi goreng....
ekekekekekeke
apapun kak som... u r da best....

bintangjauh said...

Salam CikSom,

Kalu begitu sukar agaknya bertemu dengannya CikSom, kena tunggu hormonal imbalance tidak menyerang juga mood swing-nya tidak bertiup kencang kena tunggu reda dahulu... gimana ya!

Ratna separuh adore bertemu dating dengan Ratu semua, tidak ngerti berkata "non" semahunya "oui, oui.." gitu! karena tidak sampai hati...

gimana pun, itu udang disebalik nasi goreng begitu menyelerakan!

Dimeja makan adengan jeling menjeling itu umpama Hidustani film sahaja... terus Ratna tersenyum simpul umpama menyimpul si-daun pandan... harum wangi!

Salam manis semanis madu.

somuffins said...

CAHYA
Bila lautan bergelora kembali tenang, bolehlah kita berjumpa. Add you on FB? Insyaallah tapi my FB tu dah ala dormant :-(


AKAK
Tak banyak usaha untuk mengompolkan udang2 tu sebab semuanya dah mati. Bukannya nak kesungei dan jumpa buaya mintak izin nak tangkap udang, ekekeke..
Apa pun, mekasih many2 sebab? Malu nak cakap, ngeheheh..


RATNA
Disamping hormonal imbalance, terdapat juga beberapa sebab lain yg tidak memungkinkan ketemuk; contohnya venue yg jauh (pj-kl jauh kan?), schedule suami bekerja & kerja menyupir anak hendaknya tidak bertembung dgn tarikh berjumpa2an, etc. Insyaallah bila tiba masanya tup2 boleh OUI, OUI juga.
p/s: sebenarnya takde sesi jeling menjeling sebab kami kusyuk menikmati makanan.. dah lapar giler, hehe..

Fa Atip said...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh!!

Fa Atip said...

Kak Som, dah bejaman I tak masuk blog, **issskkk isssskkk** kenapa tak keluar gambar tangan I yang sedang berpegangan itew? apa yang telah berlaku, asyik2 dia kata, `welcome to a new blogger'... :`(

Amelia said...

Hi Adik cayang, apa khabar? Itu nasi goreng kasi courier ke pondok I dan tolong kasi udang lebih sikit. hehehe

Have a nice weekend. Muahhzzz.....

somuffins said...

FA aka Mrs Atip
Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh!! (2nd/3rd words I CP dari you punya, bijak tak I?).

You sure berada dialam BLOGGER? Pasti? Anyway, mekasihlah datang dari jauh menziarah I. Bab tangan berduet tak keluar, tidaklah I tau jwpnnya. Maybe sebab your membership akaun dah expire, kot??


AMELIA
I suka dan hepi bila you call me 'ADIK cayang' tapi I must be frank with youlah that I nih dah boleh jadi nenek pada anak2 you. Pls call me CikSom or CS will do just fine. Have a nice weekend n dont be noti :-)

FaAtip said...

testing, testing....

somuffins said...

FA
Syabas dah jumpa tangan Atip. Komain erat lagi dia genggam ek?

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Aslmkm CS..
Setiap kali I ke Subang or Hasrul selalu terbayangkan you *rupa..memang tak kenal lah* Kalau kita tertembung tegur lah ya..jgn you pura2 tak kenal tau...

somuffins said...

ARTLOVER
W'kumussalam..
I punn.. tiap kali I meronda2 kat tempat2 yg you sebut, I pun terbayang kat you juga, auww.. & kat Ahkak yg sah2 duduk kat kwsn tempat makan tu. Kalau kita bertembung, insyaallah I tegur you dulu tapi memula I make dono, then I cuba duduk sebelah you; then I nyelit dlm perbualan you then I menyampuk "you suka RJ tak?" .. haha.. tu akan jadi my password kekdahnya.

Amelia said...

Hi CS, I pun bukan muda lagi tau cuma perangai ada gila sikit macam orang muda. kekeke

I sudah masuk BT 50 lah, 1st anak pun sudah graduate dari U, dah start kerja. So tak tau kita berdua campor ada 100 tak?

Have a nice day. muahhzzz.

somuffins said...

AMELIA
*whisper* our age campur berdua lebih kurang 100.... tapi ada lebih sikitlah, haha...