Monday, 28 July 2008

Sunday luncheon ... 27/7

Kita piknik kat umah aje! Masak lemak yg tak lemak sebab malas punya pasal. Guna santan dlm kotak yg isinya tinggal separuh. Nak PERAHSANtan tersangatlah malas sebab kelapa parut keras berdentum dlm freezer. Nak dimaikrowevkan pun malas. Terpaksa masak yg ni sebab nakkan kuahnya. Ikan parang kalau digoreng aje lagi best dari masak cenggini (blame it on the inesen ikan, haha).

Ayam gor for the two of them. Cukuplah 3 ketul sorang. Umi punye masih dlm kuali, dapat 2 ketul aje. Fried long bean takde dlm list sebab lupa nak 'tangkap'. Segala gambar yg ditangkap guna henpon jer; ada sharp ada kelabu .. (nak guna yg berdigital2 dan yg berSeLaR2 (SLR) tu tak gheti) so make do with what I am comfortable with (for now).

Ni lauk add-on for dinner (rajin ek?). Shallots fried with butter then campakkan prawns (marinated with salt & turmeric). Shallots kena hanguskan sikit kasi dia lebih umpph. Resipi sendiri guna 18 jenis herba2 terpilih, ahaks...(takkan KFC aje boleh claim cenggitu, kan?).

Pulut and kuah dherian, my dessert (Z & D tak sker menda2 ni. Bagus gak). Bought the cooked pulut while the kuah ... heheh, kita masak sendiri. Siap ada topping gula Melaka lagi (sure bertambah manis wajah gua, huahua).

4 comments:

Dentist and Me said...

aikkk tak ada owang komen ? ? ? ajaib

ciksom yg manis said...

Deii Tambi (sambil naik2kan tangan) ..

Mas Rahim said...

rajinnya masak:-)

ciksom yg mithali said...

I ni kan 'Mrs-Ali' = mithali