Saturday, 15 May 2010

Al-Kisah menjawab komen ...

Salam semua ...
Misi semalam berakhir dengan jayanya w'pun badan rasa teramat letih.

Tak pernah dibuat orang, komen dari kawan2 dijadikan modal entry. Selalunya kita jawab komen kengkawan kat kotak komen juga, kan? hehehe ... (sambil melompat2 katak..). Bukan takde modal nak tulis cerita lain tapi saja nak cari kelainan, cewaaah..!

kakcikseroja said...
Salam CS.. semoga ceria di pagi Jumaat yang mulia serta sihat selalu. (Gusi dah ok ke?). Lebih dari satu jenis lauk tu, bagi kakcik dah kira rajinla.. :)
Wkumsalam. Hari Jumaat (semalam) boleh jugalah dikatakan ceria sebab awal2 pagi dah produktif. Bertambah2 ceria sebab gusi dah mula menjalankan tugasan mengunyah tanpa prejudis, heheh. Terima kasih sebab mengiktiraf 2 lauk adalah kerja orang RAJIN.. hehe, kita sukerr ..

azieazah said...
PJ = Putrajaya or Petaling Jaya? Jumaat kalu, mana-mana pun selalu jem. Depa ingat Piala Thomas start kui 3 petang kot.. hehehehe. Ayam Masak Kurma, paberet hubby ku, tapi I malas nak masak selalu, sudahnyer dia selalu masak sendiri jer... hahahaha bleh gitu?
AA, I pasti nangis tak berlagu kalau kena drive ke PutJaya. Alang drive kat PJ tu pun dah terasa masuk Amazing Race. Bab ayam kurma tu kaan, my hubby tak suka ayam dikurmasisekan, tapi kalau guna daging, dia OK plak namun lauk semalam tu, dia tetap makan maklum air tangan istewi, khaan?
P/S: Hubby you pandai masak? (sambil bundarkan mata) Waahh.. bertuahnya taik lalat you AA??

fa*atip said...
aiiikk? Crocs pegi mana? Dah habis stamina ke? kihkihkih....`I memang tak minat masak lauk pagi2' `I memang salute dengan kawan2 yang mesti masak dulu sebelum keluar rumah kerana bekerja, bercanda atau bersyoping'.`tapi tak larat pulak nak masak lebih dari 2 lauk'. Hahahaha... naya kita Som! 2x5, 5x2!!!
Fa, hari Jemahat Crocs berehat sebab kena kumpul stamina, ahaks. BTW Fa, I kenot fathom camana kita boleh 2x5 n 5x2. Dahlah tu, boleh pulak you berbintikan nama abang I sedangkan you vukan my niece? Psst Fa, rahsia kita... nanti oghang spekulet kang..

Ibu n Abah said...
salam ks dan pemilik reebok...u sebut telor ikan, baru teringat minggu lepas i ada beli telor ikan. masak lemak cili api dan hiris daun kunyit...sodapppp... tp kena ada belimbing.. mana cik jamilah ni? dia selalu supply belimbing dari jiran dia cik soyah... crocs ada.. croc bg kemenangan mudah pd reebok... (hero selalu kalah mula2.. lps tu.. kejayaan milik dia...), har3har3har3...
Wkumsalam. Psst Akak.. jom kita ubah ejaan Reebok tu, nak tak? Kita buang Ree kita ganti dengan 'Ce' je, amacam? har3. Bila you sebut Jamilah n cik Soyah, berdewau dawah I. My eldest sista nama Jamilah; dan cik Soyah (we all panggil Mak Soyah) adalah kawan baik Mak I (camana diorang boleh menjelma dalam life you). Sebut nama Mak Soyah maka teringatlah I tentang harga minyak wanginya yang pernah dia uar2kan kat Mak I dulu namun Mak I tetap guna Eau de Cologne 4711 jer..
P/S: Gigi Crocs perlu diasah dengan lebih tajam ;-)


fa*atip said...
kihkihkih...akak baru balik jumpa cobbler ye...jahit tapak yang tekoyak tuu...hihihi...
Fa, you nih dilahirkan dalam tahun Monyet mcm I ke?? Vewy mis-chi-vers!

acciaccatura said...
Alhamdulillah Cik Som, lani i dah buleh dengaq suara you bila i baca di sini, baru real.
Heheh Eleena .. suara yang ala2 sengow tu kah? kah3.

Ibu n Abah said...
fa...mana ada?.. mana croc buleh koyak.. kulit buaya ma...reebok lainlah.. buleh tercantas jahitan....
Yaalah Fa nih punnn .. kulit buaya kan tahan lasak?? Tapikaan jap.. jap.. nak pahamkan maksud nih.. Akak.. tercantas tu tertetas ke?

fa*atip said...
akak, fa bukan ada reebok je... kekadang tukor nike, kekadang tukor adidas, kekadang pakei seliper Jepung je! Tapi kalo bekaki ayam lagi laju! Kalah cap boya tuuu....hihihi....
Fa, maybe you shd also try kasut2 jenama nih 'Kobeer, Ekin (tak terhad pada tudung, kih3) dan Sadida'. Bila pakai jenama2 tu, I yang boyak nih pun boleh pecut cam peluru kapur (tapi dalam mimpi ajelah, kan kan kan?).

kak ja said...
KS, I baca tak faham ke, I salah fhm? Setelah 10 thn kawin, u start keje.. Then u keje 3 bulan je, u berenti.. Gitu?
Ja, you salah faham sket aje. Allow me to enlighten you ok? 1st 4 years of my working life, I masih solo. Then barulah I kawin, auww.. I kerja dan kerja dan kerja dengan gigihnya .. tup2 bila I dah kerja 17 tahun in total, I terkesima nak jadi suri rumah menjual anggur. 10 tahun lamanya I jual berbagai jenis anggur, pastu teruja nak kerja semula. Windu ngengada dengan office environment, kononnya tapi memang I betul2 windu.

Alhamdullilah, dapat pulak kerja kat area Tepan tu. Dah dapat kerja, barulah bitau TB, nasib baik dia merestuinya tanpa I kena sign MOU. Sebenarnya dia lebih gumbira kalau I duk rumah dendiam. Tapi tulah .. I bertahan 3 bulan jer kerja kat tempat Hagar the Horrible tu (wife baba nerakaMelaka, hubby orang nun).

Masa nihlah terjadi peristiwa yang amat menyakitkan, jeng3 ... (MakTok kata sekali sekali boleh gantongkan cewita ikat tali rafia. MakTok yang kata ..)

lili said...
CS, I dah lupa nak komen apa, sebabnya, pi baca komeng orang len dulu... nak nak komeng adinda Ja tu.. trus gelak gulin' gulin' sebab I pun macam dia! Hahahaha))). BTW, Ja, tak kesian ke kat I...tak dapat baca blog Ja dah. Udah ler kanda Anne dia menyepi.. I terkesepian gak...
Lili, diharap coretan I pada Ja dapat memberhentikan gelak gulin'2 you tu, heheh. Ja lokap blog dia tak kasi access kat you ke Lili?? Jom I tolong you tulis petisyen.

shaz said...
Cik Som, I dah lama menyepi ni baru nak timbul kembali. Terpaksalah I buat homework and buat revision entry entry Cik Som yg I terlepas, sure best macam baca buku cerita :)
p/s I pun macam TB, kureng berkurma, so ahli ahli rumah I hardly ever makan kurma, sebab mem tak suka.
Hi Shaz, memang lama you menghilangkan diri. I thot you dah takmoh berblogging lagi rupa2 you ada hal penting nak diselesaikan. About my kurma tu, what can I tell you.. Lepas sehari, rasa dia seolah2 lebih yummy, hehe. My TB suka kurma cumanya dia tak berapa suka bubuh ayam. Macam2 kan?

G'Zain said...
Salam Cik Som, kalu wa tahu lu masak seperiuk wa singgah mamam kat umah lu wa ada kat USJ20 semalam ada hal sket.. Lama tak menyinggah wa bz sket. Blog wa dah bersawang dah hope this weekend wa leh update. Beruk band kat umah wa tu tahap mau gaban..
Wkumsalam Gee. Lu cuti ke semalam tu? Kalau nak datang pun, wa takde kat umah sebab wa keluar rumah dari 1230-8pm memenuhi misi di PJ.

Terima kasih diucapkan pada semua yang sudi singgah untuk membaca atau mengomen.

10 comments:

Ibu n Abah said...

salam kak som..
ekceli, baru i tertanya-tanya kot-kot u dah tersesat kat PJ tu sebab tengok pagi tadi belum berjawap komen2...
risau i.. ingatkan u tersesat sampai Petra Jaya....(sarawak nun...)

fa*atip said...

som!!! u memang kreatip lagi kreatif lagi kreativiti! lain dari yang lainnnnn....hehehehe

(sambil muncung molot kat orang atas tuh!)

acciaccatura said...

Lepaih ni Cik Som, you punya entri baru tuleh kat bahagian komen sini pulak, buleh ka?

Ibu n Abah said...

yeay..yeay..yeay..
kasut reebok dah 'rabak'??????
lambat nyer sampei..
itulah.. dah tau croc tu lagi kuat tak chaya.. nak lawan jugak ngan owang thua...

fa*atip said...

oooppsss...kejap, kejap, kejappppp.
kita dah tak pakai reebok tauu, kita sekarang nak bekaki ayam je! Macam kat orang APRIKA tu haa...(tengah potong kuku ni..)

kak ja said...

KS, I pernah buat keje mcm ni awal thn lps.. jwb komen sbg n3 baru.. I buat mcm tu sbb I tak larat nak tepis komen depa2 tu.. I buat mcm tu utk n3 ni:http://sufina2008.blogspot.com/2009/01/should-we-ban-this-restaurant-ciluk.html

masa tu kita blom berkenalan (aaauuuwwwww!!) dan blom bersekongkol..

nak tumpang sekaki kat sini, sat bleh kot?

Lili-HETA, manyak sowilah!! I lupa nak mintak ur gmail utk invite u ke blog merapu I.. Meh sini, bagi kat I.. I bentang kapet belang2 hijau-merah-kuning-biru sambut u..

*kanda Anne I sdg bizi, bnyk msalah donya dia kena selesaikan.. hehehehe...

somuffins said...

Salam semua ...

Akak, tempat yg I pergi tu memanglah tempat jatuh lagi dikenang cos I pernah tinggal kawasan tu dulu TAPI nak drive kesana, tu yg tak berapa nak best tu namun alhamdulillah terlaksana juga.


Fa, timakasihlah kata I kre*ATIP .. hahaha.. saja jer you nak thebut nama laling you kaaan? Hehehehhhh ...


Eleena, maksud you my new entry bolehlah I tulis dlm kotak komen? kahkahkah .. tengoklah mood I camana waktu berkarya tu eh eh eh? :-)


Akak n Fa*Atip .. NANTI MAMA IKAT AWAK BERDUA KAT POKOK PANDAN,PASTU MAMA LEPASKAN SEKOR DUA KERENGGA.. NAK TAK?? NAK TAK? KALAU TANAK BERDAMAI SEKARANG IF NOT 'WAIT TILL I TELL YOUR DADDY' <- gitulah statement maut bila2 Ndja n I tak bertegur siapa. Tapi nak kena ikat tu, takdelah, har3.


Ja, I dah baca kisah 'restoran caj RM16' tu.. U sure entry tu yg you maksudkan ke?

Psst .. skrng kita dah bersekongkol ke? Muahahahaaa... (sambil kenyit mata, kepala dilentokkan 45darjah kekanan)

kak ja said...

I jwb komen utk n3 tu dlm n3 I selps tu..

Helena said...

ooo macam tu... conpius kejap tadi hehe.... you memang very the kreatif haha

somuffins said...

Ja, mahap cakap .. sumpah I tak faham maksud you.


Helena, timakasih. Kreatip cara oghang tua jer ;-)